Taisteluparit: Cincinnati Bengals – Denver Broncos

NFL-fanin juhlapäivä sunnuntai on täällä taas, joten on aika ottaa katsaus Viasat Urheilun illan Suomen primetime-otteluun kahden huippujoukkueen, Bengalsin sekä hallitsevan Super Bowl -voittaja Broncosin välillä. Ennakkojen viivästymisen takia käydään nopeasti läpi ottelun maukkaimmat matchupit.

Bengals-QB Andy Daltonin heittojaardit kahden kierroksen jälkeen olivat koko liigan parhaat, 732 jaardia. Tänään miehen heittokäsi testataan todenteolla liigan kovinta puolustusta vastaan. Yksi kova ase Daltonilla on käytössään, sillä laituri A.J. Greenin tultua liigaan 2011 on miesten välinen QB-WR-yhteistyö ollut koko liigan toimivinta Daltonin vauhditettua Greenin yhteensä 5753 heittojaardiin ja 40 TD:iin.

Broncos-hyökkäys joutuu tulemaan toimeen ilman sisempää laitahyökkääjäänsä Virgil Greeniä miehen jättäessä ottelun väliin loukkaantumisen takia. Myös Cincinnatin TE Tyler Eifert on pienoinen kysymysmerkki miehen kärsittyä nilkkavammoista menneellä viikolla. Miehen pelaaminen veisi Broncos-puolustuksen huomiota pois A.J. Greenistä, joten se saattaa muodostua jopa koko ottelun kulminaatiopisteeksi.

Illan mielenkiintoisimmat matchupit:

– Broncosin puolustus on liigan kovin, joten Bengalsin supertähti, laitahyökkääjä A.J. Green on tänään ehkä kauden kovimmassa paikassa saadessaan vastaansa timantinkovan kulmapuolustajatrion Aqib Talib-Chris Harris Jr-Bradley Roby. Viime kauden lopun kohtaamisessa Green pysyi hyvin Broncos-takapuolustuksen pihdeissä edeten parhaalla kiinniotollaan miehelle kesyt 17 jaardia.

– Von Miller vs. Bengalsin hyökkäyslinja. Löytyykö Broncosin tukimiehelle pysäyttäjää Bengalsin hyökkäyslinjassa? Bengalsin keskittyessä pitkälti heittopeliin keskushyökkääjät Giovani Bernard ja Jeremy Hill ottanevat enemmän vastuuta heittohyökkäyksen suojaamisessa.

– C.J. Anderson vs Bengalsin puolustuslinja. Broncojen keskushyökkääjä C.J. Anderson hakee TD:tä viidennessä peräkkäisessä ottelussaan.

Arvio:

Broncos-puolustus pysäyttää Daltonin ja Greenin jyräten selvään vierasvoittoon hyökkäyksen huolehtiessa pakollisista pistesuorituksista toiseen päähän.