cam-newton

Nämä ennakkoon hypetetyt tähdet ovat flopanneet kuluvalla NFL-kaudella

Ennen kauden alkua monet tähtikategoriaan kuuluvat tai sinne nousua tekemässä olevat pelaajat saavat jenkkimediassa valtavaa hehkutusta, mutta teot kentällä eivät aina vain mene yksiin odotusten kanssa. NFLSuomi.com käy seuraavassa läpi muutaman pelaajan, joiden otteen kentällä ovat olleet kaikkea muuta kuin ennakkohypetyksen arvoisia.

1. Brock Osweiler, pelinrakentaja, Houston Texans

Muutaman ottelun näytöillä 4-vuoden ja 72-miljoonan taalan diili suorastaan karmaisevan surkein lopputuloksin. Kauden ylivoimaisesti pahiten flopannut pelaaja löytyy Texansista, ja hänen nimensä on Brock Osweiler. 26-vuotias ja peräti 201-senttinen Osweiler penkitettiin vihdoin viikolla 15 sen jälkeen, kun mies oli heittänyt kaksi syötönkatkoa Jacksonville Jaguarsia vastaan. Kakkosmies Tom Savage nosti Texansin lopulta voittoon, mikä takaa vasta kolmessa NFL-ottelussa urallaan esiintyneelle niin ikään 26-vuotiaalle Savagelle aloituspaikan tämän viikon otteluun Cincinnatia vastaan. Lisäksi Savagen kemia joukkueen ykköslaitahyökkääjä DeAndre Hopkinsin kanssa näytti heti monta astetta paremmalta kuin mitä Osweiler on pystynyt luomaan joukkueen parhaan hyökkäyspään pelaajan kanssa koko kauden aikana.

Ja ne Osweilerin tilastot tältä kaudelta? 14 TD:tä, 16 syötönkatkoa, passer rating 71,4 ja syöttötarkkuus 59,6%. Viime kaudella Osweileriin nähden pilkkahinnalla joukkueen ykköspelinrakentajana pelannut Brian Hoyer näyttääkin nyt yllättävän hyvältä. Hoyerin viime kauden tilastot kun olivat 19 TD:tä, 7 syötönkatkoa, passer rating 91,4 ja syöttötarkkuus 60,4%.

2. Todd Gurley, keskushyökkääjä, Los Angeles Rams

Huikean tulokaskautensa jälkeen Gurleystä odotettiin liigan uutta ykköskeskushyökkääjää. 13 otteluun 1106 jaardia 4,8 jaardin keskiarvolla ovat vaihtuneet 14 ottelun 778 jaardiin keskiarvolla 3,2. Samaan aikaan miehen viime kaudella juoksemat 10 TD:tä ovat puolittuneet viiteen. Vaikkakin Ramsin hyökkäyksen linja on heikko, ei kaikkea vastuuta Gurleyn romahduksesta voida kaataa sen niskaan. Pelinrakentajaongelmissa painiskeleva Rams tarvitseekin ensi kaudella selkeää panostusta juuri Gurleyltä.

3. Jared Goff, pelinrakentaja, Los Angeles Rams

Draftin ykkösvaraus Jared Goff on ollut paha pettymys takaisin Los Angelesiin muuttaneelle Ramsille. Vasta viisi peliä aloittanut tulokas on heittänyt neljä TD:tä ja viisi syötönkatkoa keskimääräisten heittojaardien jäädessä lukemaan 175.8 jaardia per ottelu. Goffin harteilla on kaiken lisäksi valtavat paineet, varattiinhan koko organisaation tulevaisuuden johtotähdeksi kaavailtu pelaaja draftissa tällä kaudella loistaneiden pelinrakentajakollegoiden Carson Wentzin ja Dak Prescottin edellä.

Wentz on tosin sittemmin palannut takaisin kuolevaisten joukkoon, mutta ainakin miehen alkukauden loistoesitykset antoivat Philadelphia Eaglesille takuut siitä, että Wentzissä on takuuvarmaa tulevaisuuden NFL-tähtikaliiberia.

Vaikka Goffilla ei ole käytössään samoja hyökkäyspelin aseita kuin Wentzillä ja varsinkin Prescottilla on, tulee kausi 2017 olemaan todella tärkeä näyttöpaikka Jared Goffille.

4. Sean Smith, kulmapuolustaja, Oakland Raiders

Raiders-puolustuksen linja ja tukimiesosasto on timanttinen, mutta takapuolustuksen kanssa joukkueella on ongelmia. Parasta kauttaan yli vuosikymmeneen pelaava seura on päästettyjen heittojaardien tilastossa vasta liigan sijalla 27., päästetyt jaardit per heitto -tilastossa sijalla 29. ja päästetyissä heitto-TD:issa sijalla 19.

Iso syyllinen heikkoon takapuolustukseen on kokenut 29-vuotias kulmapuolustaja Sean Smith, joka siirtyi Raidersiin 4-vuotisella 38 miljoonan sopimuksella Kansas City Chiefsistä. Smith ei kertakaikkiaan pysy oman laitahyökkääjänsä vauhdissa pitkissä heittopeleissä, mikä saattaa muodostua jopa ratkaisevaksi ongelmaksi pudotuspeleissä.

5. Cam Newton, pelinrakentaja, Carolina Panthers

Viime kaudella täysin ylivoimainen pelaaja koko liigassa, liigan MVP ja Carolinan 15-1-rekordilla aina Super Bowliin johdattanut ja yli-ihmisen piirteitä osoittanut Newton on tällä kaudella tiputettu maanpinnalle tavalla, jota kukaan ei varmasti osannut veikata ennen kauden alkua.

Viime kaudella 59,8% tarkkuudella 35 TD:tä ja 10 syötönkatkoa, passer rating 99,4. Päälle 636 juostua jaardia ja 10 TD:tä. Tällä kaudella kaudella Panthers on sukeltanut Newtonin johdolla pää edellä altaan matalaan päähän. 17 TD:tä, yhdeksän syötönkatkoa passer ratingilla 80,8. 317 juoksujaardia ja 5 TD:tä. Nopeasti voidaankin sanoa, ettei Newton ole enää sama mies kuin viime kaudella.

Muutos tapahtui viime helmikuun Super Bowlissa, jossa Denver Broncos näytti kaikille muille joukkueille keinon, jolla Panthers ja varsinkin Newton on mahdollista pysäyttää. Broncos ja tällä kaudella muut liigan puolustukset sen vanavedessä ovat keskittyneet blitzaamaan rajusti Panthersia vastaan, minkä tuloksena Newton saa ottaa joka pelissä vastaan suuren määrän kovia taklauksia. Huomattavasti kasvanut taklaus- ja loukkaantumisuhka on samalla tuonut arkuutta Newtonin peliin, mikä puolestaan on johtanut hätiköityihin ratkaisuihin ja aiheuttanut supertähdelle useita pahannäköisiä kolhuja, jotka ovat haitanneet miehen pelaamista kauden mittään.

Carolinan onkin keksittävä vastalääkkeet tähän ja monipuolistettava niin peliään kuin rosteriaankin tulevan offseasonin aikana.

Lue myös:
”Tässä 10 supertähteä, jotka tulevast saamaan jättisopimuksen kauden jälkeen”

Superfoodit ja lisäravinteet nopeasti ja edullisesti
Urheilutuote.fi

Muita samankaltaisia artikkeleita

Ei kommentteja

Jätä kommentti