Jenkkifutisko yksinkertainen laji? Katso ote Ramsin hyökkäyksen pelikirjasta ja mieti uudestaan

Monesti kuulee Suomessa puhuttavan amerikkalaisen jalkapallon olevan pelkkää ylipainoisten pelaajien päätöntä ryntäilyä ympäri kenttää ja päätymistä lopulta pallon kanssa yhteen kasaan. Vilkaisu NFL-joukkueen pelikirjaan tosin saattaa avata asiaa hieman uudelleen. Vai mitäpä sanotte tästä reilun vuosikymmenen takaisesta St. Louisissa vielä tuolloin pelanneen Ramsin hyökkäyksen pelikutsuopuksesta, jossa yksi pelikutsu saattaa esimerkiksi olla seuraava: SKIP SLANT 78 STOP H-FLAT (SHIFT FLIPPER). Kyseinen ote on peliviikolta #1, jonka jälkeen pelikirjaan lisätään viikoittain keskimäärin yli 60% uusia kutsuja, jotka jokaisen hyökkäyksen pelaajan tulee muistaa ulkoa seuraavan viikon ottelussa.

Entinen NFL-pelinrakentaja Kurt Warner julkaisi Twitter-tilillään muutaman otoksen Ramsin ensimmäisen peliviikon pelikutsuista, jotka pelinrakentaja luettelee huddlessa ennen jokaista snäppiä.

Kuvat alla: