Denver Broncos kauppaamassa kallista tähtipuolustajaansa – tässäkö mahdollinen uusi osoite?

Tällä kaudella pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt Denver Broncos on hankkiutumassa eroon kokeneesta tähtikulmapuolustajastaan Aqib Talibista, kertoo 9News.com. Verkkosivuston mukaan seura on siirtämässä 31-vuotiasta tällä kaudella viidenteen Pro Bowliinsa valittua konkaria siirtolistalle “taloudellisista syistä”, mikä olisi varsin odotettu ratkaisu joukkueelta jolla on tällä hetkellä riveissään kolme kallista kulmapuolustajaa.

Viime kauden All-Pro-joukkueeseen valittu Talib tienaa tulevasta kaudesta 11 miljoonaa dollaria ja 8 miljoonaa dollaria kaudesta 2009, minkä lisäksi seuralla on riveissään 8,5 miljoonaa taalaa ensi kaudesta tienaavat kulmapuolustajat Chris Harris Jr., 28, sekä Bradley Roby, 25.Talib oli kuluneella kaudella kalliin CB-trion paras pelaaja, mikäli mittatikkuna käytetään Pro Football Focusin arvosanoja. Arvosanan 86,2 kaudesta saanut Talib oli liigan kulmapuolustajien 15. sijalla Robyn sijoituksen ollessa 25:s ja Harrisin 29:s. Jälkimmäisten etuna on kuitenkin edullisempi sopimus sekä ennen kaikkea ikä.

Talibin kauppaamisesta lienee miehen edelleen korkeasta pelillisestä tasosta huolimatta vaikea saada kunnollista siirtokorvausta, tuppaahan kulmapuolustajien taso laskea usein nopeasti kolmenkympin iän jälkeen. Yhtenä mahdollisena miehen palveluksista kiinnostuneena seurana on kuitenkin nostettu esiin nuorella kokoonpanolla operoiva San Fransisco 49ers, jolle kokenut Super Bowl -voittaja olisi samalla loistava nuorten pelaajien tuutori. 49ersilla on kiitos useiden avainpelaajiensa tulokassopimusten reilusti tilaa palkkakatossaan, minkä vuoksi Talibin sopimus ei juurikaan tuntuisi sen palkkabudjetissa.