denver-broncos-kansas-city-chiefs

NFL-ennakko: Sunnuntain huippukamppailut suurennuslasin alla

Huikea NFL:n runkosarjaviikko #12 jatkuu tänään sunnuntaina 11 ottelun voimin. Lisäksi ohjelmassa on maanantain puolella Suomen aikaa pelatta Sunday Night Football -ottelu. Viasat Urheilu HD näyttää suomeksi selostettuna alkuillan AFC North rivalryn Baltimore Ravensin ja Cincinnati Bengalsin välillä alkaen klo 19.55. Kanavan NFL-tarjonta jatkuu klo 23.25 todella mielenkiintoisella ottelulla Oakland Raiders – Carolina Panthers ja yö huipentuu Sunday Night Football -kamppailuun, jossa timantinkovan AFC Westin sisäisessä välien selvittelyssä kohtaavat Denver Broncos ja Kansas City Chiefs. Käydään läpi ennakkoasetelmat näihin kolmeen otteluun seuraavassa. Viaplay on näkyvissä maksutta tänä viikonloppuna, joten kyseisistä otteluista pääsee nauttimaan maksutta jokainen lajista kiinnostunut.

Baltimore Ravens (5-5) – Cincinnati Bengals (3-6-1)

AFC Northin sisäinen kamppailu. Joukkueet ovat kohdanneet historian aikana 40 kertaa voittojen ollessa tasan 20-20. Peräti viisi edellistä keskinäistä kohtaamista nimiinsä vienyt Bengals on sukeltanut viime viikkoina syviin vesiin häviten peräti kolme ottelua peräkkäin. Niinpä Ravens lähtee otteluun ennakkosuosikkina, varsinkin kun Bengalsilta puuttuu todella tärkeät miehet niin heitto- kuin juoksupelistä WR A.J. Greenin ja RB Giovani Bernardin ollessa loukkaantuneina sivussa illan ottelusta. Miehet ovat kahdestaan tehneet peräti 40% Bengalsien hyökkäyspeleistä, joten kakkosviulun soittajille jää tänään todella suuri rooli täytettäväkseen. Varsinkin joukkueen toinen keskushyökkääjä Jeremy Hill joutuu ottamaan suurta roolia, sen verran ohkaiseksi vieraiden heittohyökkäyksen tulivoima Greenin poissaollessa kuivuu.

Kotijoukkueesta nostettakoon esiin jo 37-vuotias veteraanilaitahyökkääjä Steve Smith, joka pelaa mukavaa kautta tuoden tulivoimaa Mike Wallacen rinnalle joukkueen heittohyökkäykseen. Smith on kerännyt kolmeen edelliseen otteluun 339 heittojaardia ja kolme TD:tä, joten kyseessä on ehdottomasti yksi liigan tämän hetken kuumimmista pelaajista.

Pelivihje: Ravens -3,5 (1,9)

Oakland Raiders (8-2) – Carolina Panthers (4-6)

Viime kauden sensaatiojoukkue Panthersin on pakko voittaa lähes kaikki loput otteluistaan, mikäli se mielii pudotuspeleihin. Vastus ei ainakaan tänään ole helpoimmasta päästä, kun timantinkovan AFC Westin kärkijoukkue Oakland hakee viidettä peräkkäistä voittoaan Panttereiden kustannuksella. Carolina on piristynyt sysimustan alkukauden jälkeen ja kolme voittoa edellisestä neljästä ottelusta antaakin sille vielä mahdollisuudet kivuta vahvan loppukauden myötä pudotuspeleihin asti.

Panthersin akilleen kantapää on tällä kaudella ollut heikko heittopuolustus, joka antaa vastustajalle keskimäärin 271 jaardia ottelussa ollen tässä kategoriassa koko liigan sijalla 27. Nyt haasteita tuo lisäksi joukkueen parhaan puolustajan Luke Kuechlyn sekä DE Mario Addisonin poissaolot. Kestääkö jo ennestään natiseva puolustus jopa MVP-kanditaatiksi nousseen pelinrakentaja Derek Carrin johtaman Raiders-hyökkäyksen käsittelyssä? Houston Texansin edellisviikolla käyttämä taktiikka, jossa keskitytään tukkimaan Raidersin juoksupeli sekä pitkät heitot, saattaisi olla Panthers-puolustuksen paras oljenkorsi pitää lukemat siedettävinä. Raidersin laiturikaksikko Amari Cooper-Michael Crabtree ei tosin tarvitse paljoa tilaa tehdäkseen kovaa tuhoa. Cooper on edennyt tällä kaudella heittopeleissä kunnioitettavat 900 jaardia. Crabtree on on kärsinyt pienestä nilkkavammasta, joka ei kuitenkaan estäne miehen pelaamista illan ottelussa.

