seahawks_rams

Week #15: Seattle Seahawks – Los Angeles Rams

NFL:n runkosarja vuosimallia 2016 lähenee loppuaan, ja 15. peliviikko potkaistaan käyntiin CenturyLink Fieldillä Seattlessa pelattavalla Thursday Night Football -ottelulla, jossa kohtaavat NFC Westin kiistakumppanit Seattle Seahawks ja Los Angeles Rams. 8-1-4-tilastolla kovaa vauhtia kohti pudotuspelejä etenevä Seahawks kärsi viime sunnuntaina ruman 38-10-vierastappion Green Bayn vieraana ottelussa, joka oli tilastojen valossa pelinrakentaja Russell Wilsonin uran heikoin ottelu. Wilson syötti ottelussa peräti viisi syötönkatkoa. Voitto Ramsista varmistaisi Seattlen paikan pudotuspeleissä ja joukkue haluaa varmasti naulata tilanteen jo tällä viikolla sekä osoittaa samalla viime viikon mahalaskun olleen vain työtapaturma.

Rams vei joukkueiden alkukauden vähämaalisen kohtaamisen nimiinsä 9-3. Kyseessä oli samalla hieman yllättäen Ramsin kolmas peräkkäinen voitto Seahawksista. Nyt Kaliforniassa vallitsee kuitenkin täysi kaaos, mikä johtikin lopulta siihen että seura antoi alkuviikosta potkut päävalmentajalleen Jeff Fisherille Ramsin kärsittyä jo neljännen peräkkäisen tappionsa, tälläkin kertaa rumin 14-42-lukemin (Atlantaa vastaan). 4-9-rekordilla Ramsin kausi on ollut taputeltu jo pienen tovin, joten joukkue pelaakin enää kunniastaan samalla kun pelaajat antavat henkilökohtaisia näyttöjään tulevaa kautta ajatellen.

Draftin ykkösvaraus, Ramsin pelinrakentaja Jared Goff on vihdoin kentälle päästyään ollut jotain surkean ja keskinkertaisen välimaastosta, eikä neljä heitettyä TD:tä viittä syötönkatkoa vastaan passer ratingilla 65,3 mairittele nuorukaista, jonka varaan organisaatio on rakentanut lähes koko tulevaisuutensa. Kauden viimeiset ottelut ovatkin miehelle vain ja ainoastaan paikka kerätä kokemusta ja rakentaa itseluottamusta tulevaa kautta ajatellen. Miehen onnistumista toivotaan takuulla sormet ristissä varsinkin Ramsin johtoportaassa, muutoin kovalla hinnalla hankittu ykkösvarausvuoro nousee todelliseksi naurunaiheeksi liigan sisällä. Ellei se sitä jo nyt ole.

Seahawksin menestys on puolestaan jo vuosikaudet perustunut timantinkovaan puolustukseen, jonka viimeisenä lukkona tänä aikana on toiminut kokenut safety Earl Thomas III. Nyt supertähti on jalkavammansa takia sivussa todennäköisesti koko loppukauden, mikä puolestaan luo valtavan loven joukkueen alakertaan joka on tottunut jo vuosikaudet pelaamaan tietyllä riskitasolla Thomasin hoidellessa isoa tonttia takakentällä. Samalla Thomasin loukkaantuminen on järisyttävä kolaus Seattlen haaveille taistella toisesta Super Bowl -voitostaan muutaman vuoden sisään.

Seattlen kotiyleisö CenturyLink Fieldillä on liigan äänekkäin, mikä tekee vieraiden pelaamisesta pahimmillaan helvetillistä. Aaron Donaldin johtama D-Line onkin ottelun pääroolissa Seahawksin heikkoa O-Linea vastaan. Mikäli puolustus pääsee kävelemään Russell Wilsonin syliin samalla tavoin kun Packers viime viikolla, saattaa kotijoukkueen pistetehtailusta tulla tuskallisen vaikeaa. Tässä piileekin ottelun yllätyselementti, sillä Jared Goff ei tule varsinkaan Seattlen huutomyrskyssä aiheuttamaan puolustukselle kummoisiakaan ongelmia.

Maalirikasta ottelua on tästäkään joukkueiden kohtaamisesta turha odottaa. Joka tapauksessa varsin mielenkiintoinen aloitus runkosarjan 15. peliviikolle luvassa.

Ottelu nähtävissä Viasat Jalkapallo HD -kanavalla perjantain aamuyössä alkaen klo 3.20.

Nappaa 100% ensitalletusbonus ja tutustu Gutsin laajaan jenkkifutisvedonlyöntitarjontaan täältä!Muita samankaltaisia artikkeleita

Ei kommentteja

Jätä kommentti