Week #2 – Mitä jäi käteen?

NFL-runkosarjan toinen viikko on ohi. Mitä viikosta jäi lähes koko liigan yli pyyhkäisseen loukkaantumisten aallon lisäksi? NFLSuomi listasi muutaman nopean huomion kakkosviikolta.

Cam Newton dominoi edelleen – kaikkia muita paitsi Broncosia vastaan. Viime kauden MVP:n voitto-tappio-statistiikka kahdelta edelliskaudelta muita joukkueita paitsi Broncosia vastaan (kaksi ottelua, kaksi tappiota) on häkellyttävä 18-1. Nyt kun miehellä on työkalupakissaan vielä koko viime kauden huilannut ykköslaituri Kelvin Benjamin, tulos voi olla tällä kaudella vastustajan kannalta rumaa.

Harjoituspelien tuloksilla ei ole mitään tekemistä runkosarjan kanssa, jolloin edellisottelun loisto voi vaihtua hetkessä todelliseen nöyryytykseen. Sen ovat saaneet huomata mm. Raiders (1-1, 69 pistettä omiin kahdessa ottelussa), Jaguars (0-2) ja Buccaneers (1-1, sisältäen 7-40-nöyryytyksen Cardinalsia vastaan.

Mikään johtoasema ei ole liian turvallinen kun kyseessä on Cleveland Browns. 20-0-johtoasema vaihtui 20-25-tappioon Ravensia vastaan toisella kierroksella. Lisäksi joukkueen kaksi parasta pelinrakentajaa ovat pitkään sivussa kentiltä.

Patriots voittaa, olipa pelinrakentajan tontilla kuka tahnsa. Tom Bradyn kärsiessä pelikieltoaan Jimmy Garoppolo on vuorostaan loistanut loistavan Patriots-hyökkäyksen johtajana. Siis aina loukkaantumiseensa saakka, minkä jälkeen rookie-QB Jacoby Brissett korvasi Jimmy G:n taaten joukkueelle toisen peräkkäiseen voiton. Brissett aloittaa kolmosviikon Thursday Night Football -ottelun Houston Texansia vastaan.

Tupaantuliaisvoitot. Sekä Rams että Vikings pelasivat kakkosviikolla ensimmäiset ottelunsa uusilla kotistadioneillaan. Rams voitti puolustusten taistelussa Seahawksin 9-3 ja Vikings tuhosi uuden pelinrakentajansa Sam Bradfordin johdolla Aaron Rodgersin Packersit upouudella US Bank Stadiumillaan.

Voiko kukaan pysäyttää Broncos-puolustusta? Denver Broncosin puolustus näyttää muiden kannalta jälleen pelottavan kovalta. Franchise-tägätty Super Bowlin MVP, tukimies Von Miller on näyttänyt olevansa jokaisen 70 miljoonan dollarin arvoinen. Coltsia vastaan mies säkitti pelinrakentaja Andrew Luckin kolmesti aiheuttaen lopussa Luckin rähmäyksen, joka palautettiin TD:n arvoisena ja peli oli sitä myöten ohi. Kaiken lisäksi kulmapuolustaja Aqib Talib palautti yhden syötönkatkon todella komeasti TD:nä toiseen päätyyn. Tällä hetkellä Broncos näyttää juurikin ylivertaisen puolustuksensa turvin lähes mahdottomalta voitettavalta.