Week #9: Tampa Bay Buccaneers – Atlanta Falcons

NFL:n yhdeksäs peliviikko alkaa mielenkiintoisella NFC Southin rivalryllä Buccaneersin (3-4) ja Falconsin (5-3) kohdatessa toista kertaa tällä kaudella, tällä kertaa Floridan Tampassa Raymond James Stadiumilla. Joukkueet kohtasivat avausviikolla Atlantassa Georgia Domella, jolloin Buccaneers yllätti sittemmin hyökkäyksensä karmeaan iskuun saaneet Falconsit pistein 24-31.

Kotijoukkue Buccaneersin puolustus sai viime viikolla kovaa kyytiä Oaklandilta Raiders-pelinrakentaja Derek Carrin heitettyä uuden seuraennätyksen heitetyissä jaardeissa, lähes käsittämättömät 513 jaardia. Neljä heitettyä TD:tä toivat vierasjoukkue Raidersille voiton lukemin 24-30. Samaan aikaan Falcons kukisti huikeassa hyökkäysten taistelussa Green Bay Packersin pistein 33-32 palaten takaisin voittojen tielle kahden äärimmäisen niukan tappion jälkeen. Todellisuudessa Falconsin voitto-tappio-suhde saattaisi siis yhtä hyvin olla 7-1.

Buccaneersilla on toista viikko peräkkäin vastassaan todella huippukuntoinen hyökkäys, kun uransa parasta kautta pelaava pelinrakentaja Matt Ryan johdattaa liigan tehokkaimman hyökkäyksen kentälle. Tällä kaudella jo 19 TD:tä ja vain neljä syötönkatkoa passer ratingillä 115,8 (liigan toiseksi paras lukema Tom Bradyn jälkeen) heittänyt Ryan näytti viime viikolla, ettei joukkueen hyökkäys ole pelkästään supertähti Julio Jonesin ilmiömäisyyden varassa, vaan hyökkäyksessä riittää heittokohteita. Buccaneersin onkin pakko huomioida mm. Mohamed Sanun sekä keskushyökkääjä Devonta Freemanin uhka, jolloin pienestä polvivammasta kärsivälle Julio Jonesille avautuu entistä enemmän tilaa tehdä tuhojaan.

Seuraa näitä

– Bucsin LB Kwon Alexander vs. Falconsin fullback Patrick DiMarco sekä guardit Andy Levire ja Chris Chester. Alexander merkkautti 17 taklausta joukkueiden edellisessä kohtaamisessa tukahduttaen Falconsin juoksuhyökkäyksen lähes täysin. Falconsin on pakko saada Alexander kuriin luodakseen hyökkäykselle myös juoksu-uhkaa.

– Bucsin laitahyökkääjä Mike Evans vs. Falconsin kulmapuolustaja Desmond Trufant. Ehkä ottelun ratkaisevin taistelupari. Evansilla on kasassa kuusi TD:tä ja 595 edettyä jaardia tällä kaudella ja mies onkin pelinrakentaja Jameis Winstonin ehdoton luottokohde. Winston hakee usein Evansia pitkillä palloilla, jolloin Trufantin rooli nousee todella tärkeäksi Buccaneersin heittohyökkäyksen pysäyttämisessä. Buccaneersin hyökkäys jää Evansin takana melko hampaattomaksi, sillä sekä laituri Adam Humphries että Cameron Brate ovat edenneet kauden aikana molemmat vasta alle 300 jaardia. Tosin Brate on onnistunut maalinteossa kolmesti.

– Bucsin juoksuhyökkäyksessä vastuu on tällä kertaa Antone Smithin harteilla. Sekä Doug Martin että Jacquizz Rodgers ovat sivussa yön ottelusta, joten todella vähälle vastuulle seitsemästä ammattilaisvuodestaan huolimatta jäänyt Smith on kovan paikan edessä. Kunnon keskushyökkääjän puuttuessa Bucsin onkin pakko turvautua pääosin heittopeliin.

– Falconsin tähtilaituri Julio Jones on edennyt keskimäärin 110,6 jaardia pelissä tehden seitsemän TD:tä uransa yhdeksässä Buccaneers-ottelussa. Saako Buccaneersin puolustuksen takakenttä miestä kuriin tälläkään kertaa? Huikeat 859 jaardia ja neljä TD:tä tällä kaudella juosseen Jonesin pysäyttäminen kun on osoittautunut vaikeaksi pari pykälää kovemmillekkin puolustuksille.

– Falconsin hyökkäys ei todellakaan ole pelkästään Jonesin varassa, sillä peräti viisi pelaajaa on tehnyt tällä kaudella vähintään kaksi TD:tä heittopelissä, minkä lisäksi kaksi kiinniotettua TD:tä napannut keskushyökkääjä Devonta Freeman on juossut pallon maaliin kolmesti. Materiaalin laajuus avaa auttamatta Bucs-puolustuksen ovet, jolloin isoilta maalimääriltä tuskin voidaan välttyä.

Arvio

Vaikka Falcons hävisi kotonaan kauden ensimmäisen keskinäisen kohtaamisen, on sen murhaava hyökkäys sen jälkeen löytänyt todella komean vireen. Matt Ryan johtaa koko liigan syöttötilastoa 2636 jaardillaan, minkä lisäksi Falcons on tehnyt eniten pisteitä koko liigassa (keskimäärin 32,8). Tampan vastaava luku on 21,7, mikä oikeuttaa vasta sijaan 19.

Pelivihje

Falcons -6,5

Avaa uusi pelitili 24hbet-sivustolle tästä ja osallistut samalla kauden toiseen NFL Game Pass-arvontaan!