Huikeaa jenkkifutisviihdettä! Yliopistosarjat huipentuvat, semifinaaleissa kaksi todellista huippuottelua

Amerikkalaisen jalkapallon Yhdysvaltain yliopistosarjat lähestyvät huipennustaan ja NCAA:n kansallinen loppuottelu on vuorossa viikon päästä tiistaiaamuna Suomen aikaa. Tällä viikolla olivat vuorossa semifinaalit, Rose Bowl sekä Sugar Bowl.

Maanantain ja tiistain välisenä alkuyönä Suomen aikaa pelattu Rose Bowl -ottelu Oklahoma Soonersin ja Georgia Bulldogsin välillä muodostui lopulta huikeaksi trilleriksi kahden vain yhden tappion koko kaudella kokeneen yliopiston välillä. Oklahoma karkasi avausjaksolla jo 31-7-johtoon, mutta Georgia järjesti ensimmäisen puoliajan lopulla alkaneen loppukirin nousten uskomattomalla kirillään jo 31-38-johtoon. Tulevan offseason NFL Draftissa korkealla varattava pelinrakentaja Baker Mayfield nosti Soonersin lopulta jatkoajalle lukemissa 45-45, mutta Georgia nousi huikeiden vaiheiden jälkeen voittoon jatkoajalla lukemin 48-54.

Finaalipari Soonersille selvisi klo 3.45 alkaneessa Sugar Bowl -ottelusta, jonka voitosta pelasivat kahden edellisvuoden finalistit Clemson Tigers sekä Alabama Crimson Tide. Joukkueiden viimevuotinen National Championship -ottelu oli uskomaton jännitysnäytelmä, jonka nykyisin Houston Texansissa pelaava pelinrakentaja Deshaun Watson ratkaisi Clemson Tigersin 35-31-voitoksi viimeisen sekuntin TD-heitollaan. Tällä kertaa Alabama oli kuitenkin selvästi parempi napaten Sugar Bowlin voiton numeroin 6-24.

Rose Bowlin ja Sugar Bowlin voittajat kohtaavat Atlantan uudella Mercedes-Benz Stadiumilla tämänvuotisesssa National Championship -ottelussa ensi viikon maanantain ja tiistain välisenä yönä Suomen aikaa.

Viime vuoden finaalin ratkaisu: