antonio_brown

Tässä 10 supertähteä, jotka tulevat saamaan jättisopimuksen kauden jälkeen

NFL-runkosarja lähenee päätöstään ja onkin aika ottaa katsaus tulevaan offseasoniin ja pelaajiin, joiden sopimus on katkolla ja jotka tulevat saamaan massiiviset sopimukset joko nykyiseltä seuraltaan tai UFA-markkinoilta. Otetaan katsaus 11 nimeen, joiden ei tarvitse murehtia taloudellisesta tilanteestaan loppuelämänsä aikana.

1. Kirk Cousins, pelinrakentaja, Washington Redskins

Vahvan kauden pelannut 28-vuotias Cousins tehnee pitkän jatkosopimuksen Redskinsin kanssa. Asiantuntija-arvioiden mukaan Cousinsilla on realistiset mahdollisuudet kuuden vuoden ja noin 120 miljoonan dollarin diiliin, joista puolet olisi takuuvarmaa ns. guaranteed-rahaa. Vähimmäistapauksessa Redskins käyttänee franchise tagin Cousinsiin. Tässä tapauksessa miehen ansiot kaudella 2017 olisivat 23,943,000 miljoonaa taalaa. Joukkueiden deadline franchise tagin käyttämisessä on 1. maaliskuuta 2017.

2. Khalil Mack, tukimies/linjamies, Oakland Raiders

Oaklandin offseasonin kaksi tärkeintä tehtävää tulee olemaan signata Khalil Mack sekä pelinrakentaja Derek Carr pitkillä sopimuksilla. Liigan viiden parhaan puolustajan joukkoon kuuluva 25-vuotias Mack tavoittelee Von Miller -tasoista sopimusta, joka tekisi Raidersin supertähdestä liigan historian parhaiten palkatun puolustuspelaajan.

3. Derek Carr, pelinrakentaja, Oakland Raiders

Raiders käyttänee kaiken energiansa Carrin jatkosopimukseen, minkä jälkeen se voi kääntää katseensa Mackin sopimukseen. Todennäköisesti sekä pelaajien itsensä että seuran intresseissä on välttää franchise tagin käyttö ja tehdä pelaajien kanssa pitkät jatkopahvit hyvissä ajoin. Carrin sopimus saattaa olla lähellä Andrew Luckin Indianapolisin kanssa solmimaa kuuden vuoden ja 140 miljoonan diiliä.

4. LeVeon Bell, keskushyökkääjä, Pittsburgh Steelers

Liigan kolmen parhaan keskushyökkääjän joukkoon kuuluva Bell saanee jatkopahvin, joka tuo miehelle vähintään 10 miljoonaa taalaa kaudessa. Ongelmapelaajan maineessa oleva Bell saattaa kuitenkin joutua ”tyytymään” Steelersin tarjoamaan franchise tag -sopimukseen, joka olisi siis kestoltaan vain vuoden mittainen. Mikäli Steelers haluaa katsoa rauhassa, pysyykö Bell pois ongelmista, saattaa se hyvinkin käyttää franchise tagin 24-vuotiaaseen supertähteensä.

5. Antonio Brown, laitahyökkääjä, Pittsburgh Steelers

Steelers nosti Brownin kuluvan kauden palkkaa neljällä miljoonalla taalalla ennen kauden alkua, hyväntahdonele jolla seura toivoo liigan parhaimman laitahyökkääjän solmivan pitkän jatkosopimuksen teräskaupunkiin. Sopimuksen syntyminen lienee melko selviö, ja se tekee Brownista ansaitusti historian parhaiten palkatun laiturin.

6. Odell Beckham jr, laitahyökkääjä, New York Giants

Kannattaako Giantsin signata jatkuvasti ongelmissa olevaa OBJ:tä pitkällä megasopimuksella? Liigan viiden parhaan laiturin joukkoon kiistämättä kuuluva Beckham jr on liigan ehkä viihdyttävin pelaaja seurata, mutta jatkuvat mustat hetket kääntyvät monesti myös omaa joukkuetta vastaan, mikä on omiaan repimään joukkuehenkeä. Beckham-kaliiberin pelaajien ollessa kyseessä seurat antavat kuitenkin aniharvoin pelaajien henkilökohtaisten ongelmien vaikuttaa päätöksiinsä. Niimpä voidaankin odottaa Beckhamin allekirjoittavan Falcons-tähti Julio Jonesin sopimuksen kanssa linjassa olevan jatkopahvin. Jones tienaa kaudesta keskimäärin 14,25 miljoonaa euroa.

7. Zach Martin, hyökkäyksen ulompi linjamies, Dallas Cowboys

Suuri osa perusfaneista ei ymmärrä kuinka tärkeä osa Zach Martinilla on ollut tulokastähtien Dak Prescottin ja Ezekiel Elliottin onnistumisissa. Liigan paras guard antanee kotiseutualennusta jatkosopimusta sorvattaessa, mutta silti sopimuksen voidaan arvioida olevan linjassa Raidersin Kelechi Osemelen 5-vuotisen ja 58 miljoonan taalan pahvin kanssa.

8. Kawann Short, puolustuksen sisempi linjamies, Carolina Panthers

27-vuotias Short ja Panthers eivät päässeet sopuun sopimuksen ehdoista heti viime kauden jälkeen, joten onkin epäselvää kuinka sitoutuneita osapuolet ovat toisiinsa. Mikäli Panthers ei käytä franchise tagiaan Shortiin, netonnee 191-senttinen ja 143-kiloinen mörssäri UFA-markkinoilta arvioiden mukaan noin 15 miljoonaa taalaa vuodessa.

9. Chandler Jones, tukimies, Arizona Cardinals

New England Patriots treidasi Jonesin Arizonaan viime kauden jälkeen, koska Pats-luotsi Bill Belichick tiesi Jonesin hakevan tämän kauden jälkeen noin 100 miljoonan taalan sopimusta. 26-vuotias tukimies saattaakin ajautua jopa UFA-markkinoille, mikäli Cardinals ei ole valmis raottamaan kukkaronnyörejään urakalla. Todennäköisesti osapuolet pääsevät silti yhteisymmärrykseen noin 5-6-vuotisesta ja 15 miljoonaa taalaa kaudessa tuovasta jatkosopimuksesta. Muussa tapauksessa Cardinals saattaa ostaa yhden lisävuoden käyttämällä franchise tagin Jonesiin.

10. Matthew Stafford, pelinrakentaja, Detroit Lions

28-vuotias Stafford oli iso kysymysmerkki ennen kauden alkua. Mies vastasi tulevaisuuttaan koskeviin kysymyksiin pelaamalla lähes MVP-tasoisen kauden Lionsin hyökkäyksen kapellimestarina. Lieneekin itsestäänselvää, että tämä kausi varmistaa Staffordin pysymisen Detroitissa todennäköisesti uran loppuun saakka. Vaikka seuraava lause kuulostaakin uskomattomalta, on silti jopa todennäköistä että Staffordin jatkosopimus Lionsin kanssa tekee pelinrakentajasta koko NFL-historian parhaiten ansaitsevan pelaajan.

Laadukkaat palautusjuomajauheet edullisesti
Urheilutuote.fi

Muita samankaltaisia artikkeleita

Ei kommentteja

Jätä kommentti