Chicago Bears päästämässä supertähtensä vapaille markkinoille

Chicago Bears on NFL.comin tietojen mukaan päättänyt olla antamatta franchise tagia supertähdelleen, laitahyökkääjä Alshon Jefferylle. Viime kauden franchise tagin alla pelannut, mutta peräti 11 ottelua viimeisen kahden kauden aikana pelikiellon ja loukkaantumisten vuoksi missannut 27-vuotias kuuluu liigan huippulaitahyökkääjiin. Mikäli Bears olisi antanut toisena vuonna peräkkäin franchise tagin pelaajalle, olisivat Jefferyn tulot ensi kaudesta nousseet huimaan 17,5 miljoonaa taalaan, mikä oli seurajohdolle liikaa.

Bearsilla on edelleen 9. maaliskuuta saakka aikaa solmia pidempi jatkosopimus laitahyökkääjälle, joka nettosi kuluvalla kaudella 821 jaardia ja kaksi TD:tä. Todennäköisemmältä vaihtoehdolta näyttää kuitenkin se, että laitahyökkääjä lähtee mittaamaan arvoaan vapaille markkinoille. Laitahyökkäjää etsivistä seuroista ainakin Eagles, Rams 49ers ja Titans lienevät valmiita tarjoamaan tähdelle Bearsin tarjousta rahakkaampia sopimuksia.

Kuluvalla kaudella vain kolme ottelua voittaneen Bearsin vaihtoehdot laitahyökkääjiksi ovat tällä hetkellä seurassa pelaavat Kevin White sekä Cameron Meredith, joten joukkue lähteekin mitä suuremmalla todennäköisyydellä tavoittelemaan uutta tähtilaituria draftista tai vapailta markkinoilta.

Lue myös:
NFL-säännöt: Mikä on franchise tag?