Week #6: San Diego Chargers – Denver Broncos

NFL-kaudesta on pelattu kohta kolmannes ja on aika kääntää katseet kuudennelle peliviikolle, joka starttaa AFC Westin Thursday Night Football -rivalryllä San Diego Chargersin ja Denver Broncosin välillä. Broncos vei joukkueiden molemmat viime kauden kohtaamiset (vieraissa lukemin 3-20 ja kotonaan pistein 27-20) ja hallitseva mestari lähteekin otteluun selkeänä ennakkosuosikkina.

Broncos kärsi viime viikolla kauden avaustappionsa, kun Atlanta Falcons haki timanttisen hyökkäyksensä turvin 16-23-voiton Denveristä. Vain yhden kauden viidestä ottelustaan voittanut kotijoukkue Chargers kärsii jopa epäinhimillisen huonosta tuurista loukkaantumisrintamalla. Hyökkäyksen suurin tähti, laitahyökkääjä Keenan Allen on tämänkin kauden sivussa. Lisäksi poissa ovat laitahyökkääjistä myös Stevie Johnson sekä Javontee Herndon, sekä keskushyökkääjät Danny Woodhead, Branden Oliver sekä mahdollisesti myös Dexter McCluster. Broncosin pelinrakentaja Trevor Siemian sen sijaan palaa kentille miehen huilattua viime viikon tappio-ottelun olkapäävamman takia.

Broncosin puolustus on liigan kovin, mutta viime viikolla Falcons Matt Ryanin ja Julio Jonesin johdolla sai sen näyttämään ajoittain reikäjuustolta. Tällä viikolla tilanne normalisoitunee entiselleen, kun vastaan astelee Philip Riversin johtama Chargers-hyökkäys, joka tosin on onnistunut pisteiden teossa liigan toiseksi kovimmalla keskiarvolla (30,4). Vahvan kauden (11 TD/3 INT, 108 QBR) pelannut Rivers saa venyä parhaimpaansa, sillä hyökkäyksen turnoverit ovat olleet todellinen ongelma joukkueen hakiessa paluuta voittokantaan. Edellisviikon neljää heitettyä TD:tä varjostivat yhtä monta turnoveria, joita puolustus ei pystynyt paikkaamaan voiton arvoisesti. Suoritusvarmuuden nostoa vaaditaan varsinkin jo seitsemän TD:tä juosseelta mutta kaksi turnoveria kahden viikon kierroksen aikana aiheuttaneelta keskushyökkääjä Melvin Gordonilta. Vastuu hyökkäyspelistä langenneekin parin viime viikon tapahtumien myötä entistä enemmän laitahyökkääjäkaksikko Travis Benjamin-Tyrell Williams harteille, joilla molemmilla on tilillään hieman alle 400 edettyä jaardia ja 2 TD:tä. Nyt vastaan asettuu kuitenkin Super Bowlin MVP Von Miller ja jo kolme INT:iä tällä kaudella napannut kulmapuolustaja Aqib Talib, joten hyökkäyksen illasta on tulossa takuuvarmasti vaikea.

Trevor Siemianin puuttuminen Broncosin kokoonpanosta Atlantaa vastaan vaikutti yllättävän paljon joukkueen hyökkäyspeliin. Nyt pelinrakentaja on taas pelikunnossa, mikä tietää hankaluuksia Chargersin kehnolle puolustukselle, joka ei millään tunnu antavan joukkueelle mahdollisuuksia voittoon. Keskushyökkääjä C.J. Anderson on merkkauttanut kahdeksan TD:tä viimeiseen kymmeneen otteluun. Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa mies tikkasi 95 jaardia ja TD:n. DE Joey Bosa on isossa roolissa Chargers-puolustuksessa. Mies onnistui viime viikolla säkittämään Oaklandin Derek Carrin kahdesti, minkä lisäksi mies napsi tililleen viisi taklausta. Mielenkiintoista nähdä, miten äkillisesti sairastuneen päävalmentaja Gary Kubiakin puuttuminen kentän laidalta vaikuttaa Broncojen peliin.

Ottelun vaikutus AFC Westin asetelmiin on valtava, sillä voitolla Chargers kaventaisi eron Denveriin kahteen voittoon. Tappio taas käytännössä päättäisi kotijoukkueen playoff-paikan metsästyksen jo tässä vaiheessa kautta. Paineet Qualcomm Stadiumin isännillä ovat siis valtavat, mikä saattaa näkyä otteissa varsinkin ottelun alussa.

Pelivihje:

Broncos palaa vahvan puolustuksensa ja Trevor Siemianin paluun myötä takaisin voittokantaan. Viisi viimeistä keskinäistä ottelua vienyt Broncos kääntää ottelun edukseen jo ennen viimeistä neljännestä, joka on ollut Chargersin akilleen kantapää tällä kaudella joukkueen menetettyä jo neljästi johtoaseman vasta viimeisellä neljänneksellä. Broncos -3,5 (1,86 Redbet) vaikuttaa vahvasti ylikertoimelta. AFC Westin rivalry San Diegon Qualcomm Stadiumilta nähtävissä Viasat Urheilulta perjantaiaamuna klo 3.25 alkaen.