Kolumni: Mikä on Tony Romon arvo siirtomarkkinoilla?


24/11/2016 14:32

Kun Dallas Cowboysin pitkäaikainen ykköspelinrakentaja Tony Romo luovutti edellisviikolla virallisesti Cowboys-orkesterin kapellimestarin avaimet tulokassensaatio Dak Prescottin käsiin, alkoi spekulaatio loukkaantumisherkän 36-vuotiaan tähtipelinrakentajan kohtalosta välittömästi. Kun Cowboys löysi vasta neljännellä kierroksella varatusta Prescottista yllättäen uuden hyökkäyksen johtajan ilmeisen pitkäksi aikaa, uskotaan Cowboysin aloittavana pelinrakentajana kaudesta 2006 toimineen Romon nostavan kytkintä ja siirtyvän johonkin akuutista pelinrakentajapulasta kärsivään seuraan kaudeksi 2017.

Koska Tony Romo on erittäinen läheisissä väleissä Cowboysin omistavan Jonesin perheen kanssa, uskotaan liigassa yleisesti orginaation johtoportaan etsivän miehelle seuran joka sopii parhaiten tämän ominaisuuksiin pelaajana.

Mitä Cowboys sitten voi saada vaihdossa supertähtiluokan veteraanipelinrakentajasta? Yleinen mielipide asiantuntijapiireissä näyttäisi olevan jotain 3-6 kierroksen varausvuorojen välissä. Koska kyseessä on erittäin loukkaantumisherkkä ja ikääntyvä supertähti, joka kaiken lisäksi on pelannut vain neljä täyttä runkosarjaa yhdeksän kauden aikana ja jonka pelivuodet käyvät auttamatta vähiin, eivät muut seurat ole järin innokkaita luopumaan alkukierrosten varausvuoroistaan ja sitä kautta mahdollisesti isosta palasta tulevaisuuttaan näin riskialttiin sijoituksen kohdalla.

Entä mihin Romon sitten kannattaisi Cowboysista siirtyä? Romoa tuskin kiinnostaa lähteä viimeisiksi pelivuosikseen hilaamaan esimerkiksi liigan heittopussiorganisaatio Cleveland Brownsia. Niinpä jäljelle jää käytännössä kolme vaihtoehtoa, jotka kaikki ovat kärsineet tällä kaudella pelinrakentajaongelmista: New York Jets, Denver Broncos sekä San Fransisco 49ers. Kahdessa ensin mainitussa mahdollisuudet tavoitella jotain runkosarjaa suurempaa menestystä ovat huomattavasti San Fransiscoa paremmat, joten ei tarvinne yllättyä mikäli jo offseasonin alussa saadaan kuulla pelinrakentajauutisia New Yorkista tai Denveristä.

Mitään järin suurta korvausta Cowboysin ei kuitenkaan kannata paluupostissa odotella. Sitä ennen annetaan tyylikkään veteraanin kuitenkin hakea Super Bowl -sormuksensa joko penkkimiehenä tai – kuka tietää – aloittavana pelinrakentajana. Mikä kruunaisikaan Cowboysin kauden 2016 tuhkimotarinan paremmin kuin Romo johdattamassa joukkueen Super Bowl -voittoon viheriöltä käsin?Samankaltaisia artikkeleita: