NFL-ennakko: Pittsburghissä panoksena divisioonavoitto

Sunnuntai-ilta tarjoaa vain yhden mutta sitäkin mielenkiintoisemman NFL-kamppailun, kun Pittsburgh Steelers (9-5) ja Baltimore Ravens (8-6) kohtaavat yhdessä liigan odotetuimmista rivalryistä, jossa panoksena samalla AFC North -divisioonan voitto (mikäli Steelers voittaa ottelun) ja varma paikka pudotuspeleissä.

Ravens on vain voiton päässä Steelersistä, joten voittamalla vieraissa jo kuudetta perättäistä voittoaan hakevan kotijoukkueen se siirtäisi ratkaisun divisioonavoitosta viimeiselle runkosarjaviikolle. Steelers kohtaa tuolloin kotonaan liigan heittopussi Clevelandin Ravensin matkatessa Cincinnatin vieraaksi. Myös Ravens on pelannut viimeiset pari kuukautta hyvällä tasolla häviten ainoastaan kaksi viimeisestä seitsemästä ottelustaan, nekin vieraissa kahdelle liigan parhaalle joukkueelle – New Englandille ja Dallasille. Ravens vei joukkueiden kauden ensimmäisen kohtaamisen kotonaan lukemin 21-14, mutta tänään Ben Roethlisbergerin johdolla otteluun lähtevä Steelers on ottelun ehdoton ennakkosuosikki. Toisaalta Ravens tuntee isäntien pelikirjan todella hyvin, joten pelisuunnitelma lienee taottu kristallinkirkkaaksi jokaisen vierasjoukkueen pelaajan kypärän alle.

Joukkueet ovat tarjonneet viimeisen noin kymmenen vuoden aikana faneille lukuisia ikimuistoisia jännitysnäytelmiä, eikä lähtökohdat huomioiden tarvitse odottaa mitään muuta tältäkään illalta. Viikon otteluista kyseessä siis ehdottomasti ottelu joka kannattaa seurata aloituspotkusta lähtien.

Steelersin aseet hyökkäyksessä ovat kadehtittavat niin juoksu- kuin heittopeleissä, onhan jopa MVP-ehdokkaaksi nostettu keskushyökkääjä LeVeon Bell ollut timanttisessa iskussa unohtamatta liigan top 3 -laitahyökkääjiin lukeutuvaa Antonio Brownia. Loukkaantumishuolien riivaamalla Ravens-CB Jimmy Smithillä onkin edessään hikinen iltapuhde, koska päävastuu Brownin pysäyttämisestä langennee miehen harteille.

Steelersiltä puuttuu puolustuksen linjasta Stephon Tuitt. Toisaalta vieraiden hyökkäys on lopulta melko keskinkertainen heikohkon juoksupelinsä sekä tasapaksun kauden 19 TD:llä ja 13 INT:llä sekä alle 85 QB-indeksillä pelanneen pelinrakentaja Joe Flaccon myötä.

Steelers selvittäneekin Ravensin tieltään varmistaen samalla itselleen divisioonavoiton.

Ottelu nähtävissä Viasat Urheilu HD -kanavalta tänään alkaen klo 23.20 Suomen aikaa.

Muita uutisia viime yöltä:
“Uransa päättämistä harkinnut Seahawksin supertähti sittenkin jatkamassa ensi kaudella”
“Raiders-fanien pahin kauhuskenaario toteutui – tähtipelinrakentaja loukkaantui”