49ers-pelinrakentajalta suorat sanat: “Olemme kadottaneet voittamisen kulttuurin”

San Fransisco 49ersin pelinrakentaja Colin Kaepernick avautui suorin sanoin jenkkimedian haastattelussa liigan kellarikerrokseen vajonneesta organisaatiostaan. Siitä on vain alle neljä vuotta aikaa, kun Jim Harbaughin luotsaama Niners kävi aina Super Bowlissa asti Kaepernick pelinrakentajanaan. Sittemmin Harbaughin San Fransiscoon tuoma kovuuden ja voittamisen kulttuuri on kadonnut organisaatiosta. Vuonna 2011 seuraan saapunut Harbaugh johdatti kolmella ensimmäisellä kaudellaan joukkueen NFC:n finaaleihin, kruununa kauden 2013 pudotuspelien päätteeksi paikka Super Bowlissa. Seuraavan kauden jälkeen miehen sukset seurajohdon kanssa menivät kuitenkin ristiin ja Harbaugh pakkasi kamansa vieden samalla mukanaan seuraan rakentamansa voittamisen kulttuurin.

49ersin kaksi viimeistä kautta ovatkin olleet todellista syöksykierrettä liigan pohjalle. Tuona aikana joukkueen voitto-tappio-sarake näyttää murheellista lukemaa 6-24. Miten yhden miehen lähtö voi kääntää koko organisaation nähdynlaiseen syöksyyn? “Sitä on vaikea sanoa”, Kaepernick aloittaa CSN:n haastattelun. “Pienet yksityiskohdat siellä tai toiset täällä saattavat tehdä huiman eron lopputuloksessa. Joukkueen kulttuuria on muutettava. Meidän pitää tehdä muutos joukkueena pala palalta ja sitä kautta palattava takaisin voittavaksi organisaatioksi”, kokenut pelinrakentaja näkee.

Eri asia sitten on se, onko Kaepernickista itsestään apua muutoksen aikaansaamisessa vai eroavatko seuran ja pelaajan tiet kauden jälkeen.