Tässä ovat NFL-kauden comeback-pelaajat

Vuoden MVP ja Vuoden Valmentaja -palkinnot vievät luonnollisesti median huomion NFL:n palkitessa parhaiten onnistuneet henkilöt kauden jälkeen. Hieman pienemmälle huomiolle sen sijaan on jäänyt Vuoden comeback -pelaajan palkitseminen. Kansas City Chiefsin loistava safety Eric Berry voitti palkinnon viime vuonna taisteltuaan itsensä takaisin kentille syöpädiagnoosin jälkeen.

Tässä viisi ehdokasta kauden 2016 palkinnon saajiksi:

LeVeon Bell, Pittsburgh Steelers

Steelersin keskushyökkääjätähti on mukana jopa MVP-spekulaatioissa juostuaan 12 otteluun 1884 jaardia. Mies missasi puolet viime kaudesta kahteen eri otteeseen tulleen polvivamman takia, ja moni olikin valmis julistamaan tämän 24-vuotiaan supertähden uran liigan ehdottomalla huipulla menetetyksi. Miehellä on ollut myös ongelmia liigan kurinpito-osaston kanssa, mikä saattaakin heikentää mahdollisuuksi palkinnon saamiseksi. Joka tapauksessa Bellin uskomattomat otteet tällä kaudella ovat suurin syy siihen, että Steelers on mukana pudotuspeleissä.

Jordy Nelson, Green Bay Packers

Eturistisidevammansa vuoksi koko viime kauden sivussa pelikentiltä ollut Packersin ykköslaitahyökkääjä on tällä kaudella löytänyt suorastaan maagisen yhteyden pelinrakentaja Aaron Rodgersin kanssa. Packersin viidessä edellisessä (voitto-)ottelussa Nelson on napannut kiinni 81% Rodgersin hänelle kohdistamista syötöistä huikealla 11,2 jaardin keskiarvolla. Alkukauden kymmenessä ottelussa lukemat olivat 56% ja 7,0, joten onkin helppo todeta miesten välisen kemian uudelleenlöytymisen olleen suurin syy Packersin huikeaan loppukauteen. Preseason mukaanlukien lähes 13 kuukautta pelikentiltä sivussa olleen Nelsonin 14 TD:tä tällä kaudella tekevät 31-vuotiaasta supertähdestä varteenotettavan ehdokkaan vuoden comeback-pelaajaksi.

Jimmy Graham, Seattle Seahawks

Seahawksin sisemmän laitahyökkääjän patellajänne repesi viime vuoden marraskuussa, ja mies joutui kuntouttamaan vammaansa koko offseasonin ajan. Kyseisen vamman sanotaan olevan yksi vaikeimmista NFL-pelaajan eteen tulevista loukkaantumisista parantua, joten 859 edettyä jaardia (kolmanneksi eniten pelipaikallaan) ja kuusi TD:tä tällä kaudella on erittäin vahva näyttö siitä, että kyseessä on edelleen yksi liigan ehdottomasti parhaista tight endeistä.

Cameron Wake, Miami Dolphins

34-vuotiaas puolustuksen linjamies reväytti akillesjänteensä vuosi sitten, eikä edes Dolphinsin organisaatiossa uskottu ikääntyvän Waken yltävän enää entiselle tasolleen. Miestä säästeltiin alkukaudesta tavoitteena lisätä konkarin vastuuta kauden loppua kohden. Wake on osoittanut ennakkoluulot vääriksi pelaten loistokauden, ja 11,5 säkitystä oikeuttaakin ykköspaikkaan joukkueessa. Lisäksi liiga valitsi pelaajan tämän uran viidenteen Pro Bowliin. Wake ei ole juurikaan menettänyt räjähtävyyttään pahan loukkaantumisensa jälkeen, mikä on samalla ollut tärkeimpiä syitä siihen, että Dolphins pelaa pudotuspeleissä ensimmäistä kertaa sitten kauden 2008.

DeMarco Murray, Tennessee Titans

Murray itse ei haluaisi voittaa kyseistä palkintoa, koska mies ei varsinaisesti ole listalla loukkaantumisesta palaamisen, vaan surkean viime kautensa takia. Kauden 2014 kovin rushaaja Dallasin riveistä floppasi viime kaudella Philadelphiassa täysin, kun edelliskauden päälle 1800 jaardia vaihtui vaivaiseen 700 juoksujaardiin. Täksi kaudeksi Titansiin siirtynyt Murray on palannut lähes kauden 2014 tasolle juosten reilut 1200 jaardia ja 9 TD:tä ennen viimeistä runkosarjaviikkoa. Mies on myös joukkueensa kolmanneksi eniten heittojaardeja (379) kerännyt pelaaja, joka on kerännyt kiitosta myös erinomaisena blokkaajana.