Kolumni: Tässäkö vastaus Cleveland Brownsin pelinrakentajaongelmiin?


18/01/2017 11:32

Vuosikaudet surullisen heikosta pelinrakentajatilanteesta kärsinyt ja tällä kaudella liigan viimeiseksi 1-15-rekordilla jäänyt Cleveland Browns saattaa saada ainakin mahdollisuuden tavoitella mitat täyttävää NFL-aloittajaa vapailta markkinoilta, kun tuleva offseason starttaa helmikuussa.

Brownsin toimistolla on koko Ohioon muuton jälkeinen aika yritetty ratkaista pelinrakentajaongelmaa milloin varaamalla draftissa lopulta täysin flopannut pelaaja (Johnny Manziel) tai hankkimalla Robert Griffin III -tyyppisiä kokeneita sotaratsuja, joiden sen hetkinen pelivire ei ole enää riittänyt NFL-tason aloittajaksi. Yhteensä kokelaita pelipaikalla on kauden 1999 jälkeen ollut käsittämättömät 26 kappaletta. Tällä kaudella peräti kuusi pelinrakentajaa (jos Terrelle Pryor lasketaan mukaan) kävi kokeilemassa onneaan Brownsin O-linen takana.

Tulevalla offseasonilla markkinoille saattaa kuitenkin vapautua mies, johon Brownsilla saattaa olla hyvätkin mahdollisuudet. Buffalo Billsiä läheltä seuraavat lähteet ovat tässä vaiheessa kautta melko varmoja siitä, että seura ostaa pelinrakentaja Tyrod Taylorin ulos sopimuksestaaan kauden jälkeen, kertoo ESPN. Tämä puolestaan avaisi Brownsille tilaisuuden hankkia 27-vuotias, kaksi kautta Billsin aloittajana toiminut Taylor riveihinsä. Koska aloittajan paikkaa tuskin on tarjolla muissakaan organisaatioissa, saattaisi Taylor hyvinkin tarttua Brownsin tarjoukseen, mikäli Bills päättää ostaa miehen sopimuksen ulos. Palkkakatosta sopimus ei tule jäämään kiinni, sen verran ilmaa täydessä uudelleenrakennuksessa olevan organisaation palkkakaton alla on.

Menneellä kaudella Billsin riveissä 15 ottelua pelannut ja niissä 17 TD:tä ja 6 syötönkatkoa QB-indeksillä 89,7 heittänyt Taylor ei kuulu pelinrakentajana liigan eliittiin, mutta aloittavaksi pelinrakentajaksi liigan kellarikelloksen joukkueeseen miehestä silti on heittämällä.

Spekulaatioissa yhdeksi vaihtoehdoksi Taylorin jäädessä Billsiin on noussut esille myös Patriotsin kakkospelinrakentaja Jimmy Garoppolo, joka saattaisi olla hankittavissa pelaajakaupalla Ohioon. 25-vuotiaan Garoppolon ura junnaa tällä hetkellä paikallaan, sillä vaikka Tom Bradyn pelit tuskin kestävät enää montaa kautta ja tarjolla saattaisi sen jälkeen olla aloittajan paikka NFL:n huippuorganisaatiossa, saattaa pari-kolme lisävuotta kakkos-qb:na pilata parhaita vuosiaan lähestyvän pelaajan uran. Garoppolo osoitti olevansa potentiaalinen NFL-tason aloittava pelinrakentaja tuuratessaan pelikieltoista Bradya alkukaudella.

Myös nykyinen pelinrakentaja Cody Kessler voisi olla vaihtoehto. Toivottavasti Ohiossa on kuitenkin kunnianhimoa tehdä naurunalaisesta joukkueesta jälleen edes mitat täyttävä NFL-tason joukkue ja Browns-johto lähtisi tavoittelemaan markkinoilta mitat täyttävää miestä tähän rooliin. Uskottava ratkaisu pelinrakentajakysymykseen olisi ainakin ensimmäinen askel oikeaan suuntaan.
Muita samankaltaisia artikkeleita

Ei kommentteja

Jätä kommentti