Week #3: New England Patriots – Houston Texans

NFL-peliviikko numero kolme starttaa Thursday Night -herkkupalalla kahden kautensa kahdella voitolla avanneen erittäin kuuman ja mielenkiintoisen joukkueen välillä, kun kolmospelinrakentaja Jacoby Brissett ja New England Patriots saavat Gillette Stadiumille vieraakseen Houston Texansin.

Texans on onnistunut voittamaan Patriotsin historiansa aikana vain kerran, vaikka joukkueet ovat kohdanneet yhteensä seitsemästi Texansin liityttä liigaan vuonna 2002. Tällä kertaa Texans lähtee kuitenkin otteluun lievänä suosikkina, kun uransa ensimmäistä NFL-starttia odotteleva Brissett saa vastaansa J.J. Wattin johtaman superkovan Texans-puolustuksen. Kokemattoman pelinrakentajansa ja sisemmän laitahyökkääjätähti Rob Gronkowskin puolikuntoisuuden tai jopa mahdollisen pelin väliin jättämisen myötä Patriots todennäköisesti langettaakin ison palan hyökkäysvastuusta keskushyökkääjä LeGarrette Blountin leveille hartioille. Blount on saanut osittain Tom Bradyn pelikiellon myötä paljon vastuuta jo kahdessa aiemmassa ottelussa vastaten siihen komeasti yhteensä 193 edetyllä jaardillaan.

Patriotsin avain voittoon löytyy kuitenkin puolustuksesta, jonka on pidettävä Brock Osweilerin orkesteroima Texans-hyökkäys ja sen ns. isot pelit kurissa. Osweilerin ykköskohteet, laiturit DeAndre Hopkins ja tulokas Will Fuller rankaisevat armotta, mikäli takakenttä nukahtaa hetkeksikään. Fuller esimerkiksi on edennyt alkukaudella keskimäärin huikeat 23,4 jaardia per kiinniotto. Varsinkin Patriotsin kakkoskulmapuolustaja Logan Ryan on yön ottelussa tärkeässä roolissa. Ryania syytetään usein siitä, että mies jättää vastustajan hyökkääjille liikaa tilaa. Tähän ei todellakaan ole ensi yönä varaa mikäli Patriots aikoo taistella tosissaan ottelun voitosta. Texansin hyökkäysuhka ei kuitenkaan rajoitu pelkkiin laitureihin, sillä onhan keskushyökkääjä Lamar Miller edennyt kahteen ensimmäiseen otteluun yhteensä 189 jaardia.

Oman mausteensa peliin tuo valmentajien kamppailu, kun Patriotsin Bill Belichick kohtaa aiemman apulaisensa Bill O´Brienin – ja löytyyhän Texansin valmennusryhmästä useita muitakin ex-Patriootteja, jotka varmasti tuntevat Belichickin mielenmaiseman ja pelikirjan.

Patriots on äärimmäisen kova kotijoukkue voitettuaan 29:stä edellisestä kotiottelustaan peräti 27. Tosin lähtökohdat tänään ovat erilaiset kuin pitkään aikaan johtuen Tom Bradyn pelikiellosta sekä Rob Gronkowskin loukkaantumisesta, joka saattaa vaikuttaa miehen pelaamiseen illan ottelussa.

Arvio:

Houston on tällä hetkellä erittäin kovassa lennossa, puolustus on päästänyt keskimäärin vain 13 pistettä ja kun siihen lisätään loistava laiturikaksikko Hopkins-Fuller, saa kotijoukkueen puolustus olla tarkkana yön kamppailussa. Mikäli J.J. Watt onnistuu puolustuksineen pimentämään tulokas-qb Brissettin, on Texansin niukka vierasvoitto lähellä.

Ottelu on nähtävissä perjantaina aamuyöstä klo 3.25 Suomen aikaa Viasat Urheilusta sekä Viaplay-palvelussa.

Aloita NFL-vedonlyönti Redbetin huippubonuksilla tästä jo tänään!