marcel-dareus

Buffalo Billsin supertähti lyttäsi erotetun Rex Ryanin pelikirjan

Tiistaina Buffalo Billsin päävalmentajan paikalta erotettu Rex Ryan saa rajua kritiikkiä puolustuksen linjan supertähti Marcel Dareukselta. 26-vuotias Dareus kommentoi tuoreeltaan joukkueen puolustuksen pelikirjaa liian monimutkaiseksi ymmärtää suurimmalle osalle pelaajista.

”Mielestäni puolustuksemme olisi pitänyt pelata huomattavasti aggressiivisemmin, koska pelaajamme ovat sen tyylisiä. Halusimme vain laittaa jalan kaasulle ja pitää kaasun pohjassa, jolloin systeemi olisi ollut kaikille selvä. Rexin pelikirjassa oli aivan liikaa yksityiskohtia ja liikaa sopeutumista kulloisenkin vastustajan yksityiskohtiin. Liikaa checkejä eri tilanteisiin, jolloin yhdeksän kertaa kymmenestä vastaan tuli tilanteita joihin emme olleet kunnolla varautuneet, mikä johti puolustuksen sakkaamiseen. Puolustus tarvitsee oman identiteetin, jossa kaikki tietävät tehtävänsä. Emme voi vain sopeutua vastustajaan kerta toisensa jälkeen. Nyt meidän oli sopeuduttava jokaiseen pieneen muutokseen ja yksityiskohtaan erikseen, jolloin monet puolustajistamme eivät olleet samalla sivulla toistensa kanssa”.

Kokemattoman puolustuksen yhteispeli hajosi lopullisesti safety Aaron Williamsin loukkaannuttua. ”Asiat alkoivat mennä pieleen Aaronin loukkaannuttua. Ei vain takakentällä, vaan koko puolustuksen osalta. Sitten loukkaantumisia tuli lisää ja lisää, jouduimme tuomaan kentälle kokemattomia pelaajia ja kommunikaatio puolustuksen välillä sakkasi”, Dareus kommentoi ESPN:lle.

54-vuotiaan Ryanin uran huippuhetket osuivat kausiin 2009 ja 2010, jolloin New York Jetsiä luotsannut koutsi vei joukkueensa kahdesti AFC:n konferenssifinaaleihin erittäin kokeneella puolustuksella, jonka kanssa valmentaja pystyi toteuttamaan vaativaa pelikirjaansa. Lopulta miehen alle kaksi kautta kestäneellä Bills-visiitillä tultiin tilanteeseen, jossa jatkuvaa tilanteiden lukua ja mukautuvaisuutta pelaajiltaan odottanut kokenut valmentaja ei itse pystynyt mukauttamaan pelikirjaansa käytössä olleen materiaalin rajallisuuteen.


Muita samankaltaisia artikkeleita

Ei kommentteja

Jätä kommentti