Sunnuntain NFL-kierrosennakko – älä missaa näitä huippuotteluita!


08/10/2017 10:01

Sunnuntain NFL-kierros on todella mielenkiintoinen ja siihen mahtuukin useita todellisia huippuotteluita. Käydään läpi nopeat tärpit ja katselusuositukset viidennelle pelikierrokselle seuraavassa.

Klo 20.00:

Cincinnati Bengals – Buffalo Bills

Bills on vastoin kaikkia odotuksia ottanut jo kolme voittoa neljästä ottelustaan. Myös kotijoukkue Bengals on parantanut avauskierrosten tappio-otteluistaan, joissa se jäi kokonaan ilman touchdownia. Ensin joukkue hävisi kolmannella viikolla liigan kovimpiin kuuluvalle Packersille vieraissa vasta jatkoajalla, minkä jälkeen se moukaroi surkeaa Brownsia viime viikolla vieraissa lukemin 7-31. Kolme peräkkäistä tappiota kauden alkuun laittaa joukkueen kuitenkin selkä seinää vasten, eikä kovakuntoinen Bills ole sille ihanteellisin vastus tähän paikkaan. Bills on voittanut peräkkäisinä viikkoina ensin Broncosin ja viimeksi Falconsin vieraissa, minkä myötä sen itseluottamus on tällä hetkellä aivan tapissa. Bengals tarvitsisi selkävammojen takia alkukauden missanneen TE Tyler Eifertin kokoonpanoonsa mahdollisimman pian. Paineet ovat kotijoukkueella, jonka kauden kaksi ensimmäistä kotiottelua ovat olleet katastrofaalisen huonoja.

Cleveland Browns – New York Jets

Browns on ollut tälläkin kaudella oma surkuhupainen itsensä kun taas ehkä liigan ennakkoon huonoimmaksi joukkueeksi ennustettu Jets on napannut jo kaksi voittoa, eikä sen kauden kolmas voitto sunnuntaina olisi minkään sortin yllätys. Brownsin koko varaustilaisuuden ykkösnimenä draftaama puolustuksen linjamies Myles Garrett tekee vihdoin debyyttinsä liigassa ja miehen otteiden seuraaminen onkin oikeastaan ainoa tässä otteluparissa mielenkiintoa herättävä asia.

Detroit Lions – Carolina Panthers

Sunnuntain ensimmäisessä todellisessa huippuottelussa kohtaavat todella vakuuttavaa peliä esittänyt kotijoukkue Lions sekä viimeistään viime viikon vierasvoitolla Patriotsista tasonsa todistanut Panthers. Molemmat ovat voittaneet kolme neljästä ottelustaan, mutta Lionsin kotietu sekä paria pykälää vakuuttavammat peliesitykset alkukaudella tekevät siitä ennakkosuosikin. Toisaalta Panthersin QB Cam Newton on löytänyt jälleen pelihuumorinsa ja mies saattaakin jälleen tuhota vastustajan puolustuksia lähestulkoon omilla yksilösuorituksillaan. Kierroksen yksi ehdottomasti ennakkoon mielenkiintoisimmista otteluista, joka on samalla kello 20:n slotin ennakkoon mielenkiintoisin ottelu Steelers-Ravens-matsin ohessa.

Indianapolis Colts – San Francisco 49ers

Saako 49ers vihdoin voittotilinsä auki uuden päävalmentaja Kyle Shanahanin alaisuudessa, vai nappaako kenties viimeistä viikkoa ilman ykköspelinrakentajaansa Andrew Luckia pelaava Colts kauden toisen voittonsa? Panokset ottelussa ovat joka tapauksessa melko minimaaliset molempien joukkueiden ollessa kaukana pudotuspeleihin oikeuttavasta suoritustasosta.

Miami Dolphins – Tennessee Titans

Titans matkustaa luokattoman huonon alkukauden pelanneen Dolphinsin vieraaksi, mutta sen pelinrakentajatilanteesta johtuen joukkue on kaikkea muuta kuin selvä ennakkosuosikki voittajaksi. Jos ja mitä ilmeisimmin kun takareittään potevaa QB Marcus Mariotaa ei kentän puolella nähdä, on vieraiden illasta tulossa hankala. Tosin varsinaista pelinrakentajaetua ei kotijoukkueenkaan suuntaan ole tarjolla, sillä eläkkeeltä pelikentille hälytetty QB Jay Cutler on pelannut viime ottelut antamatta käytännössä minkäänlaista efforttia joukkueen hyökkäyspeliin – miehen heittojaardit kahdessa edellisottelussa ovat suorastaan umpisurkeat 24 ja 105 jaardia! Tason on parannuttava jatkossa huomattavasti, muuten Miamissa saatetaan kääntyä muiden vaihtoehtojen puoleen. Ottelu voi kääntyä kumpaan suuntaan tahansa ja vedonlyöjien kannattaakin ohittaa tämä ottelu suosiolla ainakin voittajaa veikattaessa.

