NFL:n yhdeksäs peliviikko – sunnuntain ennakkokatsaus

Yhdeksäs peliviikko on alkanut jälleen useiden loukkaantumisuutisten parissa, joista pahimpina Texansin QB Deshaun Watsonin sekä 49ersin WR Pierre Garconin kauden päättäneet loukkaantumiset. Miehiä tippuu mutta kausi jatkuu. Seuraavassa runkosarjan yhdeksännen sunnuntain ennakkokatsaus. Bye weekiä tällä viikolla viettävät Chicago Bears, Cleveland Browns, L.A. Chargers, Minnesota Vikings, New England Patriots sekä Pittsburgh Steelers.

Klo 20.00:

Carolina Panthers – Atlanta Falcons

NFC Southin pudotuspelitaistelu käy todella kuumana ja kahden edelliskauden Super Bowlissa häviäjänä olleiden joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen antaa suuntaa loppukautta ajatellen. Panthers on rekordissa 5-3, Falcons ottelun vähemmän pelanneena rekordissa 4-3. Divisioonaa johtava Saints on vain voiton päässä Panthersista, joten divisioonan voittotaistelusta tulee todella kova. Panthers ei ole vakuuttanut kotonaan tällä kaudella.

Falcons on voittanut joukkueiden kolme edellistä kohtaamista, mutta nykykunnossaan sillä riittää tekemistä kotijoukkueen pysäyttämisessä. Panthersin puolustus on päästänyt vain 81,6 juoksujaardia per ottelu, minkä lisäksi se ei ole päästänyt TD:tä yli kahteen otteluun. Luke Kuechlyn ja Kurt Colemanin paluun myötä liigan toiseksi rankattu puolustus tarjoaa heikon kauden pelanneelle Falconsille kovan haasteen.

Houston Texans – Indianapolis Colts

Texansin epäonnella ei tunnu olevan mitään rajaa, kun sekä puolustuksen tärkein kaksikko että nyt myös loistava tulokaspelinrakentaja Deshaun Watson ovat sivussa loppukauden. Mahdollisuutensa pudotuspeleihin käytännössä jo menettänyt Colts ilmoitti sekin perjantaina että jo koko alkukauden poissaollut ykkös-QB Andrew Luck ei hänkään enää palaa kentille tällä kaudella. Ottelu on AFC Southin jumbokamppailu ja Watsonin tippumisen myötä Texansin urakka voiton päässä 4-3-rekordissa olevien Titansin ja Jaguarsin tavoittamiseksi muuttui todella haastavaksi. Tom Savagen johdolla Texansin hyökkäys ei ole varmasti sama dynaaminen itsensä kuin Watsonin pelatessa, joskin surkeaa 2-6-rekordin Coltsia vastaan se pystyy kairaamaan tarvittavat pisteet. Coltsin piste-ero toisilla puoliajoilla on liigan surkein -93 pistettä ja varsinkin viimeisten neljännesten -67 kertoo rumaa kieltään joukkueen henkisestä kapasiteetista. Nyt poissa on kuitenkin Watsonin luoma juoksu-uhka, mikä antaa vieraille edes vähän toivoa. Texansin loukkaantumisten ja pelikieltojen riivaama puolustus on heittopuolustustilastoissa mitattuna vasta liigan sijalla 22. Pystyykö Colts-hyökkäys T.Y Hiltonin ja Jack Doylen johdolla iskemään tähän saumaan? Entä miten kauden avausottelun jälkeen penkitetyn Tom Savagen pää kestää kovassa paikassa?

Jacksonville Jaguars – Cincinnati Bengals

Kotijoukkue saa takaisin nilkkavammastaan toipuneen tulokas-RB Leonard Fournetten, minkä lisäksi kaksi O-linen tärkeää pelimiestä, sentteri Brandon Linder sekä LT Cam Robinson palaavat kentälle. Viime viikon bye tulikin joukkueelle hyvään saumaan. Kotijoukkueen hyökkäyksen heikkous on kuitenkin edelleen sama – pelinrakentaja Blake Bortles. Vieraiden puolustus lähteneekin muiden joukkueiden tavoin tukkimaan Jaguarsin juoksulinjat tuomalla boksin täyteen miehiä. Onko Bortlesilla avaimia iskeä vapaaksi jäävään takakenttään? Toissa viikolla mies pelasi hyvän pelin Coltsia vastaan, mutta Bengalsin D on eri tasoa.

