texans-raiders

AFC Wild Card -ennakko: Houston Texans – Oakland Raiders


07/01/2017 22:47

NFL:n pudotuspelit potkaistaan käyntiin tänään hieman ennen puolta yötä Suomen aikaa, kun AFC:n nellosseedin Texans kohtaa suoran Divisional-paikan viimeisellä kierroksella menettäneen ja sitä kautta vitospaikalle pudonneen Raidersin, joka palaa pudotuspeleihin 14 vuoden tauon jälkeen. Joukkueet kohtasivat marraskuussa Mexico Cityssä ottelussa, jonka Raiders voitti pistein 27-20. Texans on kotonaan kuin eri joukkue, voittaen runkosarjassa yhtä vaille kaikki kotiottelunsa. Vieraissa se puolestaan sakkasi ottaen vain kaksi voittoa, joten kotietu on tämän joukkueen kohdalla merkittävä asia.

Tulevalla Super Bowl -näyttämöllä NRG Stadiumilla pelattava kamppailu on ennakkoon lähes mahdoton veikattava kiitos Oaklandin pelinrakentajatilanteen. Ensin ykköspelinrakentajansa Derek Carrin menettänyt joukkue menetti runkosarjan viimeisellä kierroksella myös kakkosmiehensä Matt McGloinin, joten tulokas-qb Connor Cookista tulee samalla ensimmäinen Super Bowl -aikakauden pelinrakentaja, jonka ensimmäinen startti aloittajana tapahtuu pudotuspeleissä. Cook tuurasi McGloinia jo viime viikolla pelaten itse asiassa kaksikosta paremmin. Näinpä neloskierroksella varattu Cook saattaakin antaa joukkueelleen jopa McGloinia paremmat mahdollisuudet jatkopaikkaan. Cookin apuna on myös Dallasin jälkeen liigan paras hyökkäyksen linja, joka antaa pelinrakentajalleen hyvin aikaa operoida linjan takana. Joka tapauksessa Carrin loukkaantuminen söi Oaklandilta sen ylivoimaisesti parhaan aseen, timanttisen heittohyökkäyksen.

Houstonin pelinrakentajatilanne ei sekään totisesti herätä hurraa-huutoja. Liigan surkein ykkös-qb Brock Osweiler (15 TD, 16 INT, 72,2 QBR) palaa takaisin aloitukseen miehen jo sivuuttaneen Tom Savagen aivotärähdyksen takia. Osweilerin työtä helpottaa hieman Raidersin keskinkertainen heittopuolustus, joskaan tämän pelinrakentajan ollessa kyseessä sekään ei takaa kotijoukkueelle vielä mitään. Monien mielestä kauden paras puolustuspelaaja Khalil Mack saattaakin nousta todella suureen rooliin Texans-hyökkäyksen pysäyttäjänä.

Molempien joukkueiden hyökkäyskalustosta löytyy isojen pelien tekijöitä. Vieraiden kaksikko Amari Cooper – Michael Crabtree on ollut tällä kaudella todella vaarallinen, ja mikäli Cook onnistuu heittämään ottelussa edes pari isoa peliä, saattaa se riittää surkeaa Texans-hyökkäystä vastaan, joka ei tule pisteillä mässäilemään omilla hyökkäysvuoroillaan. DeAndre Hopkins on Texans-hyökkäyksen kruununjalokivi, jonka surkea pelinrakentaja Osweiler on onnistunut tiputtamaan takaisin lähes rivimiestasolle.

Molemmat joukkueet tulevat mitä suuremmalla todennäköisyydellä keskittymään juoksuhyökkäykseen sekä virheiden minimointiin heittopeleissä, mikä saattaakin tehdä ottelusta melko puuduttavaa seurattavaa. Texansin Lamar Miller juoksi runkosarjassa komeat yli tuhat jaardia ja viisi TD:tä 4,0 keskiarvolla. Mies oli sivussa peleistä pari viimeistä runkosarjakierrosta. Vieraiden Latavius Murray puolestaan jäi alle 800 jaardiin viimeistellen tosin samaan aikaan komeat 12 TD:tä. Murray, joka ei ole viime otteluissa ollut aivan parhaimmillaan, on nyt korostetun suuressa roolissa Raidersin keskittyessä varmasti entistä enemmän juoksuhyökkäykseen. Raidersin onneksi kakkosmies DeAndre Washington pystyy antamaan Murraylle kohtalaista tulitukea.

Texans-puolustuksen timantti J.J. Wattin poissaollessa on endi Jadeveon Clowney, joka on tällä kaudella alkanut lunastaa vuoden 2014 draftin ykkösvarauksen ylle asetettuja odotuksia. Clowney kohtaa tänään erittäin kovan hyökkäyksen linjan, joten helppoa iltaa nuorukaiselle ei taatusti ole luvassa.

Kyseessä on etukäteen villikortti-kierroksen vaikein ottelu ennakoitavaksi, koska varsinkin vieraiden heittohyökkäys on tällä hetkellä täysi kysymysmerkki kaikille. Texansin vahva kotietu sekä Derek Carrin ikävä loukkaantuminen kääntänevätkin ottelun lopulta kotijoukkueen hyväksi.

Ottelu pelataan NRG Stadiumilla tänään lauantaina alkaen klo 23.30 Suomen aikaa ja se on nähtävissä Viasat Urheilu HD -kanavalta.

Lue ennakko yön toisesta ottelusta Seattle Seahawks – Detroit Lions täältä.
Muita samankaltaisia artikkeleita

Ei kommentteja

Jätä kommentti