NFL:n konferenssifinalistit selvillä – näiden otteluparien voittajat etenevät Super Bowliin

NFL-kauden neljä parasta joukkuetta selvisivät aikaisin maanantaiaamuna Suomen aikaa, kun divisional-kierros saatiin päätökseen. Yön ensimmäisessä ottelussa Green Bay Packers otti kahdeksannen peräkkäisen voittonsa ja päihitti upean runkosarjan pelanneen Dallas Cowboysin vieraissa Mason Crosbyn viimeisen sekunnin 51 jaardisella kenttäpotkumaalilla lukemin 34-31 jatkaen matkaansa viikon päästä pelattavaan NFC:n mestaruusotteluun Atlanta Falconsia vastaan.

Vieraat johtivat ottelua jo lukemin 13-28, mutta kotijoukkueen onnistui Dez Bryantin (118 jaardia, 2 TD) johdolla kuroa ottelu tasoihin. Kauden tähän saakka ylivoimaisesti jännittävin pudotuspelikamppailu oli jo menossa jatkoajalle, kunnes vieraiden pelinrakentaja Aaron Rodgersin viime sekuntien sivurajalta lähtenyt pitkä syöttö tavoitti Jared Cookin, jonka kiinniotolla vieraat pääsivät kenttäpotkuetäisyydelle vain kolme sekuntia ennen ottelun päätöstä. Mason Crosbyn kenttäpotku painui juuri ja juuri haarukkaan aloittaen vieraiden voitonjuhlat ja päättäen samalla Cowboysin upean kauden. Katso ottelun huippuhetket täältä.

Myös yön jälkimmäisessä ottelussa nähtiin draamaa koko rahan edestä Kansas City Chiefsin isännöidessä Pittsburgh Steelersiä. Vierasjoukkue Steelers otti lopulta niukan 16-18-voiton ja joukkue jatkaa matkaansa AFC:n mestaruusotteluun New England Patriotsin vieraaksi. Chiefsin onnistui tasoittaa peli kahden lisäpisteen yrityksellä, mutta hyökkäyksen virheestä seurannut keltainen liina perui onnistuneen heittopelin eikä kymmenen jaardin rangaistuksen saanut Chiefs-hyökkäys onnistunut enää toisessa yrityksessään. Näin Steelers jatkaa matkaansa Gillette Stadiumille ja taistelee paikasta Super Bowliin ensi viikolla Patriotsia vastaan. Katso huippuhetket ottelusta täältä.

Tulevana viikonloppuna pelattavien konferenssifinaalien voittajat jatkavat matkaansa kauden huipentavaan Super Bowliin, joka pelataan 5. helmikuuta Houstonissa. Väliviikolla, viikkoa ennen Super Bowlia pelataan puolestaan Orlandossa NFL:n perinteinen tähdistöottelu Pro Bowl, johon luonnollisestikaan Super Bowliin edenneiden joukkueiden pelaajat eivät osallistu.