New York Giants – Los Angeles Chargers

Kahden 0-4-rekordin joukkueen kohtaaminen ei aiheuta ennakkoon juurikaan kiimantunteita. Giants on ollut monesti lähellä voittoa, mutta viimeinen puristus voittoon tuntuu edelleen puuttuvan. Joukkueen kaksi parasta pass rusheria, Oliver Vernon ja Jason Pierre-Paul ovat kaiken lisäksi vähintääkin puolikuntoisia, mikä heikentää puolustuksen tasoa oleellisesti. Tosin hyökkäyksen megatähti Odell Beckham jr. saattaa ratkaista ottelun lähestulkoon yksin. Chargersin muutto L.A:hin on alkanut surullisissa merkeissä niin kentän ulkopuolella kuin itse kentälläkin, eikä MetLife Stadiumilta liene tulossa juurikaan helpotusta seuran tuskaan.

Philadelphia Eagles – Arizona Cardinals

Eagles on napsinut kahdelta edelliskierrokselta todella niukat voitot, eikä varsinkaan viime viikonlopun esitys vieraissa Chargersia vastaan vakuuttanut. Joukkue kärsii muutamista pahoista loukkaantumisista deffin puolella (Cox, Raby), joskin hyökkäyksellä on huomattavasti Cardinalsia enemmän pelimerkkejä käytössään. Arizona on kerännyt kaudella kaksi voittoa, joskin ne ovat tulleet molemmat vasta jatkoajan jälkeen liigan kellarikerrokseen kuuluvista 49ersistä sekä Coltsista, eikä kahden voiton kannata antaa hämätä – varsinkin hyökkäys on auttamatta liian kapea kovia joukkueita vastaan, johon myös Eagles voidaan laskea. Cardinalsin loukkaantumisista kärsivä hyökkäyksen linja tarvitsee sekin lisätukea muilta hyökkääjiltä, onhan neljääkymmentä ikävuotta lähestyvä pelinrakentaja Carson Palmer ollut melkoisen moukaroinnin kohteena O-linen annettua vastustajalle jo 17 säkitystä ja 43 pelinrakentajaan kohdistuvaa taklausta runkosarjan ensimmäisen neljänneksen aikana. Kotivoitto on ennakkoon lähes kirkossa kuulutettu, joskin viime kierroksilla on nähty suurempiakin yllätyksiä kuin mitä Cardinalsin voitto tästä ottelusta olisi.

Pittsburgh Steelers – Jacksonville Jaguars

Loistavasti sujuneen Lontoon keikan jälkeen Jaguars romahti viime viikolla Jetsin vieraana. Nyt Euroopan rasitukset lienevät taakse jäänyttä elämää, joskin myös vastustaja on selvästi viime viikkoa kovempi. LeVeon Bell pelasi kauden ensimmäisen ottelunsa omalla tasollaan viime viikonloppuna Ravensia vastaan, mikä lupaa hyvää joukkueen alkukaudesta takkuilleelle hyökkäyspelille, josta löytyy todella kovia playmakereita. Steelers on todella kova kotijoukkue ja se onkin voittanut viime kausi mukaanlukien kuusi edellistä kotiotteluaan Heinz Fieldillä. Joko teräskaupungin ylpeys laittaa pystyyn kauden ensimmäiset maalijuhlat? Megatähti Antonio Brown on alkukaudesta pelannut tykkipelin joka toisessa ottelussa, joten näkymättömän viime viikon jälkeen laitahyökkääjä lienee iskussa jälleen tällä viikolla.

Klo 23.05:

Los Angeles Rams – Seattle Seahawks

Todella mielenkiintoinen NFC Westin kärkiottelu. LA on aloittanut kautensa kolmella voitolla, Seahawks kahdella. Divisioonavoiton ja sitä kautta suoran pudotuspelipaikan kannalta tärkeä ottelu, jossa kohtaavat samalla liigan nuorin ja vanhin päävalmentaja, kun 31-vuotias Sean McVay haastaa 66-vuotiaan menestysluotsi Pete Carrollin (lue artikkeli aiheesta täältä). Ramsin hyökkäys on McVayn alaisuudessa ollut alkukaudesta todella kovassa iskussa ja myös Seahawks-hyökkäys alkoi vihdoin saada koneitaan käyntiin viime viikolla sen iskettyä toisella jaksolla peräti 36 pistettä Coltsia vastaan. Yksi kierroksen todellisista huippuotteluista.

