Nostot NFL:n kuudennen peliviikon sunnuntain otteluihin


15/10/2017 10:59

NFL-runkosarjan puoliväli lähestyy kovaa vauhtia, ja nyt edessä onkin jo kuudes NFL-sunnuntai laatuaan. Seuraavassa kommentit jokaisesta ottelusta. Väliviikkoa kuudennella kierroksella viettävät Seattle Seahawks, Dallas Cowboys, Cincinnati Bengals sekä Buffalo Bills.

Klo 20.00:

Atlanta Falcons – Miami Dolphins

Viime kauden paras hyökkäys on ollut parissa tappiopelissään ongelmissa syötönkatkojen kanssa, joskin heikompikin suoritus riittänee voittoon sunnuntaina, kun vastustaja Dolphins juoksuttaa kentälle liigan alkukauden surkeimman hyökkäyksen. Pelinrakentaja Jay Cutler on ollut alkukaudella käsittämättömän huono, ja joukkueen jääminen ottelussa alle sataan heittojaardiin tuntuukin olevan lähestulkoon enemmän todennäköistä kuin epätodennäköistä. Vaikka vieraiden puolustus onkin ollut alkukaudella päästetyissä jaardeissa per ottelu mitattuna liigan kahdeksanneksi parasta, on sen työmaa Julio Jonesin takaisin kokoonpanoonsa saavaa Falconsia vastaan valtava, joskin Falcons joutuu otteluun ilman kakkos-WR Mohamed Sanua. Falcons saa takaisin kokoonpanoonsa loistavan tukimies Vic Beasleyn, eikä eläkkeeltä kentille palannut Cutler säästy mustelmilta upouudella Mercedes-Benz Stadiumilla. Jay Ajayin rooli Dolphinsin juoksuhyökkäyksen vastuumiehenä nousee ottelussa todella suureksi. Nyt jos koskaan tarvitaan isoja pelejä brittilän pojalta!

Baltimore Ravens – Chicago Bears

Bearsin tulokas-QB Mitchell Trubisky joutuu uransa toisessa NFL-startissa vaikean haasteen eteen, kun ailahtelevasti pelannut Ravens isännöi Bearsia. Viime viikolla Ravens-puolustus iski Raidersin ja sen kakkos-QB EJ Manuelin täysin kanveesiin. Joukkueen QB Joe Flacco on pelannut tähän asti surkean kauden (4 TD, 6 INT, passer rating 71), joskaan myöskään Bearsin hyökkäys ei ole vakuuttanut sen vaihdettua jo kertaalleen aloittavaa pelinrakentajaansa. Ravens lähtee otteluun ilman RB Terrance Westiä, minkä lisäksi heikon hyökkäyksen tilannetta synkentävät entisestään ykköstargettien Breshad Perrimanin sekä Jeremy Maclinin loukkaantumiset, vaikkakaan kummankaan ei vielä lauantai-iltana oltu ilmoitettu jäävän sivuun ottelusta. Ennakkoon melko mitäänsanomaton keskikastin välienselvittely, jonka voi jättää suosiolla katsomatta.

Houston Texans – Cleveland Browns

Texans pääsee testaamaan sekä J.J. Wattin että Whitney Mercilusin viime viikolla menettäneen puolustuksensa pitävyyttä joukkueen onneksi ensiksi juuri Brownsia vastaan. Kaikki viisi otteluaan hävinnyt ja Kevin Hogan pelinrakentajanaan otteluun lähtevä Browns kohtaa todennäköisesti rajusti blitzaavan kotipuolustuksen. Kotijoukkueen hyökkäys on reippaasti vieraiden vastaavaa parempi, eikä vieraille kannata tälläkään viikolla uhrata rahojaan pelivalintoja tehtäessä. Browns saa takaisin kolme edellistä ottelua aivotärähdyksen takia sivussa olleen tukimies Jamie Collinsin, joskaan se yksin ei vielä pelasta joukkueelle kauden avausvoittoa.

