rob_gronkowski

Kolumni: Miten Rob Gronkowskin loukkaantuminen vaikuttaa Patriotsin mestaruusmahdollisuuksiin?

NFL:n todennäköisesti parhaan sisemmän laitahyökkääjän, New England Patriotsin järkälemäisen Rob Gronkowskin uran kolmas selkäleikkaus pitää supertähden poissa kentiltä koko loppukauden. Samalla se on massiivinen isku New England Patriotsin mestaruusmahdollisuuksille. Seuraavassa käydään läpi syitä siihen, miksi näin on.

Ensinnäkin Patriotsin pelinrakentaja – ja kenties koko historian paras pelinrakentaja maailmassa – Tom Brady, muuttuu Gronkin poissaollessa lähes tavalliseksi kuolevaiseksi. Kaudesta 2012 alkaen Bradyn syöttötarkkuus Gronkowskin ollessa loukkaantuneena sivussa on ollut keskimäärin 57,3 prosenttia passer ratingillä 82,5. Lisäksi Brady on heittänyt tänä aikana vain kaksi TD:tä yhtä syötönkatkoa kohti. Gronkin ollessa kentällä Bradyn lukemat ovat suorastaan häkellyttävän paljon kovemmat – 64,8 prosentin syöttötarkkuus sekä peräti 4,6 heitettyä TD:tä yhtä syötönkatkoa kohti passer ratingillä 101,1.

Onkin helppo todeta pelkästään nopealla vilkaisulla Bradyn tilastoihin, että tämän kauden kahdeksassa pelaamassaan ottelussa 3 TD:tä ja keskimäärin 67 edettyä jaardia keränneen Gronkowskin osuus Patriotsin heittopelin onnistumisessa on valtava. Eikä siinä todellakaan ole vielä koko totuus, sillä 198-senttinen ja 120-kiloinen lihaskimppu on äärimmäisen tärkeä osa myös juoksuhyökkäysten blokkaajana.

Patriots hankki tälle kaudelle toisen tähtiluokan sisemmän laitahyökkääjän, kun 29-vuotias Martellus Bennett saapui Chicago Bearsistä Gronkowskin taustatueksi. Loistavasti kautensa aloittanut Bennett on kuitenkin hänkin kärsinyt melkein koko kauden ajan nilkka- ja olkapäävaivoista, mikä omalta osaltaan luo synkkiä uhkakuvia Patriotsin menestyksen ylle.

Koska Gronkowskin ja Bennettin takaa Patriots-hyökkäyksestä ei löydy NFL-mitat täyttävää tight endiä, jää iso vastuu näiden saappaiden täyttämisestä keskushyökkääjäkaksikolle Dion Lewis-James White. Näiden pass-catching backien ollessa samaan aikaan kentällä vastustajan puolustuksen on erittäin vaikea lukea tulevaa peliä ennalta, jolloin kentälle syntyy mismatcheja Patriotsin eduksi. Lisäksi joukkueen syvä laitahyökkääjäosasto mahdollistaa neljän laitahyökkääjän ja yhden keskushyökkääjän hyökkäyssetit, joita harva NFL-seura pystyy täysin matchaamaan pois.

Gronkowskin poissaolo tulee siis olemaan massiivinen haaste, muttei kuitenkaan kohtalokas isku Patriotsin matkalla kohti Houstonissa 5. helmikuuta pelattavaa Super Bowlia LI:tä. Mikäli Bennett toipuu loppukaudesta täyteen pelikuntoon ja hyökkäyksen muut tärkeät palaset Danny Amendola mukaanlukien pysyvät terveenä, löytyy Bill Belichickin pelikirjasta varmasti tarpeeksi pelimerkkejä haastamaan AFC:n muut kärkijoukkueet.

Nappaa 100% ensitalletusbonus ja tutustu Gutsin laajaan jenkkifutisvedonlyöntitarjontaan täältä. Samalla osallistut NFL Game Pass -arvontaan!Muita samankaltaisia artikkeleita

Ei kommentteja

Jätä kommentti