Panthersin hyökkäys on jälleen pitkälti pelinrakentaja Cam Newton oivallusten ja uskomattoman fysiikan varassa. Tilastojen valossa huonon kauden (11 TD, 7 INT, 80,9) pelanneen Newtonin aseet ovat olleet melko vähissä, sillä TE Greg Olsenin ja WR Kelvin Benjaminin takana apuja hyökkäyspeliin ei juuri ole tarjolla. Oakland-puolustuksen kaksikolla Malcolm Smith-Perry Riley jr. tuleekin olemaan iso rooli pelattaessa pois Newtonin omia rusheja. Tätä helpottaa Panthers-sentteri Ryan Kalilin poissaolo. Kun vielä backup-sentteri Gino Gradkowski kärsii polvivammasta, saattaa näillä loukkaantumisilla olla yllättävän suuri vaikutus myös Newtonin omaan juoksupeliin.

Pelivihje: Raiders -6,5 (2,3)

Denver Broncos (7-3) – Kansas City Chiefs (7-3)

Yön ehdoton herkkupala, Sunday Night Football -kamppailu kahden kovakuntoisen AFC Westin joukkueen, Broncosin ja Chiefsin välillä kruunaa hienon futisyön maanantaiaamuna klo 3.30 Suomen aikaa. Kummatkin joukkueet ovat vain voiton päässä Oaklandista ja suorasta pudotuspelipaikasta, joten on sanomattakin selvää kuinka tärkeästä ottelusta on molempien kohdalla kyse.

Ottelusta on lupa odottaa puolustusten välistä taistelua. Kohtuullisen lupaavan alkukauden jälkeen Broncosin tulokaspelinrakentaja Trevor Siemian ei ole pystynyt kantamaan joukkueen hyökkäystä toivotulla tavalla, joten puolustukselle on jäänyt todella hikinen työmaa sen yrittäessä pitää joukkuetta mukana voittokamppailussa. Tosin tähän haasteeseen Aqib Talibin ja Von Millerin tähdittämä puolustus myös vastaa upeasti ilta toisensa jälkeen.

Oman ongelmansa Broncos-hyökkäyksen yllätyksettömyyteen tuo tähtikeskushyökkääjä C.J. Andersonin paha loukkaantuminen, joka kasaa valtavan vastuun juoksupelistä tulokas Davontae Bookerin harteille. Edellisissä kolmessa pelissä vain 2,7 jaardin keskiarvolla edennyt tulokas ei ole vielä valmis ykköskeskushyökkääjän vastuuseen, joten laitahyökkääjätähdet Demaryuis Thomas ja Emmanuel Sanders saavat taas pistää parastaan saadakseen Broncos-hyökkäyksen etenemään kentällä. Tähän tosin vaaditaan tasonnostoa nimenomaan pelinrakentaja Siemianilta, joka sortuu liian usein syötönkatkoihin tai muuten vaan alokasmaisiin virheisiin. Chiefsin todella tärkeän kulmapuolustaja Marcus Petersin pelikunto on pieni arvoitus ottelun alla. Tällä miehellä olisi nimittäin iso vastuu Siemianin heittopelin eliminoimisessa.

Kansas Cityn hyökkäys ei sekään erityisemmin loista hyvyydellään, sillä ainoastaan keskimäärin 1,8 TD:tä ottelua kohti on auttamattoman vähän. Onkin lähes uskomatonta, että puolustus on pystynyt kantamaan ilman Jeremy Maclinia pelaavaa tasapaksua hyökkäystä ja sitä kautta koko joukkuetta näinkin hyvään rekordiin. Vieraiden hyökkäyspeli lepää pitkälti Spencer Waren juoksupelin varassa, eikä sisemmältä laitahyökkääjä Travis Kelceltäkään voida odottaa ihmeitä ilman kunnollista taustatukea varsinkaan Broncosin superpuolustusta ja ennen kaikkea yhtä liigan parhaista tukimiehistä, Von Milleriä vastaan. Pieni jokerikortti Chiefs-hyökkäykseen saattaakin olla vasta viidennellä kierroksella varattu tulokaslaitahyökkääjä Tyreek Hill. Vaihtomies on yllättäen noussut joukkueensa parhaaksi maalintekijäksi (4 TD) ja toiseksi eniten heittojaardeja keränneeksi pelaajaksi. Tosin tämä on huomioitu varmasti myös Broncos-leirissä.

Sunday Night Footballissa onkin luvassa tiukkaa puolustustaistelua, jonka Broncos-puolustus kääntää jälleen kerran oranssipaitojen hyväksi.

Pelivihje: Broncos (1,5)

Nappaa 100% ensitalletusbonus ja tutustu Gutsin laajaan jenkkifutisvedonlyöntitarjontaan täältä. Samalla osallistut NFL Game Pass -arvontaan!Muita samankaltaisia artikkeleita

Ei kommentteja

Jätä kommentti