Cincyn hyökkäys puolestaan joutuu todella kovaan testiin liigan eniten pisteitä tehneen puolustuksen vieraana. Andy Daltonilla ei yksinkertaisesti ole varaa syötönkatkoihin, sillä Jags-puolustus rankaisee niistä armotta. Sacksonvilleksi ristitty puolustus johtaa liigaa 33 säkityksellään, mikä on hälyttävää Bengalsin heikon hyökkäyslinjan kannalta.

New Orleans Saints – Tampa Bay Buccaneers

Saintsista tulisi voitolla vasta kolmas joukkue Super Bowl -aikakaudella, joka on voittanut kuusi peräkkäistä ottelua avattuaan kauden ensin 0-2-rekordilla. Neljä peräkkäistä tappiota kärsinyt Buccaneers on puolestaan tippunut NFC Southin pohjille. Tappio tästä ottelusta tietäisi käytännössä viimeistä naulaa joukkueen pudotuspelimahdollisuuksille. Nykyvireinen Jameis Winston ei pysty haastamaan kotijoukkueen QB Drew Breesiä maalintekotalkoissa. Brees on todella vaarallinen varsinkin play-action-peleissä, minkä lisäksi Saints-hyökkäys sekoittaa sopivasti eri juoksu- ja heittovariaatioita. Lisäksi Saintsin puolustus on ollut todella vakuuttava kahden ensimmäisen peliviikon jälkeen ja antunut vastustajan QB:lle viimeisessä viidessä pelissä vain 3 TD:tä, minkä lisäksi puolustus on napannut tuona aikana itse yhdeksän syötönkatkoa. Kaikki lähtökohdat puhuvat Saintsin voiton puolesta, toisaalta kaikki putket katkeavat joskus.

New York Giants – Los Angeles Rams

Bye weekiltä terveenä palaava 5-2-rekordin Rams kohtaa yhden liigan loukkaantumisrintamalla epäonnisimmista joukkueista, kun pelkästä kunniasta pelaava 1-6-rekordin Giants palaa sekin väliviikon jälkeen pelikentille MetLifella. Giants ei ole vielä onnistunut voittamaan kotonaan, kun taas Rams on napsinut vierasmatkoiltaan pelkkiä voittoja. Ramsille voitto ottelusta olisi sille tärkeä, sillä peräti viisi sen kahdeksasta viimeisestä vastustajasta on voitollisessa rekordissa kauden puoliväliin tultaessa. Giantsin ykkös-CB Janoris Jenkinsin pelikielto tulee pahaan saumaan Giantsin puolustukselle, sillä varamiehinen ja surkean linjan omaava hyökkäys ei tarjoa sille minkäänlaista tukea.

Philadelphia Eagles – Denver Broncos

Kahden liigan kovimman juoksupuolustuksen kohtaaminen ei lupaile ennakkoon maalijuhlia. Järkyttävän kovassa lennossa oleva Eagles kohtaa Brock Osweilerin(!!!) pelinrakentajakseen vaihtaneen Broncosin, joskin Broncos-puolustus on edelleen liigan kovin. Broncos aloitti kauden hyvin, mutta viimeisessä kolmessa ottelussa sen hyökkäyspeli on romahtanut täysin, minkä takia Trevor Siemian saa ihmetellä tilannetta ainakin tämän viikon ajan sivurajalta käsin. Tähti-WR Emmanuel Sandersin puuttuminen Broncosin hyökkäyksestä ei helpota vieraiden tilannetta.

Koko Philadelphian sekaisin laittanut Eagles on sen sijaan voittanut kuusi edellistä otteluaan johtaen koko liigaa. Joukkue menetti todella tärkeän LT Jason Petersin loppukaudeksi. Milloin tällä kaudella liigaa riivannut loukkaantumisaalto osuu kunnolla Phillyyn? Eagles hankki viikolla Miami Dolphinsissa loistavan tulokaskauden viime vuonna pelanneen RB Jay Ajayin, ja lähtökohtaisesti pöytä on katettu aina Super Bowliin saakka. Tosin kuten niin monesti tälläkin kaudella on nähty, yksi tärkeä loukaantuminen saattaa pilata koko joukkueen kauden, kysykää vaikka Packersin, Texansin tai Giantsin faneilta.

Tennessee Titans – Baltimore Ravens

Joe Flacco näyttäisi olevan pelikunnossa, joskin Ravens on silti jaardeissa mitattuna liigan toiseksi surkein hyökkäysjoukkue. Juoksupuolustus puolestaan on liigan sijalla 30., ja tähän Titans yrittää varmasti iskeä sunnuntaina. Ravens murskasi Dolphinsin viime viikolla 40-0, joten potentiaalia joukkueessa riittää. Titans ei ole esittänyt tällä kaudella ihmeitä, joskin heikossa divisioonassa 4-3-rekordikin riittää jaettuun ykköspaikkaan. Ennakkoon tasainen ottelu saattaa ratketa yhteen henkilökohtaiseen suoritukseeen.

