AFC Wild Card -ennakko: Pittsburgh Steelers – Miami Dolphins

Villikortti-kierros jatkuu tänään kahden ottelun voimin, joista ensimmäisessä ja ennakolta melko selvässä kamppailussa kohtaavat AFC:n kolmonen Pittsburgh Steelers sekä kutosseedin Miami Dolphins. Myöhäisillan huippuottelussa ennne puolta yötä kohtaavat puolestaan Green Bay Packers sekä New York Giants. Molempiin otteluihin on luvattu sunnuntain ennusteen mukaan noin -10 celsiusasteen lämpötiloja, mikä vedonlyöjien kannattaa ottaa huomioon over/under-vedoissa. Pakkaspelit kun tuppaavat usein jäämään varsin vähäpisteisiksi.

Illan ensimmäinen ottelu pelataan haastavissa olosuhteissa, sillä Pittsburghiin on luvattu noin -8 celsiusasteen lämpötilaa. Molempien joukkueiden juoksupeli on hyvää tasoa, joten kummankaan peli ei kärsi edellisen paljon pakkasesta. Kotijoukkueen keskushyökkääjä LeVeon Bell on tänään isossa roolissa. Kun vastaan asettuu vielä yksi liigan surkeimmista juoksupuolustuksista, saattaa Bell ratkaista panoksellaan koko ottelun kylmällä Heinz Fieldillä, jossa juoksupelin tärkeys korostuu entisestään.

Joukkueet kohtasivat Miamissa lokakuun puolivälissä, jolloin Dolphins kukisti silloin heikossa vireessä olleen Steelersin luvuin 30-15 keskushyökkääjä Jayi Ajayin juostessa yli 200 jaardia. Tänään seitsemän edellistä otteluaan voittanut kovakuntoinen Steelers ottaa varmasti Dolphinsin juoksupelin erityisvartiointiin, mikä tekee Ajayin illasta todella rankan. Molempien joukkueiden ykköskeskushyökkääjät kuljettivat siannahkakuulaa runkosarjassa päälle 1200 jaardia, joten ottelun ratkaisu tulee todennäköisesti löytymään tämän parivaljakon kaksintaistelusta sekä pelinrakentajista.

Ben Roethlisberger on ollut tällä kaudella epävarma sortuen useisiin syötönkatkoihin (29 TD, 13 INT). Miehellä on kuitenkin aseenaan liigan kolmen parhaan laitahyökkääjän joukkoon kuuluva herra nimeltä Antonio Brown. Kun vielä Dolphinsin ykköskulmapuolustaja ja Brownin vartijaksi kaavailtu Byron Maxwell on kärsinyt nilkkavammasta eikä mies päässyt harjoittelemaan viikolla, saattaa se olla lopullinen niitti Dolphinsin arkkuun. Joukkueesta kun ei löydy toista edes liigan top 50 -listalle mahtuvaa kulmapuolustajaa pimentämään Steelersin supertähteä.

Ryan Tannehillin puuttuessa kokenut 32-vuotias kakkos-qb Matt Moore on saanut vetovastuun onnistuen siinä kohtalaisen hyvin. Moore heitti neljässä pelaamassaan runkosarjaottelussa 8 TD:tä ja kolme syötönkatkoa pelaten 105,6 passer ratingillä. Maalintekokilpailuun Big Beniä vastaan miehestä ei kuitenkaan ole, joten Dolphins tulee mitä todennäköisemmin etenemään lyhyillä juoksu- ja heittopeleillä pyrkien pitämään Steelers-hyökkäyksen mahdollisimman paljon kentän laidalla.

Arvio

Mikäli Steelers saa myös heittopelinsä kuntoon ja Bell rouhii jaardeja totutulla tahdilla, kävelee kotijoukkue Divisional-kierrokselle vähintään 10 pisteen voitto taskussaan. Vedonlyöjien kannattaa pitää mielessään myös kylmä sää, jonka takia molemmat panostavat varmasti enemmän juoksupeliin, jolloin pistemäärät eivät välttämättä yllä korkeiksi. Hyviä vetoja illan otteluun voisivat olla u44,5 pistettä sekä kotijoukkueen u28,5, joista molemmista on tarjolla noin kahden kerrointa riippuen vedonlyöntiyhtiöstä.

Lue ennakko illan odotetuimpaan kamppailuun, ennen puoltayötä alkavaan otteluun Green Bay Packers – New York Giants täältä.

Ottelu nähtävissä Viasat Urheilu HD -kanavalla suomeksi selostettuna alkaen klo 20.