Minnesota Vikings – Green Bay Packers

Kello 20 slotin ehdottomasti mielenkiintoisin ottelu koki sen jännityksen kannalta ikävän takaiskun, kun sekä Vikingsin ykköspelinrakentaja Sam Bradford että ykkös-WR Stefon Diggs ovat loukkaantuneina sivussa NFC Northin rivalrykamppailusta. Kakkos-QB Case Keenum on kuitenkin tuurannut Bradfordia yllättävän hyvin, joskaan maalintekokilpailuun maailman tämän hetken parasta pelinrakentajaa Aaron Rodgersia vastaan Keenumista ei ole. Vielä kun Vikingsin juoksuhyökkäys menetti loistavaa tulokaskauttaan pelanneen Dalvin Cookin loppukaudeksi, ei Keenum saa liiemmin apuja juoksupelistäkään. Vikingsin kotietu on sen suurin ase – äänekäs kotiyleisö kun vaikeuttaa huomattavasti vierasjoukkueen pelikutsuja. Mikäli Vikings-puolustus onnistuu laatimaan vedenpitävän taktiikan Rodgersin varalle, saattaa se antaa kotijoukkueelle pienen sauman taistella voitosta sillä oletuksella, että myös vajaamiehinen Vikings-hyökkäys saa jotain aikaiseksi. Vikings-hyökkäyksen urakkaa helpottaa Packersin safety Morgan Burnettin loukkaantuminen. RB Ty Montgomery palaa takaisin kentälle, joskin tulokas-RB Aaron Jones on jo nyt osoittanut olevansa parempi pallonkantaja. Jos Aaron Rodgers jatkaa viime viikolla Cowboysia vastaan nähtyä peliään, ei Vikingsille voi luvata ottelusta kovinkaan suurta itseluottamusbuustia tuleville viikoille.

New Orleans Saints – Detroit Lions

Alkuillan toinen mielenkiintoinen ottelu, josta voidaan odottaa ennakkoon isoja pistemääriä. Lionsin pelinrakentaja Matthew Stafford on kärsinyt nilkkavammasta eikä miehen täydestä pelieffortista ole takeita, mikä antaakin vedonlyöntitoimistojen mukaan jopa suhteettoman suuren edun bye weekiltä takaisin tositoimiin palaavalle kotijoukkue Saintsille. Joukkueella on tosin ollut pari viikkoa aikaa ladata akkuja, parannella vammojaan sekä valmistautua Lionsin kohtaamiseen. Lions puolestaan pelasi komean alkukauden jatkeeksi heikomman kotiottelun Panthersia vastaan viime viikolla. Pelirakentajien taistelu on kuitenkin takuulla mielenkiintoista seurattavaa. Drew Brees on heittänyt tällä kaudella 8 TD:tä ilman syötönkatkoja, Staffordin vastaavat luvut puolestaan ovat 9 ja 1. Juoksuhyökkäys sen sijaan on molemmilla joukkueilla sivuroolissa, ja viihdyttävää heittopeliä lienee luvassa myös tämän iltaisessa kamppailussa.

New York Jets – New England Patriots

Kolme edellistä otteluaan voittanut Jets isännöi viidennellä peliviikolla Buccaneersin näiden potkaisija Nick Folkin avustuksella Thursdsy Night Footballissa kukistanutta Patriotsia AFC Eastin kärkiottelussa. Molemmat lähtevät otteluun 3-2-rekordilla, joten panoksena todellakin on divisioonan ykköspaikka kuuden kierroksen jälkeen. Patriotsin Chris Hogan on iskenyt viisi TD:tä viimeisessä neljässä ottelussa ensimmäisenä Pats-pelaajana sitten Randy Mossin ja kauden 2007. Nimettömällä Jetsillä ei pitäisi tässäkään ottelussa olla mitään saumaa varsinkaan Patriotsin tasoista hyökkäystä vastaan ja mitä todennäköisimmin Tom Brady kääntäneekin ottelun jo oman kokemuksensa myötä vierasvoitoksi. Jetsin nuoren joukkueen kokenut QB Josh McCown tosin on onnistunut hyvin tällä kaudella heikkoja puolustuksia vastaan ja Jets saattaakin laittaa vieraansa odotettua ahtaammalle, mikäli puolustus löytää samaan aikaan keinot hidastaa Patriots-hyökkäystä riittävästi. Patriots ilmoitti lauantai-iltana CB Stephon Gilmoren sekä RB Rex Burkheadin olevan loukkaantumisten vuoksi sivussa ottelusta.

