Week #2: Minnesota Vikings – Green Bay Packers

Minnesota Vikings pelaa ensimmäisen ottelunsa uudella US Bank Stadiumillaan Week #2:n huippumielenkiintoisessa rivalryssä, kun Green Bay Packers saapuu vieraaksi Vikingsin uuden kotiluolan avajaisiin. NFC Northin kaksi kärkijoukkuetta tasasivat voitot viime kauden keskinäisissä kohtaamisissaan molempien haettua vierasvoitot toistensa kotistadioneilta (Vikings voitti oman vierasottelunsa 13-20 Packersin vietyä omansa lukemin 13-30).

Molemmat joukkueet lähtevät kakkosviikolle vierasvoitto taskussaan. Vikings vieraili Tennesseessa hakien Titansista 16-25-voiton Packersin jouduttua tiukille Jacksonvillen vieraana voiton irrottua lopulta lukemin 23-27.

Minnesotan suuret kysymysmerkit liittyvät sen hyökkäykseen, jossa juuri runkosarjan alla pahasti loukkaantunutta ja ainakin tämän kauden sivussa olevaa pelinrakentaja Teddy Bridgewateria viime viikolla tuurannut 36-vuotias veteraani Shaun Hill saanee tehdä tilaa Eaglesistä kovalla hinnalla hankitulle Sam Bradfordille. Se, miten hyvin Bradford on sisäistänyt uuden joukkueensa pelikirjan parin viikon aikana määrittänee aloittavan pelinrakentajan viikonlopun otteluun.

Myöskin kotijoukkueen juoksuhyökkäys takkusi avausviikolla liigan koko viime kauden ykkösjuoksija Adrian Petersonin jäätyä vaivaiseen 31 juoksujaardiin 19 yrityksellään. Varsinkin kommunikaatio hyökkäyksen linjan välillä näytti sakkaavan juoksupeleissä Titansia vastaan kerta toisensa jälkeen.

Vikingsin onneksi varsinkin nuori laitahyökkääjä Stefon Diggs näyttää kehittyneen kesän aikana entisestään, ja mies repiikin loistavilla peliliikkeillään hyvin jaardeja joko itselleen tai muille hyökkääjille.

Joukkueen puolustus oli avausviikolla iskussa. Anthony Barrin, Everson Griffenin ja Harrison Smithin johtama puolustus piti Titansit 16 pisteessä ja ainoastaan 64 juoksujaardissa. Vasta uransa toisen NFL-ottelun pelannut kulmapuolustaja Trae Waynes puolestaan oli suorastaan liekeissä 12 taklauksellaan.

Myös vierailija Packersin hyökkäyspeli takkusi avauskierroksella voitosta huolimatta, ja usein Jacksonvillen heikohko puolustus näyttikin lukevan Aaron Rodgersin johtamaa Packers-hyökkäystä kuin avointa kirjaa jättäen sen samalla ainoastaan 294 edettyyn kokonaisjaardiin.

Koko viime kauden ja menneen preseasonin osittain missannut huippulaituri Jordy Nelson oli vielä avausviikolla eri sivulla joukkueensa muun hyökkäyksen kanssa – asia joka lienee pitkälti korjaantunut jo tälle viikolle tultaessa. Ykköstargetin paluu kokoonpanoon avasi kuitenkin hyvin tilaa muulle hyökkäyspelille jo Jacksonvilleä vastaan, vaikkakin suuri osa heittohyökkäyksen niin sanotuista isoista peleistä oli enemmän Rodgersin improvisoinnin hyvyyttä heittokuvioiden kariuduttua kerta toisensa jälkeen.

Arvio:

Kummankaan joukkueen peli ei totisesti ole vielä valmista ja Vikings-puolustus saaneekin pidettyä ottelun kohtuullisen tiukkana. Toisaalta kotijoukkueen pitkälti pelinrakentajaongelmista johtuva keskeneräinen hyökkäys on tällä hetkellä aivan liikaa potkaisija Blair Walshin jalan varassa. Packers hakeekin mitä todennäköisemmin Aaron Rodgersin johdolla vierasvoiton pilaten samalla Vikingsin tupaantuliaiset.

Ottelu pelataan Suomen aikaa maanantain puolella klo 3.30. Viasat Urheilu näyttää kamppailun luonnollisesti suorana lähetyksenä.