Week #4: Cincinnati Bengals – Miami Dolphins

Week #4 starttaa Thursday Night Footballin merkeissä perjantaiaamuna Suomen aikaa, kun alakanttiin kauden avannut Cincinnati Bengals isännöi liigan kellarikerraston Miami Dolphinsia. Bengalsilla on alla tappiot liigan kovimpiin joukkueisiin kuuluvilta Steelersiltä ja Broncosilta, kun taas Dolphinsilla teki kahden tappion jälkeen tiukkaa jopa liigan huonoimman joukkueen Cleveland Brownsin isäntänä voiton irrottua vasta jatkoajalla isketyllä TD:lla. Browns olisi jopa vienyt ottelun ilman epävarmaa potkaisijaansa Cody Parkeyta, joka missasi potentiaalisen voittomaalin sekä kaksi lisäpistepotkua.

Bengalsin akilleen kantapää alkukaudella on ollut surkea hyökkäyksen linja, joka on päästänyt vastustajan säkittämään QB Andy Daltonin peräti 12 kertaa kauden kolmessa ensimmäisessä ottelussa. Tällä kertaa vastaan asettuu alkukauden perusteella yksi liigan heikoimpia puolustuksia, joten Daltonin ja WR A.J. Greenin yhteispeli saattaakin tällä viikolla aiheuttaa tuhoisaa jälkeä. Sisemmän laitahyökkääjän Tyler Eifertin mahdollinen poissaolo illan ottelusta tosin vaikeuttaisi joukkueen hyökkäyksen rakentelua, koska potentiaalista keskikentän uhkaa ei joukkueen heittopelissä hänen lisäkseen ole. Patriotsista tullut laitahyökkääjä Brandon LaFell saa vielä parantaa reilusti peliään lunastaakseen miehelle Bengalsissa kasattuja odotuksia. Keskushyökkääjäkaksikko Giovani Bernard-Jeremy Hill pystyy tekemään tulosta Dolphinsin heikkoa juoksupuolustusta vastaan, vaikka alkukauden juoksujaardeilla joukkue yltääkin liigassa vasta sijalle 27 heittohyökkäyksen ollessa liigan seitsemänneksi parasta.

Dolphinsin hyökkäyspeli rakentuu pitkälti QB Ryan Tannehillin sekä laituri Jarvis Landryn yhteispelin varaan. Kolmessa ensimmäisessä ottelussa Landry on napsinut peräti 24 kiinniottoa ja 314 edettyä jaardia. Tosin Tannehill on heittänyt alkukaudesta viiden TD:nsä lisäksi peräti neljä syötönkatkoa, joten tasaisuus puuttuu edelleen tämän 28-vuotiaan pelinrakentajan otteista. DeVante Parker ja Kenny Stills antavat Landrylle taustatukea heittohyökkäyksessä, joskin sisemmän laitahyökkääjän Jordan Cameronin poissaolo on silti iso ongelma miamilaisten hyökkäykselle.

Dolphinsin heikkous on sen surkea juoksupuolustus, joka on päästänyt alkukaudella vastustajan etenemään maata pitkin keskimäärin 147 jaardia, mikä on kolmanneksi huonoiten koko liigassa. Myöskään kokonaisjaardeissa päästetyt keskimääräiset 415 jaardia eivät todellakaan mairittelele Ndamukong Suhin johtamaa Dolphins-puolustusta.

Arvio:

Tappioistaan sisuuntunut ja varmasti nälkäinen Bengals jyrää rutiinin sekä kovemman materiaalinsa turvin kotivoittoon. Tyler Eifertin päästessä pelikuntoon saisi Dalton toisen timantinkovan targetin kentälle, mikä viimeistään kääntää voimasuhteet selvästi kotijoukkueen puolelle. Otetaan peleihin mukaan Bengalsin kotivoitto -6 tasoituksella.

Ottelu on nähtävissä Viasat Urheilusta sekä Viaplaystä perjantaiaamuna klo 3.25 alkaen. Voita 250 euron arvoinen NFL Game Pass koko kaudeksi käyttöösi osallistumalla kilpailuumme täältä ja lyömällä vetoa yön ottelusta.