Kolumni: NFL:n konferenssifinaaleista tulossa todellinen tähtipelinrakentajien taistelu

Media voi kehua loputtomiin loistavia puolustuksia, laitahyökkääjiä, keskushyökkääjä tai hyökkäyksen linjaa, mutta loppupeleissä menestyäkseen NFL:ssä joukkue tarvitsee ennen kaikkea loistavan ja kokeneen pelinrakentajan. Denver Broncos voitti viime kaudella huolimatta Peyton Manningista (kokenut entinen supertähti hänkin), mutta pelinrakentajien arvo on palautettu ennalleen viimeistään tällä kaudella, mihin perusteeksi riittää vilkaisu jäljellä olevan nelikon kokoonpanoihin:

Falcons: Matt Ryan, todennäköinen kauden MVP.

Packers: Aaron Rodgers, kaksinkertainen MVP, Super Bowl -voittaja

Steelers: Ben Roethlisberger: kaksinkertainen Super Bowl -voittaja

Patriots: Tom Brady, ehkä kaikkien aikojen paras pelinrakentaja, kaksinkertainen MVP ja nelinkertainen Super Bowl -voittaja.

Oakland Raidersin kausi käytännössä sinetöitiin Derek Carrin loukkaannuttua, Dallas Cowboysin tulokaspelinrakentaja Dak Prescott aloitti heikosti divisional-kierroksella mikä johti loppua kohti parantuneista otteista huolimatta Cowboysin tappioon kokeneen Rodgersin johtamalle Packersille. Chiefsin Alex Smith ei ole voittanut vielä mitään suurta ja Texansin Brock Osweiler… niin.

On kiistämätön fakta, että NFL:n ns. final four -joukkueet ovat pudotuspelijoukkueista ne, joilla on riveissään parhaimmat pelinrakentajat. Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä pelattavat konferenssifinaalit tulevatkin olemaan todellista tähtipelinrakentajien näytöstä, ja voittajien veikkaaminen etukäteen on verrattavissa kolikonheittoon.

Upea viikko NFL-faneille joka tapauksessa edessä.

Tässä vielä konferenssifinaalien aikataulu (ottelujen alkamisajat Suomen aikaa):
22.01. 22:05 Atlanta Falcons – Green Bay Packers
23.01. 01:40 New England Patriots – Pittsburgh Steelers