Kolumni: NFL-vedonlyöjän ABC


26/09/2016 20:52

NFL on monelle suomalaiselle ehkä vähän vieraampi vedonlyönnin kohde, joten käyn tässä läpi vähän omia vinkkejäni NFL-vedonlyöntiin.

Jokaiselta peliviikolta kannattaa valita 1-3 kohdetta, joihin pureutua tarkemmin. NFL-vedonlyönnissä kannattaa välttää ”rekkoja” ja keskittyä max tupliin, mieluiten sinkkuihin joko moneylineseina tai tasoituksella. Tasoituksilla pelatessa kannattaa huomioida eri bookkereiden väliset erot, jotka voivat kohteesta riippuen olla monen pisteen arvoisia.

Kohteisiin paneuduttaessa kannattaa ensiksi kaivaa esille joukkueen terveystilanne. Esimerkiksi ykköspelinrakentajan tai -laitahyökkääjän puuttuminen saattaa kallistaa tilannetta yllättävän paljon toiseen suuntaan. Myöskin hyökkäys vs puolustus -vastakkainasettelua kannattaa suorittaa, reikäjuustopuolustus kun saattaa päästää kovan hyökkäyksen käsittelyssä isotkin lukemat. Tässä kohtaa kannattaa myös muistaa under-over-vedot.

Loukkaantumisten lisäksi muutaman viikon päästä alkavat bye-viikot (jokaisella joukkueella on yksi huiliviikko 17 viikon mittaisessa runkosarjassa) kannattaa muistaa pelivalintoja rustatessa. Huilanneella joukkueella kun on ollut pari viikkoa aikaa parannella vammojaan ja keskittyä tulevan vastustajan pelikirjan opetteluun.

Kauden aikana pelataan otteluita torstaisin, sunnuntaisin ja maanantaisin, joten varsinkin Thursday Night Football -jengeille jää hyvin aikaa valmistautua seuraavan viikon otteluun. Myös tämä kannattaa muistaa vertailtaessa joukkueiden iskukykyä.

Lohkon sisäiset ottelut (jokainen pelaa kauden aikana yhden koti- ja vieraspelin oman lohkon sisällä) ovat molemmille joukkueille tuttua kauraa, joten näissä aiempien keskinäisten otteluiden antama ennakkoasetelma voi olla selkeä. Taas eri konferensseissa pelaavat joukkueet saattavat kohdata toisensa vain muutaman vuoden välein, jolloin aiempiin keskinäisiin kamppailuihin ei joukkueiden rostereiden suuren muutoksen takia kannata juuri tuijottaa.

Kotietu on NFL-areenoilla tutkitusti jopa selkeästi suurempi verrattuna esimerkiksi NHL- tai MLB-otteluihin. Tähän vaikuttaa varmasti suuremmat stadionit ja hurmos, joka harvemmin pelattavissa NFL-ottelutapahtumissa on usein huikea ja buustaa kotijoukkuetta eri tavalla muihin lajeihin verrattuna. Siinä missä NHL-pelin kotiedun merkitys on noin 3-5%, nousee se NFL-areenoilla peräti seitsemään prosenttiin.

Tiivistettynä: panosta viikoittain 1-3 otteluun, lue otteluennakoita (esim. täältä) ja tee taustatyötä kohteiden eteen, selvitä loukkaantumiset, edelliset pelipäivät (torstai, sunnuntai vai maanantai) ja huiliviikot. Pelivihjeitä tulevalle kaudelle luvassa runsaasti myös NFLSuomessa. Pysykää kuulolla!

Aloita NFL-vedonlyönti huippubonuksilla jo tänään!

Samankaltaisia artikkeleita: