patriots-seahawks

Week #10: New England Patriots – Seattle Seahawks

NFL-runkosarja vuosimallia 2016 jatkuu sunnuntaina usean huippuottelun kera, joista helmenä Sunday Night Football -ottelussa Gillette Stadiumilla kohtaavat parin vuoden takaiset Super Bowl -joukkueet New England Patriots ja Seattle Seahawks. Ottelu on samalla joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen viimeisillä sekunneilla Patriotsin hyväksi ratkenneen huikean Super Bowl -trillerin jälkeen.

Kotijoukkue Patriots johtaa AFC East -divisioonaansa komealla 7-1-statistiikallaan. Vierasjoukkue Seahawks puolestaan johtaa NFC Westin puolella (5-2-1), joten kahden timantinkovan joukkueen kohtaaminen on tänäkin vuonna kyseessä näiden kahden joukkueen kohdatessa toisensa. Patriots vietti viime viikolla ansaittua vapaaviikkoa joukkueen voitettua neljä edellistä otteluaan. Seahawks puolestaan palasi voittojen tielle parin tappion jälkeen voittamalla Buffalo Billsin huippuviihdyttävässä Monday Night Football -kamppailussa lukemin 31-25. Vain alle viikon huili saattaakin näkyä ottelussa Patriotsin hyväksi, onhan Bill Belichickin miehistöllä ollut peräti kaksi viikkoa valmistautumisaikaa.

Patriotsin peli on kulkenut tällä kaudella kuin unelma Tom Bradyn saadessa joukkueen välillä hyökkäyspelin näyttämään jopa naurettavan helpolta. Hyökkäyspuolella on tosin ottelun alla muutamia kysymysmerkkejä, kun sekä TE Martellus Bennett että laiturit Julian Edelman ja Chris Hogan ovat kärsineet jalkavammoista. Jokainen miehistä lienee kuitenkin mukana kokoonpanossa yön ottelussa. Kun rosterista löytyy lisäksi supertähti Rob Gronkowski sekä James White ja Danny Amendola, ei Pats-hyökkäyksen tulivoima todellakaan tyrehdy edes pariin loukkaantumiseen.

Seahawksin hyökkäys on takkuillut pahasti alkukaudesta ja varsinkin juoksuhyökkäys tuottaa ongelmia sen ollessa numeroiden valossa liigan kolmanneksi heikointa. Surkean hyökkäyksen linjan lisäksi tilannetta pahentaa keskushyökkääjä Thomas Rawlsin loukkaantuminen. Kun vielä miehen heikosti esiintyneen backup-mies Christine Michaelin pelikunnosta ei ole varmuutta, joutuu Russell Wilson turvautumaan erityisen paljon heittohyökkäykseen, josta kaiken lisäksi molemmat sisemmät laitahyökkääjät Jimmy Graham ja Luke Willson ovat pelikunnoltaan kysymysmerkkejä kummankin kärsiessä polvivammoista. Puolustuksen safety Kam Chancellor palaa kentälle yön ottelussa, joskin miehen pelikunto pitkien nivusvaivojen jälkeen tulee olemaan iso kysymysmerkki. Sen sijaan DE Michael Bennett puuttuu puolustuksen linjasta. Bennettiä joukkue olisi todellakin tarvinnut tulivoimaisen Patriots-hyökkäyksen pysäyttämisessä.

Laatuviihdettä on varmasti luvassa koko rahan edestä maanantaina aamuyöstä Suomen aikaa ja tämä ottelu jos mikä kannattaa ehdottomasti katsoa! Viasat Urheilu HD näyttää ottelun suorana maanantain aamuyössä alkaen klo 3.25

Arvio

Patriots on saanut parin viikon taukonsa aikana hioa kuvioitaan ja parannella vammojaan, kun taas Seahawks joutuu peliin todella lyhyellä valmistautumis- ja palautumisajalla joukkueen pelattua Billsiä vastaan viime maanantaina. Patriots jyrää laajan hyökkäyskoneistonsa voimin selvään voittoon, eikä Super Bowlissa nähtyä jännitysnäytelmää välttämättä ole tällä kertaa luvassa. Kaikesta huolimatta ehdottomasti katsomisen arvoinen ottelu luvassa.

Pelivihje

Patriots -7,5 (2,0 – 24hbet.com)

Avaa uusi pelitili 24hbet-sivustolle tästä. Tekemällä ensitalletuksen osallistut samalla kauden toiseen NFL Game Pass-arvontaan. Lunasta samalla jopa 100e ensitalletusbonus!

Muita samankaltaisia artikkeleita

Ei kommentteja

Jätä kommentti