Kolumni: Pitäisikö Ryan Fitzpatrick penkittää?


18/10/2016 13:57

New York Jets jatkoi surkeaa kauttaan Monday Night Football -kamppailussa Arizossa häviten Cardinalsille lukemin 28-3. Neljäs peräkkäinen tappio otteluista, joista parhaimmillaankin joukkue on pystynyt ainoastaan seitsemääntoista pisteeseen herättää kysymyksiä myös kokeneen pelinrakentaja Ryan Fitzpatrickin paikasta joukkueen avauksessa.

Kuusi ottelua, 5 TD:tä ja rumat 11 syötönkatkoa QB-ratingilla 63,4 – kyseisellä rekordilla pelinrakentaja menisi vaihtoon useassakin eri seurassa. Mitä tekee Jets?

Kakkospelinrakentaja Geno Smithin reaktio kentän laidalla Fitzpatrickin heitettyä kauden 11 syötönkatkonsa kertoi ainakin sen, että Smithin mielestä aika muutokselle olisi ennemmin kuin myöhemmin. Smith vaihdettiinkin kentälle viimeisellä neljänneksellä ja ehtihän 26-vuotias eilispäivän lupaus heittää hänkin yhden syötönkatkon. Samalla Smithin suoritus osoitti Jets-valmennukselle, ettei pelinrakentajan vaihdos tässä kohdassa tuo joukkueen peliin pykälääkään lisää. Lähinnä muutos tapahtuisi negatiiviseen suuntaan.

”Ryan palaa ehdottomasti takaisin avaukseen ensi viikolla. Hyökkäyksemme taso ei missään tapauksessa ollut pelkästään hänen syynsä”, valmentaja Todd Bowles kertoi ottelun jälkeen.

Valmentajan kommentti on täyttä totta. Jetsin ongelmat eivät tällä hetkellä todellakaan rajoitu pelinrakentajaosastolle, joskin se luonnollisesti nostetaan ensimmäisenä esille, onhan kyseessä lajin näkyvin ja tärkein pelipaikka. Jets on saanut edellisessä neljässä pelissä kasaan surkeat kolme touchdownia, joista kaiken lisäksi yksi oli puolustuksen maaliin palauttama rähmäys.

Fitzpatrickin työkalut ovat yksinkertaisesti tällä hetkellä vähissä. Hyökkäyksen linja ei toimi niin kuin pitäisi. Sitä paitsi hyökkäyspeli on liikaa Brandan Marshallin varassa Eric Deckerin ollessa poissa mahdollisesti koko loppukauden. Nuori Quincy Enunwa antaa kohtuullista tulitukea, mutta muuten hyökkäys on varsinkin Deckerin poissaolon jälkeen sanalla sanoen heikko. Kokenut Matt Forte tekee keskushyökkääjänä parhaansa, mutta se ei vaan tahdo riittää.

Joukkueen ainoa valopilkku eli juoksupuolustus romahti sekin Cardinalsia vastaan eikä ainakaan tuonut yhtään lisäapuja hyökkäykselle. Cardinalsin timantinkova keskushyökkääjä David Johnson piti Jets-puolustusta pilkkanaan Monday Night Footballissa juosten 111 jaardia ja kolme TD:tä. Joukkueen saldo viimeisen neljän ottelun toisilla puolikkailla on 7-51.

”Jätkät pukuhuoneessa luottavat edelleen minuun. Voit käydä itse kysymässä”, oli Fitzpatrickin kommentti ottelun jälkeen. Totta. Fitzpatrick tekee tällä hetkellä parhaansa käytössä olevilla työkaluilla, eikä Geno Smith ole vastaus joukkueen surkean kurssin kääntämiseksi. Katseet kannattaakin MetLife Stadiumilla suunnata jo ensi kauteen.

Samankaltaisia artikkeleita: