Nämä kymmenen tähtipelaajaa jahtaavat nyt ensimmäistä Super Bowl -voittoaan

Monet NFL:n tähtipelaajista eivät pääse koskaan nostamaan Vince Lombardi Trophya Super Bowlin voittajina. Tulevana viikonloppuna useat kokeneet ja paljon henkilökohtaisia saavutuksia urallaan haalineet tähtipelaajat hakevat seuraavaa voittoa saadakseen kaikkein kirkkaimman kruunun uralleen kun Falcons ja Packers sekä Patriots ja Steelers iskevät yhteen konferenssien mestaruusotteluista. Tässä ilman sormusta vielä olevien tähtipelaajien top 10:

1. Julius Peppers, Green Bay

37-vuotias tukimies jahtaa uralleen kruunua. 15-vuotisen uran maailman kovimmassa liigassa pelannut veteraani on sijoittunut liigan säkitystilaston top kymppiin kuudesti, mutta suurin palkinto on edelleen saavuttamatta. Liigan kaikkien aikojen tilastossa mies on sijalla 5. lukemalla 143,5. Tuleva Hall-of-fame-pelaaja oli toisella kaudellaan häviämässä Super Bowlia Patriotsille Panthersin riveissä. Tämän jälkeen mies on ollut häviämässä konferenssifinaalia kolmesti, Panthersin, Bearsin sekä viimeksi Packersin riveissä.

2. Antonio Brown, Pittsburgh

Viimeisen neljän kauden aikana mies on voittanut heittojaardien tilaston kahdesti ja ollut kahdesti toinen. 481 kiinniottoa tuolta ajalta on liigan kovin tulos. Olisiko nyt Brownin vuoro saada suurin palkinto uralleen?

3. Matt Ryan, Atlanta

MVP-kanditaatti on jäljellä olevien joukkueiden pelinrakentajista ainut ilman Super Bowl -sormusta edelleen oleva pelimies. 38 TD:tä tällä kaudella syöttänyt Matty Ice on jäätynyt monesti kovissa paikoissa. Oli häviämässä konferenssifinaaleita 49ersille kaudella 2012. Nyt mahdollisuus revanssiin Aaron Rodgersista, joka pyyhki ykkösseediltä vuoden 2010 divisional-otteluun lähteneellä Falconsilla lattiaa tuolloin.

4. Le’Veon Bell, Pittsburgh

Loukkaantumisten takia kaksi edellistä postseasonia missannut Bell pelaa tällä kaudella uransa ensimmäisiä pudotuspelejä. Molemmissa näistä otteluista mies on rikkonut seuraennätykset pudotuspeliottelussa edetyissä juoksujaardeissa 167 ja 170 jaardillaan. Yli sata edettyä jaardia seitsemässä kahdeksasta edellispelistä. Steelersin tärkein syömähammas yhdessä Antonio Brownin kanssa konferenssifinaaleissa.

5. Julio Jones, Atlanta

Tulokaskaudestaan 2011 saakka huikeita tilastoja runkosarjassa iskenyt supertähti on nyt lähempänä pääpalkintoa kuin koskaan aiemmin. Huikea yhteispeli Matt Ryanin kanssa on avainasemassa Falconsin tavoitellessa liigan mestaruutta.

Muita ensimmäistä mestaruuttaan edelleen jahtaavia tähtipelaajia ovat mm. Steelersin Maurkice Pouncey sekä DeAngelo Williams, Falconsin Alex Mack, sekä Packers-kaksikko Randall Cobb ja Ha Ha Clinton-Dix. Yltääkö joku tästä kymmeniköstä mestaruuteen vai viekö Patriots potin näiden herrojen silmien edestä, selviää parin viikon päästä.