Week #12 – Kiitospäivän otteluennakko: Detroit Lions – Minnesota Vikings

Yhdysvalloissa vietetään torstaina perinteistä Thanksgiving Daytä eli kiitospäivää, mikä on tarkoittanut NFL-kalenterissa jo vuodesta 1978 lähtien sitä, että sekä Detroit Lions että Dallas Cowboys isännöivät NFL-ottelua kyseisenä päivänä vuodesta. Itse asiassa Lionsin kiitospäivän traditio ulottuu aina vuoteen 1934. Kiitospäivän NFL-tarjonta polkaistaan käyntiin Viasat Urheilu HD:lla suomeksi selostetussa ottelussa, jossa Detroit Lionsin vieraaksi Ford Fieldille saapuu Minnesota Vikings. Ottelu starttaa Suomen aikaa torstai-iltana klo 19.30.

Parhaaseen katseluaikaan Euroopassa nähtävän alkuillan kamppailun lähtöasetelma on herkullinen, kun viisi ottelua kuudesta edellisestä voittanut kotijoukkue Lions isännöi neljän tappion jälkeen voittokantaan Cardinalsia vastaan viime viikolla palannutta alkukauden sensaatiojoukkue Vikingsia. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran viime vuoden marraskuussa todellisessa trillerissä, jossa Lions haki Vikingsin vanhalta kotistadionilta 16-22-jatkoaikavoiton tasoitettuaan ottelun 58-jaardin kenttäpotkumaalilla aivan varsinaisen peliajan lopussa.

Lions on voittanut tällä kaudella peräti kuusi ottelua oltuaan tappiolla ennen viimeistä neljännestä, mikä on ensimmäinen laatuaan koko liigan historiassa. Tällä kertaa iso vastuu kotijoukkueen menestyksestä lankeaa puolustuksen linjalle, jonka on saatava nopeasti paine Vikings-pelinrakentaja Sam Bradfordille. Bradford joutuu turvautumaan erityisen paljon heittopeliin johtuen joukkueen surkeasta juoksuhyökkäyksestä, joka on pystynyt tuottamaan joukkueelle vain liigan keskiarvovertailussa heikoimman tuloksen, 70 edettyä jaardia per ottelu. Tosin kehumista ei ole myöskään heittopelissä joka on liigassa sijalla 24. Suurin syy löytyy tosin joukkueen kehnosta hyökkäyksen linjasta, joka vuotaa kuin tulpaton vene päästäen puolustuksen linjan aivan liian usein säkittämään pelinrakentajansa.

Ottelun taisteluparit:

– Lionsin kulmapuolustaja Darius Slay vs. Vikingsin laitahyökkääjä Stafon Diggs: Slay palasi kentälle viime sunnuntaina, mutta miehen pelaaminen oli vielä ruosteessa miehen päästettyä yhden TD:n ja aiheutettua yhden syötön vastaanoton häirinnän. Diggs on Vikings-hyökkäyksen ehdoton syömähammas. Miehen tilastot uran kahdesta Lions-ottelusta ovat myös kelvolliset 19 kiinniottoa, 188 jaardia ja TD.

– Lionsin keskushyökkääjä Theo Riddick vs. Vikingsin tukimies Eric Kendricks: Riddick on liigan parhaita heittopeleissä palloa kiinniottavia keskushyökkääjiä, joten miehen heittouhka jättää tilaa varsinaisille heittokohteille Marvin Jonesille, Golden Tatelle, Anquan Boldinille sekä Eric Ebronille. Riddickin pelikunto tosin on pieni arvoitus miehen kärsittyä lievästä nilkkavammasta. Kentille yhden ottelun sivussaolon jälkeen palaava Kendricks saakin ottaa ison vastuun juuri Riddickistä.

Arvio:

Lionsin suhteellisen laaja hyökkäysarsenaali vääntää tarvittavat juoksut ja kun Vikingsin hyökkäyksen linja on edelleen reikäjuustoa eikä sen surkeasta juoksuhyökkäyksestä löydy apuja, nappaa kotijoukkue ottelusta jo kuudennen voittonsa viimeiseen seitsemään peliin.

Pelivihje:

Lions (1,74)

Avaa uusi pelitili 24hbet-sivustolle ja hanki 50 euron ensitalletusbonus tästä.