Klo 23.05:

San Francisco 49ers – Arizona Cardinals

Niners hankki vihdoin itselleen ykkös-QB:n treidaamalla Jimmy Garoppolon Patriotsista siirtotakarajan viime hetkillä. Miehen pelaaminen vielä tällä viikolla on vielä epäselvää. Kotijoukkue menetti ykkös-WR Pierre Garconin loppukaudeksi, mikä ei helpota Garoppolon sisäänajoa joukkueeseen. Cardinals menetti sekin pelinrakentajansa Carson Palmerin sairastuvalle vaikka ihmeen kauan 37-vuotias konkari kestikin ehjänä surkean linjan takana. Drew Stantonin tulo pelinrakentajaksi pakottanee Cardinalsin hyökkäystä entistä enemmän juoksupainotteiseen suuntaan. Ninersilla on hyvä sauma ottaa kauden avausvoittonsa sunnuntaina.

Seattle Seahawks – Washington Redskins

Josh Normanin paluusta huolimatta Redskins painii edelleen loukkaantumisongelmien kanssa – lähtökohta josta on vaikea lähteä äänekkäälle CenturyLink Fieldille. Seahawks-puolustus ei ole enää yhtä kova kuin pari vuotta sitten, mutta toisaalta Redskinsin aseet varsinkin sen juoksupuolustuksen murtamiseen ovat melko ohuet. Seahawksin hyökkäys on viime aikoina näyttänyt jopa hyvältä, mistä osoituksena viime viikolla aivan viime hetkien TD:n turvin otettu 41-38-voitto Texansista. Duarte Brownin hankinta Russell Wilsonin blindsiden suojelijaksi näkynee jo tällä viikolla ja onkin vaikea kuvitella Redskinsin hakevan voittoa neljän ottelun voittoputkeen yltyneestä kotijoukkueesta.
Klo 23.25:

Dallas Cowboys – Kansas City Chiefs

Kierroksen ennakkoon odotetuin ottelu. Kaksi joukkuetta, joihin loukkaantumiset eivät ole vielä iskeneet pahimmalla mahdollisella tavalla, joskin Eric Berryn puuttuminen luonnollisesti kirpaisee Chiefsin takapuolustusta. Koko kauden kestänyt naurettava arpominen Cowboysin RB Ezekiel Elliotin pelikiellon ajankohdasta senkun jatkuu ja mies on pelikelpoinen Chiefs-ottelussa. Cowboysin puolustus on ongelmissa tulivoimaisen Chiefs-hyökkäyksen käsittelyssä – puolustuksen linjalla on kova työmaa Chiefsin o-linen kanssa, minkä lisäksi sen secondarylle tulee todella hikinen ilta nopean Tyreek Hillin sekä TE Travis Kelcen pysäyttämisessä. Chiefs on karannut 6-2-rekordillaan jo turvalliseen johtoon AFC Westin keulilla, sen sijaan 4-3-rekordissa oleva Cowboys saa tehdä tällä kaudella kaikkensa pudotuspelipaikkansa eteen. Sen olisi kerättävä mahdollisimman paljon voittoja varsinkin ennen Zeken pelikieltoa, jos sellainen nyt ylipäänsä joskus astuu voimaan. Huippuottelu sunnuntai-iltaan on taattu!

Klo 3.30:

Miami Dolphins – Oakland Raiders

Sunday Night Football ei tarjoa ennakkoon ihmeellisiä odotuksia, joskin Raidersin pudotuspelihaaveiden kannalta ottelu saattaa olla jopa ratkaiseva. Neljän tappion jälkeen komean voiton Chiefsistä ottanut joukkue romahti viime viikolla Billsin vieraana takaisin Chiefs-ottelua edeltävälle tasolleen. Dolphins hävisi kahdekssan peliviikon avanneessa TNF:ssä Ravensille vieraissa rumasti 0-40. Ykköskeskushyökkääjänsä Jay Ajayin yllättäen Philadelphiaan treidannut seura on 4-3-rekordissa, mutta viimeistään pelinrakentajaongelmat tiputtanevat sen pudotuspelivauhdista.

Monday Night Footballissa maanantain ja tiistain välisenä yönä klo 3.30 kohtaavat Green Bay Packers ja Detroit Lions.

Kaipaatko ajanvietettä? Ota suunnaksi Suomen paras casino ja nappaa pelaamiseen parhaat bonukset!

Suomi Casino tarjoaa parhaat pelielämykset ja puitteet.