Mielenkiintoinen grafiikka todistaa – Näin Seahawks-tähtien palkat ovat räjähtäneet käsiin kolmessa vuodessa


08/11/2016 05:22

ESPN julkaisi mielenkiintoisen grafiikan kauden 2013 Super Bowl -voittaja Seattle Seahawksin pelaajapalkkioiden räjähdysmäisestä kasvusta sitten mestaruuskauden. Joukkuen seitsemän nykyistä tähtipelaajaa, puolustuksen supertähtiviisikko sekä hyökkäyksen kulmakivet pelinrakentaja Russell Wilson sekä laitahyökkääjä Doug Baldwin tienasivat nimittäin mestaruuskaudella yhteensä NFL-mittapuulla vaivaiset 10,3 miljoonaa taalaa, kun seitsikon nykyinen yhteenlaskettu palkkapussi kohoaa uskomattomaan 69,7 miljoonaan! (Katso otsikkokuva).

Seahawks on joutunut kompensoimaan tulokassopimustensa jälkeen valtavat palkankorotukset saaneiden supertähtien palkkakatosta syömää osuutta ennen kaikkea hyökkäyksen linjassa, joka on liigan ylivoimaisesti halvin kaudella 2016. Seattle käyttää aloittavaan O-Lineensa vain 8,9 miljoonaa dollaria, kun liigan toiseksi edullisin O-Line löytyy New York Giantsilta (13,5 miljoonaa). Vertailun vuoksi, Seahawksin kauden 2013 O-Line oli koko liigan kallein seuran maksettua linjamiehilleen hulppeat 28 miljoonaa dollaria kaudesta.

Toinen nykyinen säästökohde löytyy sekin hyökkäyspäästä ja keskushyökkääjän tontilta, joka mestaruuskauden 11 miljoonan sijaan maksaa nykyään enää 3,1 miljoonaa taalaa. Tämä pudotus tosin johtuu megatähti Marshawn Lynchin päätöksestä lopettaa uransa viime kauteen.

SAMANKALTAISIA ARTIKKELEITA