NFL:ssä tehtiin kaikkien aikojen rahakkain pelaajasopimus

Amerikkalaisen jalkapallon NFL-liigassa tehtiin vuosiansioissa mitattuna rahakkain pelaajasopimus liigan historiassa, kun Oakland Raiders pääsi sopimukseen pelinrakentajansa Derek Carrin kanssa viisivuotisesta ja peräti 125 miljoonan dollarin arvoisesta jatkosta. Sopimuksessa on 12,5 miljoonan dollarin allekirjoitusbonus, minkä lisäksi 40 miljoonaa taalaa on miehelle taattua tuloa. Loput sopimuksesta maksetaan ulos sopimusehtojen täyttyessä.

Tulevasta kaudesta vain miljoona taalaa tienaava 26-vuotias tähtipelinrakentaja ohittaa vuoden päästä Indianapolis Coltin pelirakentaja Andrew Luckin liigan parhaiten palkattuna pelaajana. Kolmen kauden aikana 11 194 jaardia, 81 TD:tä ja 31 syötönkatkoa heittänyt Carr oli päättyneellä kaudella ehdolla liigan MVP:ksi, kunnes mies loukkasi jalkansa juuri ennen pudotuspelejä. Tämä puolestaan romutti loistokauden pelanneen ja pudotuspeleihin palanneen Raidersin mestaruusmahdollisuudet viime kauden osalta.

Carrin sopimus oli todella tärkeä signaali seuralta, joka on muuttamassa tulevaisuudessa Las Vegasiin ja tavoittelee tosissaan liigan mestaruutta tulevina vuosina. Seuran seuraavana tavoitteena on saada liigan ehkä parhaan puolustuspelaajan Khalil Mackin sekä huippulaitahyökkääjä Amari Cooperin jatkosopimukset mahdutettua palkkakattonsa alle, mikä takaisi seuralle todella vahvan selkärangan tulevia vuosia ajatellen.

Raidersin ja Carrin jatkosopimuksesta uutisoi NFL.com.