Week #8: Tennessee Titans – Jacksonville Jaguars

Thursday Night Football -ottelu Tennessee Titansin ja Jacksonville Jaguarsin välillä käynnistää NFL-kauden kahdeksannen viikon Suomen aikaa perjantaiaamuna klo 3.25. Kumpikaan joukkueista ei ole ns. liigan mediaseksikkäimmästä päästä, joten NFL:ltä näiden kahden heikkotasoisen AFC South -divisioonan joukkueen valinta Thursday Night -otteluksi on varmasti myös yritys tehdä melko nimettömiä kellarikerroksen joukkueita tunnetuksi suurelle yleisölle.

Joukkueet kohtaavat saman divisioonansa takia vuosittain runkosarjassa kahdesti, eikä tasainen taistelupari ole sitten vuoden 2008 saanut ratkottua keskinäistä paremmuuttaan voittojen mentyä jo seitsemän peräkkäisen kauden ajan tasan 1-1. Tälläkään kertaa ennakkosuosikin viittaa ei voida suoranaisesti asetella kummankaan joukkueen hartioille. Titans on avannut kautensa rekordilla 3-4, kun taas huiliviikkonsa käyttänyt Jaguars makaa divisioonan pohjilla 2-4-rekordillaan. Kun molemmilla on vieläpä tappio allaan, on ottelusta lupa odottaa erittäin kiihkeää rivalryä molempien jahdatessa divisioonan niin ikään heikkoa kärkikaksikkoa Texans (4-3) – Colts (3-4). Tällä kaudella kun suora pudotuspelipaikka olisi täysin otettavissa voittamalla divisioonan keskinäiset ottelut.

Titansin ehdoton syömähammas on keskushyökkääjä DeMarco Murray, joka on alkukauden kolmanneksi eniten juoksujaardeja (633) liigassa kerännyt keskushyökkääjä. Mies näyttääkin löytäneen tasonsa heikon Eagles-kauden jälkeen, onhan kasassa yhteensä jo seitsemän TD:tä (5 juostua ja 2 kiinniotettua).

Kahden nuoren pelinrakentajan kamppailu on tietysti suuressa roolissa jo ennestään tasaisen parin ratkoessa paremmuuttaan. Jaguarsin Blake Bortles on heittänyt kauden aikana yhdeksän TD:tä, joskin miehen syötönkatkoherkkyys (9 syötönkatkoa tällä kaudella) aiheuttaa huolta Jaguars-hyökkäykselle varsinkin kun Titansin heittopuolustus on rankattu liigassa sijalle 5. Titansin nuori kollega Marcus Mariota taas väläyttelee ajoittain, mutta auttamattoman heikko laitahyökkääjäarsenaali ei anna mahdollisuutta ihmetekoihin. Mariota juoksi itse TD:n molemmissa joukkueiden viime kauden kohtaamisissa toisen ollessa upea 87 jaardinen TD-rynnistys lähes omalta maalialueelta. Titans yrittäneekin avata mahdollisimman paljon juoksulinjoja Murrayn lisäksi juurikin Mariotalle.

Jaguarsin puolustus on mukiinmenevä, joskin heikko hyökkäys ei anna joukkueelle erityisen hyviä lähtökohtia otteluiden voittamiseksi. Laitahyökkääjäkaksikko Allen Robinson-Allen Hurns on ainakin paperilla yksi liigan kovimmista, mutta siitä huolimatta hyökkäyksen tehot ovat alkukaudella jääneet piippuun johtuen pitkälti heikosta juoksuhyökkäyksestä, joka ei nykyisellään toimi minkäänlaisena pelotteena vastustajille. Jaguarsin turnover-statistiikka näyttää rumaa lukemaa -7, minkä lisäksi se on liigan eniten rangaistu joukkue. Myöskin kolmansien yritysten onnistumisprosentti 28% on liigan heikoin.

Yhteenveto

Huolimatta Jaguarsin puutteista se lähtee otteluun hienoisena ennakkosuosikkina ja mikäli vieraat saavat keskushyökkääjä DeMarco Murrayn kuriin, kasvavat sen voittomahdollisuudet oleellisesti. Jaguarsin laadukkaampi laitahyökkääjäosasto takonee taululle tarvittavat TD:t puolustuksen hoidellessa loput. Joukkueiden pistekeskiarvot (Tennessee 20,9, Jaguars 19,5) ovat liigan pohjasakkaa (20. ja 24.), eikä ottelusta kannatakaan odottaa hyökkäysten juhlaa.

Pelivihje: Jaguars (1,54)