Washington Redskins – San Francisco 49ers

Pierre Garcon palaa vanhaan kotiinsa 49ersin pelaajana. Kotijoukkue lähtee peliin ilman loukkaantunutta puolustuksen ykköstähteään CB Josh Normania. 49ers puolestaan pelaa ensimmäisen ottelunsa ilman joukkueen puolustuksen tärkeimpiin pelaajiin viimeiset reilut seitsemän kautta kuulunutta tukimies NaVorro Bowmania, jonka sopimus irtisanottiin ennen viikonlopun ottelua. 49ers on Kyle Shanahanin alaisuudessa yhä ilman avausvoittoaan sen hävittyä kaksi edellistä otteluaan jatkoajalla. Redskins puolestaan on avannut kauden 3-2-rekordilla, eikä sille kelpaa ottelusta mikään muu kuin voitto. Kotijoukkueelta puuttuu heittohyökkäyksestään selkeä ykköstargetti, mistä osoituksena joukkueen selvästi paras pelaaja kiinniottojaardeissa mitattuna on keskushyökkääjä Chris Thompson. Varsinkin WR Jamison Crowderilta ja TE Jordan Reediltä vaaditaan jatkossa reilua tasonnostoa.

Klo 23.05:

Arizona Cardinals – Tampa Bay Buccaneers

Viime viikolla katkeran kotitappion Thursday Night Football -ottelussa Patriotsille kokenut Bucs matkustaa Adrian Petersonin juoksuhyökkäyksensä hankkineen Cardinalsin. Bucsin QB Jameis Winston on ollut alkukaudella yllättävän epävarma, mikä luo oman jännityselementtinsä otteluun. Molemmat joukkueet ovat esittäneet tällä kaudella varsin tasapaksuja otteita, eikä Cardinalsia auta myöskään sen umpisurkeasti pelannut O-line, joka jättää QB Carson Palmerin armottoman pommituksen kohteeksi. Ottelusta onkin vaikea ennakkoon veikata voittajaa, ja se saattaakin hyvin ratketa jonkun henkilökohtaiseen virheeseen tai yksittäiseen onnistumiseen. Buccaneers palkkasi sitten viidennen peliviikon uudeksi potkaisijakseen seurassa jo kaudella 2014 pelanneen Patrick Murrayn. Murrayn onnistuminen olisikin tärkeää, sillä Nick Folkin haarukan ohi potkimat kenttäpotku- ja lisäpistepotkuyritykset ovat jo maksaneet seuralle voittoja tällä kaudella.

Jacksonville Jaguars – Los Angeles Rams

Jacksonvillen puolustus on onnistunut nostamaan kotijoukkueen kauden yhdeksi suurimmista yllättäjistä ja vieraiden hyökkäyksellä onkin edessään hikinen ilta voiton takaamiseksi. Kotijoukkueen akilleen kantapää on sen hyökkäys ja ennen kaikkea QB Blake Bortles. Jags yrittääkin pyörittää hyökkäystään lähinnä vahvan juoksupelinsä ja supertulokas Leonard Fournetten kautta. Luvassa on yksi kierroksen mielenkiintoisimmista ja kenties tasokkaimmista otteluista, jonka voittaa mitä todennäköisemmin paremman taktiikan otteluun luonut joukkue. Miten Ramsin nuori päävalmentaja Sean McVay on onnistunut matchaamaan joukkueen hyökkäyksen timantinkovaa “Jackson 5”:ttä vastaan, on yksi ottelun avaintekijöistä. Rams-puolustus sen sijaan hoitanee oman ruutunsa heittopuolustuksen osalta ja mikäli se saa Fournetten juoksut kuriin, helpottaa se Ramsin hyökkäyksen työskentelyä oleellisesti.

Klo 23.25:

Kansas City Chiefs – Pittsburgh Steelers

Liigan ainoa tappioton joukkue Chiefs saa vastaansa viime viikolla nöyryytetyn ja viisi syötönkatkoa heittäneen pelinrakentaja Ben Roethlisbergerin, sekä kiukuttelevat supertähdet LeVeon Bellin ja Antonio Brownin. Kääntääkö Steelersin O turhautumisen voimavarakseen, vai lasketteleeko Chiefs kotiyleisönsä edessä jo kauden kuudenteen voittoonsa? Chiefsin hyökkäys QB Alex Smithin, WR Tyreek Hillin ja supertulokas RB Kareem Huntin on ollut ilmiliekeissä, ja nyt jos koskaan Steelers-hyökkäykseltä vaaditaan paluuta omalle tasolleen, muuten hurmiossa pelaava Chiefs jatkaa voittoputkeaan ja tekee samalla Steelersin loppukaudesta entistäkin haastavamman. Kestääkö Steelersin liigan ylivoimaisesti alkukauden paras heittopuolustus Chiefsin itseluottamusta täynnä olevaa heittohyökkäystä vastaan? Steelersin juoksupuolustus on sen sijaan vasta liigan 28. parasta, mikä ei lupaa hyvää ilmiliekeissä olevaa Kareem Huntia vastaan. Hunt on edennyt maata pitkin uskomattomat 609 jaardia uransa viidessä ensimmäisessä ottelussa johtaen rushing-tilastoa 150 jaardin erolla ennen kakkosena olevaa Jaguarsin tulokas Leonard Fournettea.

Oakland Raiders – Los Angeles Chargers

Kolme viimeistä otteluaan hävinnyt Raiders saa ykköspelinrakentajansa Derek Carrin takaisin kentän puolelle odotettua aiemmin, joten se lähtee otteluun senkin myötä ennakkosuosikkina. Saako surkean alkukauden pelannut WR Amari Cooper vihdoin juonesta kiinni heikompaa puolustusta vastaan? Liigan kolmanneksi vähiten hyökkäysjaardeja kerännyt Raiders on ollut alkukauden lähes täysin Michael Crabtreen sekä TE Jared Cookin kiinniottojen varassa ja se tarvitsee pikaisen tasonnoston palloja pudottelevalta ykköslaitahyökkääjältään. Chargers kairasi vihdoin kauden avausvoittonsa viime viikolla, tosin voitto tuli periaatteessa kaikki hyökkäyksen heittokohteensa pelissä menettäneen Giantsin kustannuksella. Raidersilla alkaa olla totuuden hetki tämän kauden osalta ja joukkueen onkin parannettava jokaisella osa-alueella tehdäkseen kaudestaan menestyksekkään. Chargersilla sen sijaan ei tunnu olevan sanan sijaa tämän kauden suhteen ja se pääseekin otteluun melko paineettomassa tilassa. Miten liigan ylivoimaisesti surkein juoksupuolustus vastaa Raidersin yllättävän heikosti tällä kaudella rullanneeseen juoksuhyökkäykseen? Beast Mode time?

Klo 3.30:

Denver Broncos – New York Giants

Vielä muutama viikko sitten mielenkiintoiselta Sunday Night Football -kamppailulta vaikuttanut Broncos-Giants muuttui täydeksi pannukakuksi viimeistään viime viikolla, kun Giants menetti sairastuvalle neljä kärkilaitahyökkääjäänsä. Vielä kun joukkueelta puuttuu puolustuksesta huipputärkeä pass rusher Olivier Vernon, tukimies Jonathan Casillas, safety Landon Collins sekä seuran sisäiseen pelikieltoon katoamistempullaan joutunut CB Dominic Rodgers-Cromartie, on ottelusta ennakkoon odotettavissa varsinainen teurastus kotijoukkueen puolelta. Bye weekiltä palaava Broncos pääsee otteluun parhaalla kokoonpanollaan, joten 3-1-rekordilla kautensa aloittanut Broncos ottanee kauden neljänen voittonsa sekasortoisesta Giantsista vaikka puolivaloilla pelaten. Eli Manningin aseet yhden liigan parhaan puolustuksen nujertamiseksi ovatkin olemattomat, kun vielä juoksupelissäkin on loukkaantumishuolia Paul Perkinsin puuttuessa kokoonpanosta.

Monday Night Footballissa kohtaavat puolestaan Tennessee Titans ja Indianapolis Colts. Kotijoukkue Titansin pelinrakentaja Marcus Mariotan pelikunto ottelussa oli vielä lauantai-iltana epävarmaa.

Lue myös: Katsaus puhutuimpiin NFL-aiheisiin ennen viikonlopun otteluita!

Kaipaatko ajanvietettä? Ota suunnaksi Suomen paras casino ja nappaa pelaamiseen parhaat bonukset!

Suomi Casino tarjoaa parhaat pelielämykset ja puitteet.


SAMANKALTAISIA ARTIKKELEITA