Oakland Raiders – Baltimore Ravens

125 miljoonan taalan jatkosopimuksen signannut Raidersin QB Derek Carr loukkasi selkänsä viime viikolla Denverissä ja miehen sairasloman pituudeksi on ilmoitettu varsin liukuva kahdesta kuuteen viikkoa. Carrin loukkaantuminen sattui pahimpaan mahdolliseen paikkaan hyökkäyspelinsä kanssa tuskailevan joukkueen hävittyä kaksi edellistä otteluaan. Kovin odotuksiin kauteen lähtenyt merirosvolauma tarvitsee ottelusta voiton. Ravens puolestaan kärsii vielä pahemmista ongelmista hyökkäyksessään sen tehtyä kahdessa edellisessä ottelussaan yhteensä vaivaiset 16 pistettä. Ravensin puolustus oli alkukaudesta liekeissä sen napsittua syötönkatkoja jatkuvalla syötöllä. Kotijoukkueen puolustus sen sijaan on suhteellisen heikko, mikä nostaa vierasjoukkueen monien papereissa voittajasuosikiksi. Molempien joukkueiden kausi on vedenjakajalla ja voitto tähän kohtaan olisikin todella arvokas molemmille.

Klo 23.25:

Dallas Cowboys – Green Bay Packers

Kierroksen ehdoton helmi, kahden superhyökkäyksen kohtaaminen on samalla viime vuotisen Divisional-kierroksen uusinta, kun varsinkin hyökkäyspään loukkaantumisten kanssa edelleen painiskeleva Packers saapuu uusintavisiitille Texasiin. Viime vuonna se paineli viimeisen sekunnin kenttäpotkumaalin turvin konferenssifinaaliin, eikä tätä pettymystä olla taatusti Cowboys-leirissä unohdettu. Packersin tähti-WR Davante Adams kärsi viime viikolla aivotärähdyksen Bearsin Danny Trevathanin ruman taklauksen seurauksena mutta uusimpien tietojen mukaan mies on pelikunnossa. Sen sijaan hyökkäyksen linjan kaksi tähteä, Bryan Bulaga sekä David Bakhtiari lienevät edelleen sivussa, mikä vaikeuttaa Packersin hyökkäyksen työskentelyä mahdollisesti tälläkin kertaa maalintekokilpailuksi menevässä ottelussa. Cowboysin tärkein poissaolija on puolestaan puolustuksen ykköstähti, tukimies Sean Lee. Kotijoukkue on kärsinyt tällä kaudella jo kaksi tappiota ja kolmannen myötä sen kaudesta uhkaakin tulla todella haasteellinen joukkueen lähdettyä kauteen selkeänä Super Bowl -contenderina. Mikäli Packers onnistuu jälleen hakemaan voiton Texasista näinkin pahojen avainmiesten loukkaantumisten riivatessa, voidaan siltä odottaa loppukaudesta mitä tahansa.

Klo 03.30:

Houston Texans – Kansas City Chiefs

Liigan ainoana puhtaan pelin joukkueena neljän kierroksen jälkeen jatkava Chiefs saapuu todella kovassa nosteessa olevan Texansin vieraaksi Sunday Night Footballiin pahimpaan mahdolliseen saumaan, saihan kotijoukkue todellisen buustin viime viikonlopun Titans-voitostaan, jossa se tehtaili seurahistorian yhden ottelun ennätyspisteet, 57. Yliopistomestaruuden viime talvena voittaneen tulokaspelinrakentaja Deshaun Watsonin itseluottamus on viime viikon jälkeen tapissa ja liigan kovimpiin kuuluva puolustus laittaa Chiefs-hyökkäyksen todennäköisesti kauden tähän asti kovimman haasteen eteen. Texans on kahdessa edellisessä ottelussaan ollut kuin uudistisyntynyt joukkue verrattuna kauden kahden ensimmäisen kierroksen tahmeisiin esityksiin ja se on jopa vedonlyöntitoimistojen hienoinen ennakkosuosikki ottelun voittajaksi. Upea huipennus sunnuntaille on taattu.

Kierroksen päättävänä Monday Night Football -otteluna maanantain ja tiistain välisenä yönä klo 3.30 nähdään puolestaan varaustilaisuuden kakkosnimen, pelinrakentaja Mitchell Trubiskyn debyytti Chicago Bearsin isännöidessä Minnesota Vikingsia.

Jokaisen joukkueen tärkeimmät poissaolijat sekä epävarmat pelaajat viidennelle peliviikolle löydät täältä.

Kaipaatko ajanvietettä? Ota suunnaksi Suomen paras casino ja nappaa pelaamiseen parhaat bonukset!

Suomi Casino tarjoaa parhaat pelielämykset ja puitteet.


SAMANKALTAISIA ARTIKKELEITA