eagles-packers

NFL-ennakko: Philadelphia Eagles – Green Bay Packers

NFL:n täysi 12. otteluviikko saa päätöksensä ensi yönä, kun katastrofaalisen huonoa kautta pelaava Green Bay Packers matkustaa Philadelphia Eaglesin vieraaksi Lincoln Financial Fieldille. Neljän ottelun tappioputkessa (4-6) rämpivä Packers tarvitsee kipeästi voittoja pysyäkseen mukana taistelussa wildcard-paikasta. Hyvän alkukauden pelannut kotijoukkue Eagles on myös hieman hyytynyt bye-viikkonsa jälkeen, eikä joukkue ole voittanut viimeisestä seitsemästä ottelustaan kuin vaivaiset kaksi koko kauden saldon näyttäessä lukemaa 5-5. Tosin viime viikkojen erittäin haastava otteluohjelma on sisältänyt pelkästään liigan kärkipään vastustajia, kuten Seattle, Atlanta (jonka Eagles voitti), Giants sekä Dallas.

Alkukaudella erittäin varmoja otteita esittänyt tulokaspelinrakentaja Carson Wentz on hänkin hieman hyytynyt kauden edetessä, eikä asiaa auta Eaglesin heikko laitahyökkääjäpelaaminen, joukkueen rissut kun eivät kertakaikkiaan tunnu pääsevän vapaille tonteille ja päästessään sinne pallot polttelevat liikaa herrojen näpeissä. Ennen kaikkea Jordan Matthews ja Nelson Agholor ovat olleet vaikeuksissa jopa helppojen kiinniottojen kanssa.

Joukkueen puolustus on pelannut varsinkin kotikentällään todella hyvin pitäen vierailijat keskimäärin 9,5 pisteessä. Myös kauden kokonaiskeskiarvo 18,6 helpottaa hyökkäyksen työskentelyä, joka onkin onnistunut tekemään kotikentällään joka kerta vähintään 21 pistettä.

Joukkueen touchdowneista ylivoimaisesti suurimman osan, 8 TD:tä tehnyt keskushyökkääjä Ryan Matthews on sivussa illan ottelusta, eikä toisen RB Darren Sprolesinkaan pelikunnosta ole täysiä takuita. Tämä puolestaan luo painetta Wentzille, jolla ei ole tällä hetkellä selkeää luottokohdetta heittohyökkäyspelissä. Ainoastaan Jordan Matthews (3 TD) ja Dorial Green-Beckham (2 TD) ovat tehneet tällä kaudella enemmän kuin yhden maalin heittopeleistä.

Kannattaa seurata suurennuslasilla kotijoukkueen tulokaskulmapuolustajaa Jalen Millsin otteita. Seitsemännen kierroksen varaus on loukkaantumisten myötä joutunut hieman liian suurin saappaisiin. Nopea ja hyvä aluepuolustaja on vaikeuksissa pelattaessa mies-miestä-vastaan. Packers saattaakin ottaa juuri Millsin erityiskohteekseen Monday Night Footballissa.

Green Bayn tähtipelinrakentaja Aaron Rodgers on pelannut neljän ottelun tappioputkenkin aikana kovalla passer ratingillä (101,9), mutta joukkue ei tästä huolimatta kertakaikkiaan löydä keinoja voittaa otteluita. Tällä kertaa Rodgersin olisikin saatava hyökkäyspeli rullaamaan heti alusta saakka, jolloin Eagles ei pääsisi karkaamaan tavoittamattomaan johtoon. Joukkueelta puuttuu loukkaantumisen takia peräti kolme keskushyökkääjä, joista tietysti johtotähti Eddie Lacyn poissaolo näkyy kaikista selkeimmin. Packers hankki juoksuhyökkäykseensä Seahawksista potkut saaneen keskushyökkääjä Christine Michaelin, jonka odotetaankin tuovan puhtia joukkueen juoksupeliin.

Arvio: Mikäli Eagles-puolustus jatkaa totutun vahvoja otteitaan kotikentällä, saattaa se aiheuttaa Packers-hyökkäykselle pahoja ongelmia. Vieraiden heittohyökkäys on kuitenkin niin vahvaa, että Eaglesin kotitaika saattaa hyvinkin vihdoin murtua. Heittohyökkäyksen johtotähdet, täsmälleen saman verran jaardeja (663) kaudella edenneet Devante Adams (6 TD) ja Jordy Nelson (9 TD) osaavat maalinteon, joten mikäli joukkueen takapuolustus nukahtaa hetkeksikään osaa Rodgers kyllä rokottaa kotijoukkuetta välittömästi. Niinpä ainakin ennakkoarvioissa yllätyksenä pidettävä vierasvoitto saattaa hyvinkin olla mahdollinen tänään.

Pelivihje: Packers (2,6)

Nappaa 100% ensitalletusbonus ja tutustu Gutsin laajaan jenkkifutisvedonlyöntitarjontaan täältä. Samalla osallistut NFL Game Pass -arvontaan!Muita samankaltaisia artikkeleita

Ei kommentteja

Jätä kommentti