Nämä osa-alueet laitettava kuntoon offseasonilla – käsittelyssä NFL:n pudotuspeleistä jo pudonneet joukkueet


17/01/2017 11:42

NFL:n pudotuspeleissä on jäljellä enää neljä joukkuetta. Mille pelipaikoille pudotuspeleihin tällä kaudella päässeet mutta sieltä jo pudonneet joukkueet tarvitsevat kipeimmin vahvistusta? Tässä lista tärkeimmistä puuttuvista palasista.

Houston Texans: Tämän joukkueen pahin puute on selkeämpi kuin kenelläkään muulla. Joukkue tarvitsee voittavan pelinrakentajan. Suurella summalla vuosi sitten hankittu Brock Osweiler osoittautui kauden pahimmaksi flopiksi. Hankkiiko kovan puolustuksen omaava joukkue uuden miehen tärkeimmälle pelipaikalle vai luottaako se edelleen sokeasti Osweileriin? Ensimmäinen vaihtoehdoista näyttää tällä hetkellä todennäköisimmältä. Olisiko jopa Tony Romo lyhyen tähtäimen vastaus Texansille?

Seattle Seahawks: Liigan halvin ja heppoisin hyökkäyksen linja huutaa massiivisia vahvistuksia. Draftista todellisia helmiä ei kykyjenetsijäraporttien perusteella ole saatavilla, joten joukkueen on etsittävä vastausta vapaiden pelaajien markkinoilta tai lähdettävä pelaajakaupoille. Bengalsin Kevin Zeitler sekä Ravensin Ricky Wagner saattavat hyvinkin olla Seahawksin hankintalistan kärjessä. Päävalmentaja Pete Carroll tosin ennätti jo kommentoimaan, ettei seura aio lähteä kilpailemaan ns. isoista kaloista vapaiden agenttien markkinoille.

Kansas City Chiefs: Joukkueen keskushyökkääjäosasto on iso kysymysmerkki. Jamaal Charles on jo 30-vuotias eikä yhteensä kahdeksassa ottelussa kahden edelliskauden aikana esiintynyt keskushyökkääjä vain tunnu kestävän kasassa. Ostaako Chiefs Charlesin 7 miljoonan dollarin sopimuksen ulos ja etsii tilalle kestävämmän pelimiehen?

Dallas Cowboys: Puolustuksen front-seven kaipaa vahvistusta. Huumesotkuistaan kärähtänyt Randy Gregory on pelikiellossa koko tulevan kauden. Draftissa olisi tarjolla ennakkoon kovia nimiä, joista Michiganin Taco Charlton sekä Missourin Charles Harris saattavat olla vapaina Cowboysin 28. varausvuorolla. Tukimies Sean Lee on frontin ainoa todellinen supertähti, joten osa-alue huutaa paria kovaa nimeä nostamaan Cowboysin varteenotettavaksi mestarikanditaatiksi ensi kaudella.

Detroit Lions: Puolustuksen tukimiesosasto on kevyttä tekoa. Tahir Whiteheadin kehityskäyrä otti ison harppauksen, tosin väärään suuntaan. DeAndre Levy palasi runkosarjan lopulla takaisin kentille, ja terveenä pysyessään mies saattaakin palata lähelle kauden 2013-14 tasoaan, mikä auttaisi Lionsia tällä osa-alueella huomattavasti. Patriotsin Dont´a Hightower saattaakin olla Lionsin kohteena vapaiden pelaajien markkinoilla. Muita varteenotettavia nimiä ovat Brownsin Jamie Collins sekä Billsin Zach Brown. Tosin kyseiset herrat saattavat myös tehdä jatkosopimuksen vanhoihin seuroihinsa, jolloin ainoaksi vaihtoehdoksi jää pelaajakauppa tai varaustilaisuus, jossa Lions pääsee huutamaan numerolla 21.

Miami Dolphins: Hyökkäyksen linja sekä tukimiesosasto kaipaavat vahvistusta. LT Branden Albert pelasi surkean kauden, joten miehen 7 miljoonan taalan sopimus saattaa hyvinkin olla seurajohdon ulososto-listalla. RG Jermon Bushrod on yksi liigan heikoimpia aloittajia pelipaikallaan. Myöskään draftista ei ole tarjolla apuja, joten Dolphins saattaakin yrittää hankkia riveihinsä valmiita kovia pelimiehiä tyyliin Kevin Zeitler (Bengals) ja T.J. Lang (Packers). Tukimiesosasto on sekin liigan heikoimmasta päästä, eikä ainakaan täksi kaudeksi hankittu Kiko Alonso ollut ratkaisu ongelmaan. Dolphinsin onkin tehtävä tämän osa-alueen parissa kovia peliliikkeitä tulevan offseasonin aikana.

New York Giants: Tukimiesoasto huutaa vahvistuksia. Jonathan Casillas on hyvä juoksupuolustuspelaaja, joskin miehen heittopuolustustaidot ovat heikot. Keenan Robinson ja Kelvin Sheppard puolestaan ovat liigan pohjasakkaa pelipaikoillaan. Giants käytti edellisen offseasonin vahvistamalla isolla rahalla puolustuksen linjaa sekä takakenttäänsä, ja nyt olisikin aika hankkia vähintään yksi tähtikategorian pelimies tukimiesosastolle. Onnistuminen draftissa tällä osa-alueella olisi lottovoitto jättiläisille, sillä Jason Pierre-Paulin ja Odell Beckham jr:n jatkosopimukset syövät ison palan organisaation palkkakatosta.

Oakland Raiders: Joukkue on onnistunut paikkaamaan heikkouksiaan kahden edellisen offseasonin aikana, mistä palkintona oli seuran ensimmäinen pudotuspelipaikka miesmuistiin. Nyt joukkue kaipaa kipeimmin vahvistusta puolustuksen keskustaan. NT Dan Williams sekä DE Denico Autry romahtivat tällä kaudella. Edellisessä draftissa hankitut DT Jihad Ward ja tukimies Cory James eivät olleet vastaus ongelmaan. Tulevan vuoden draftissa on tarjolla kasapäin laatua näille pelipaikoille, joten Raiders keskittynee parantamaan kyseisiä osa-alueita juuri draftin kautta. Juoksupuolustusspesialistina pidettävä Floridan yliopiston Jarrad Davis saattaakin olla yksi vastaus Raidersin ongelmiin.
Samankaltaisia artikkeleita: