NFL:n pudotuspelit käynnistyivät – Raidersin ja Lionsin kausille surullinen päätös

NFL:n pudotuspelit käynnistyivät lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Suomen aikaa. Yön ensimmäisessä ottelussa Houston Texans jyräsi voittoon kolmospelinrakentajaansa Connor Cookia pakon edessä peluuttaneen Oakland Raidersin lukemin 27-14.

Aiemmin sekä ykkös- että kakkospelinrakentajansa sairastuvalle menettänyt Raiders joutui otteluun ilman Pro Bowl -täkkeliään Donald Pennia, joka ei polvivammansa takia päässyt pukemaan kauden tärkeimpään koitokseen. Kun vielä sentteritähti Rodney Hudson loukkaantui ottelussa, ei varamiehisestä hyökkäyksen linjasta ollut suojaamaan yhden TD:n ja peräti kolme syötönkatkoa heittänyttä tulokaspelinrakentajaa.

Vuoden 2014 ykkösvaraus, Texansin puolustuksen linjamies Jadeveon Clowney oli ottelussa iskussa pitäen Raidersin hyökkäyksen linjaa pilkkanaan. Kun vielä paljon parjattu pelinrakentaja Brock Osweiler selviytyi ottelusta ilman syötönkatkoja heittäen 168 jaardia, yhden TD:n ja juosten itse toisen, jyräsi Texans lopulta melko selvään voittoon.

Raidersin ensimmäinen kerta pudotuspeleissä 14 vuoteen sai loukkaantumisten vuoksi lopulta surullisen päätöksen. Nuoren joukkueen parhaat vuodet lienevät kuitenkin vasta edessä, joten terveenä pysyessään joukkue tulee jälleen taistelemaan pudotuspelipaikasta ensi kaudella.

Yön toisessa ottelussa Seattle Seahawks jyräsi odotettuun voittoon Detroit Lionsista, joka on viimeksi voittanut pudotuspeliottelun 25 vuotta sitten! Lions on sittemmin hävinnyt yhdeksän viimeistä pudotuspeliotteluaan. Seahawksin keskushyökkääjä Thomas Rawls pelasi huikean ottelun juosten jo avauspuoliajalla yli sata jaardia, mikä oli samalla ensimmäinen kerta laatuaan koko Seahawksien pudotuspelihistoriassa. Yhteensä Rawls kokosi ottelussa komeat 161 juoksujaardia.

Toinen joukkueen tähdistä oli tuntematon ja lähinnä rotaatiopelaajana harvakseltaan kentällä nähtävä laitahyökkääjä Paul Richardson, joka nappasi avausjaksolla yhden kauden komeimmista kopeista Seahawksin rohkeasti pelaamassa 4 & Goal -tilanteessa vieden kotijoukkueen 6-0-johtoon. Mies jatkoi upeita otteitaan seuraavalla drivella koppaamalla Russell Wilsonin syvälle heittämään pallon komeasti kulmapuolustajan nenän edestä ollen samalla Rawlsin ohella toinen avauspuoliajan tähdistä. Video Richardsonin TD:sta alla.

Seattle karkasi toisella jaksolla Rawlsin, odellbeckham-tyylisiä yhden käden kiinniottoja napsineen Richardsonin, varmasti heittäneen (23/30, 2 TD) Russell Wilsonin sekä päälle sata jaardia edenneen ykköslaitahyökkääjänsä Doug Baldwinin johdolla rutiininomaiseen 26-6-voittoon. Joukkueen pelit jatkuvat Divisional-viikolla Atlanta Falconsin vieraana.

Wild Card -kierros jatkuu tänään sunnuntaina klo 20 Suomen aikaa pelattavalla ottelulla Pittsburgh Steelers – Miami Dolphins huipentuen klo 23.40 alkavaan huippukamppailuun Green Bay Packers – New York Giants.