Eli Manning jatkamassa New York Giantsin aloittavana pelinrakentajana tulevalla kaudella

14 kautta New York Giantsia edustanut 37-vuotias seuralegenda Eli Manning on jatkamassa seuran aloittavana pelinrakentajana myös ensi kaudella uuden päävalmentaja Pat Shurmurin alaisuudessa. Viime kaudella jo kertaalleen penkitetty kaksinkertainen Super Bowl -voittaja tuntuu edelleen olevan seurajohdon suosiossa ja myös Shurmur antoi ensimmäisessä pressitilaisuudessaan siunauksensa pelinrakentajalleen.

“Seurasin Eliä jonkin verran viime kesänä vieraillessani Manning Passing Academyssä ja totesin hänen tekemisensä näyttävän edelleen todella, todella hyvältä. Hän näytti hyväkuntoiselta ja luulen, että hänellä on vielä muutama vuosi varastossa. Kuinka monta, se selviää vasta kun pääsen tekemään töitä hänen kanssaan”, Shurmur totesi.“Tämä on ehdottomasti sitä mitä toivomme, seuran presidentti John Mara kommentoi Manningin jatkoa. “Yksi positiivisista puolista Patissa (Shurmur) haastatellessamme häntä päävalmentajan rooliin oli hänen positiivinen asenteensa Elin jatkon suhteen”.

Manningin päättynyt kausi oli varsin keskinkertainen, joskin 19 TD:tä ja 13 syötönkatkoa sekä 3468 heittojaardia syntyivät pahasti varamiehisellä kiinniottajaosastolla. Mies tienaa tulevasta kaudesta 22,2 miljoonaa dollaria, joten luotto pelaajan kykyihin näyttää edelleen olevan entisellään. Shurmur puolestaan on 19-vuotisella NFL-valmentajaurallaan työskennellyt mm. Eaglesin kanssa Super Bowliin edenneen Nick Folesin sekä tämän alaisuudessa juuri elämänsä kauden Vikingsissa pelanneen Case Keenumin kanssa saaden näistä parhaat puolet esiin. Giants-johto tuntuukin uskovan Shurmurin kykyihin saada paljon kokeneesta pelinrakentajasta vielä kerran irti maksimaalisen suorituskyvyn.

“Pat puhui uskostaan Elin kykyihin ja odottavansa yhteistyötä tämän kanssa. Uskon heidän välilleen rakentuvan loistavan suhteen, joka näkyy myös kentällä. Olen melko varma siitä, että Eli on aloittava pelinrakentajamme kauden 2018 alkaessa”, totesi puolestaan seuran puheenjohtaja Steve Tisch.

“Näin Elin tekemistä läheltä ensimmäisen kahdeksan kauden ajan ollessani seurassa aiemmin, eikä käsitykseni hänestä muuttunut viime kauden perusteella mihinkään. Näen edelleen pelinrakentajan joka tietää mitä on tekemässä, jolla on vahva heittokäsi ja joka osaa voittaa edelleen pelejä”, seuran GM Dave Gettleman puolestaan toteaa.

Seuran presidentti Mara toteaa myös Manningin penkittämisen menneellä kaudella tuntuneen siinä vaiheessa hyvältä idealta. “Kun olimme 2-9-rekordissa ja kautemme oli periaatteessa pelattu, oli luonnollista kokeilla kahta muuta pelinrakentajaamme tulevaisuutta ajatellen. Haluaisin unohtaa tuon episodin, joten lopettakaa muistuttamasta siitä. Asia käsiteltiin puoleltamme huonosti ja otan siitä vastuun”, Mara toteaa.

Giantsin on aiemmin uumoiltu nappaavan uuden pelinrakentajan tulevasta varaustilaisuudesta joukkueen päästessä varaamaan jo tilaisuuden toisena joukkueena. Tällä hetkellä näyttää kuitenkin siltä, että seura aikoo luottaa vielä ainakin ensi kauden vanhaan tuttuun vaihtoehtoonsa, jolloin se todennäköisesti nappaa vapailta markkinoilta vahvistusta muille pelipaikoilleen, joista varsinkin keskushyökkääjän tontti kaipaa vahvistusta. Manning on tiettävästi kuitenkin kertonut olevansa valmis myös uuden QB:n tuutoriksi, mikäli seura päättää varata sellaisen jossain vaiheessa draftia.

Seuran puheenjohtaja Tisch uskoo Shurmurin tulon päävalmentajaksi joka tapauksessa muuttavan seuran toimintakulttuuria, vaikkakin pelinrakentaja näyttäisi säilyvän samana. “Uuden päävalmentajan tulo varmasti muutta asioita. Hänellä on todella paljon kokemusta pelinrakentajien kanssa työskentelemisestä ja tiedän Elin olevan erittäin innoissaan hänen tulostaan. Uskon Shurmurin saavan Elistä irti aivan uudenlaista johtajuutta ja yhdessä he voivat tehdä tuhoisaa jälkeä”, Tisch hehkuttaa.

Shurmurin vanhat pelaajat ovat kehuneet kilpaa miehen kykyä löytää jokaiselle pelaajalle heidän vahvuuksiinsa sopiva rooli, joten Tischin hehkutus ei välttämättä ole pelkkään innostuneen seurajohtajan puhetta. Ensiksi Shurmurin on kuitenkin saatava palautettua yhteishenki minä-keskeiseen Giants-pukukoppiin. Työsarkaa siis riittää pelikirjan ulkopuolellakin.