Getty

NFC Wild Card -ennakko: Green Bay Packers – New York Giants


08/01/2017 16:28

Wild Card -kierroksen päättävässä ja ennakkoon odotetuimmassa ottelussa kohtaavat jälleen kerran, Aaron Rodgersin johtama Packers sekä Eli Manningin Giants. Kylmällä Lambeau Fieldillä mahdollisesti jopa -15 celsiusasteen lämpötilassa pelattava ottelu on joukkueiden toinen kohtaaminen tällä kaudella samaisella stadionilla. Lokakuussa pelattu ottelu päättyi kotijoukkue Packersin 23-16-voittoon ja kuuden ottelun voittoputken ennen pudotuspelejä rykäissyt kestomenestyjä lähtee tähänkin otteluun ennakkosuosikkina.

Joukkueiden edellinen pudotuspelikohtaaminen on puolestaan kaudelta 2011, jolloin samalla stadionilla vieraillut Giants nöyryyti Packersia luvuin 20-37. Kyseisen Super Bowl -voittoon päättyneen kauden jälkeen Giantsia ei pudotuspeleissä ole nähty.

Liigan tämän hetken kovakuntoisin pelinrakentaja Rodgers kohtaa tänään ehkäpä liigan kovimman puolustuksen, mikä tulee olemaan huikea matchup seurattavaksi. Giantsin puolustuksen koordinaattori Steve Spagnuolo tiivisti Rodgersin vaarallisuuden osuvasti torstaina: ”Rodgers on todella monipuolinen ja tekee kentällä kaikkea ennalta-arvaamatonta. Hän juoksee hyvin ja eri variootioilla sekä heittää linjan taskusta tai sen ulkopuolelta aina huikean tarkasti”.

Packers teki runkosarjassa neljänneksi eniten pisteitä, keskimäärin 27 ottelua kohden. Giants puolestaan päästi toiseksi vähiten pisteitä, 17,8 per ottelu. Rodgers puolestaan on heittänyt kuuden ottelun voittoputken aikana 15 TD:tä ilman ainuttakaan syötönkatkoa passer ratingillä 122,8. Siinä on jopa timantinkovalle Giants-puolustukselle tekemistä, joskin myös aseita: sekä kulmapuolustaja Dominique Rodgers-Cromartie (6) että safety Landon Collins (5) sijoittuvat top 5:een runkosarjassa napatuissa syötönkatkoissa. Lisäksi Collins ja toinen kulmapuolustaja Janoris Jenkins valittiin Pro Bowliin.

Eli Manning syötti kauden aikana 26 TD:tä ja peräti 16 syötönkatkoa, joten lienee turha sanoa kumpaan suuntaan pelinrakentajien taistelu on ennakkoon kallellaan. Manningin työtä auttaa Packersin takakentän loukkaantumistilanne. Sam Shields on varmuudella sivussa, Quinten Rollinsin pelaamisesta aivotärähdyksen takia ei ole varmuutta, ja lisäksi Damarious Randall kärsii polvivammasta.

Giantsin lähes koko laitahyökkääjäosasto piipahti runkosarjan jälkeen Miamissa nollaamassa päänuppinsa pudotuspelejä varten itsensä Justin Bieberin seurassa. Asia, jos uutisoitiin laajasti jenkkimedioissa. Mikäli hyökkäys pääsee iskemään Packersin loukkaantumisten riivaamaa takapuolustusta vastaan ja Manning onnistuu jälleen ylittämään itsensä tosipaikan tullen, on Giantsilla pieni mahdollisuus yllättää kotijoukkue.

Kummankaan joukkueen juoksupeleissä ei ole kehumista. Asia, joka saattaa nousta tärkeään rooliin kovassa pakkasessa pelatessa. Kumman juoksuhyökkäys onnistuu paremmin, saattaa lopulta nousta yllättävän suureen rooliin jatkoonmenijän kannalta.

Arvio

Pystyykö Eli Manning edelleen voittamaan isoja otteluita? Joukkueen puolustus ainakin tarjoaa siihen mahdollisuuden joka ilta. Manning on toisaalta osoittanut pystyvänsä nostamaan tasoaan pudotuspeleissä. Nyt vastaan tuleva Packers on kuitenkin timanttisessa iskussa, joten Packersin edennee niukalla voitolla Divisional-kierrokselle. Ottelun voittaja kohtaa viikon päästä pelattavalla Divisional-kierroksella Dallas Cowboysin.

Ottelu nähtävissä Viasat Urheilu HD -kanavalla alkaen klo 23.35.

Lue ennakko illan toisesta ottelusta Steelers-Dolphins täältä.
Muita samankaltaisia artikkeleita

Ei kommentteja

Jätä kommentti