Nämä tähtipelaajat saattavat päätyä kauppatavaraksi kauden jälkeen

NFL-kauden lähestyessä päätöstään ja suurimman osan joukkueista jo päätettyä kautensa päätyvät monet tähtipelaajat samantien siirtohuhuihin. Viime offseasonin nimekkäimpiä treidin kohteeksi joutuneita pelaajia olivat mm. Brandin Cooks, Julius Thomas, Sammy Watkins, Ronald Darby sekä Sheldon Richardson, minkä lisäksi myös siirtotakaraja oli vilkkaimpia liigan historiassa. Palkkakaton noustessa useilla joukkueilla onkin entistä enemmän rahaa käytettävissään ja tuleva offseason saattaa hyvinkin muodostua ennennäkemättömän villiksi siirtomarkkinoilla. Seuraavassa muutamia liigan tähtipelaajia, joiden siirto saattaa hyvinkin toteutua kauden jälkeen.

Alex Smith, QB, Kansas Cityn Chiefs

33-vuotias pelinrakentaja pelasi juuri yhden uransa parhaista kausista, minkä lisäksi miehen QB-rating oli koko liigan paras. Silti Smith on mitä suuremmalla todennäköisyydellä päätymässä kauppatavaraksi Chiefsin käytettyä viime offseasonin ykköskierroksen varausvuoronsa lupaavaan Patrick Mahomesiin.

Smith on myös epäonnistunut jo kahdesti peräkkäin pudotuspeleissä viemään joukkueensa jatkoon Wild Card -kierrokselta, joten miehen kauppaaminen olisi looginen ratkaisu Chiefsin tulevaisuutta ajatellen. Smithistä ei välttämättä koskaan tule pelinrakentajaa, joka pystyisi johdattamaan joukkueensa Super Bowlin voittoon, joten siinäkin mielessä tarvetta muutokselle on olemassa. Mahomes lienee valmis kantamaan ykkösvastuun tulevalla kaudella, minkä lisäksi Chiefsiä houkuttelee Smithin luopumisesta seuraava 17 miljoonan taalan säästö palkkakuluissa, unohtamatta miehestä saatavaa korvausta varausvuorojen muodossa. Ottajia kokeneelle mutta edelleen pelinrakentajaksi hyvässä iässä olevalle Smithille löytyy varmasti, joten Chiefs odottaneekin nyt vain parasta tarjousta ennen siirron toteutumista.

Richard Sherman, CB, Seattle Seahawks

Vuosia liigan kulmapuolustajaeliittiin kuulunut Sherman täyttää 30 vuotta ennen ensi kauden alkua, joten jo viime offseasonilla tähteään kaupitellut Seahawks saattaa hyvinkin olla kiinnostunut ottamaan selvää siitä, millainen korvaus kokeneesta puolustajasta olisi mahdollista saada.

“Ainoa syy pelaajasiirroille voisi olla tarve tehdä tilaa palkkakattoon ja nuorentaa joukkuettamme”, joukkueen GM John Schneider kertoi ESPN 710 Seattlen haastattelussa kysyttäessä kokeneiden pelaajien mahdollisista kauppaamisista.

Mahdollisten lähtijöiden listalla Shermanin nimi saattaisikin olla houkuttelevin vaihtoehto, jonka avulla molemmat näistä siirron ehdoista toteutuisivat. Super Bowl -voittajan nelivuotisesta sopimuksesta on jäljellä yksi kausi ja sopimuksen vaikutus palkkakattoon on sekin korkea, 13,2 miljoonaa taalaa. Nelinkertainen Pro Bowl -puolustaja kärsi runkosarjassa pahan akillesjännevamman, josta toipuminen takaisin huippuiskuun on epävarmaa. Lisäksi jo tämä kausi osoitti sen, että miehen huippuvuodet näyttävät joka tapauksessa olla takana. Seahawksin on pakko vahvistaa joukkuettaan mm. hyökkäyksen linjan osalta palatakseen takaisin contendereiden joukkoon, joten uuden edullisen kulmapuolustajan varaaminen tulevassa draftissa sekä Shermanin sopimuksen raivaaminen saattavat hyvinkin tulla kyseeseen tulevalla offseasonilla.

Maailman tasokkaimmat rasvanpolttajat
Olipa lajisi sitten mikä tahansa, niin Evolution on paras valinta sinulle, joka haluat tinkimättömästi löytää toimivimmat ja luotettavimmat rasvanpolttajat tukemaan harjoitteluasi.

Aqib Talib, CB, Denver Broncos

Talib on valittu Pro Bowliin jokaisella neljällä kaudellaan Denverissä ja juuri tämä saattaakin tehdä miehestä kiinnostavan kauppatavaran GM John Elwaylle. 10-vuotisen uran NFL:ssä tahkonnut Talib täyttää helmikuussa jo 32 vuotta ja miehen tulevan kauden sopimus vie muhkeat 12 miljoonaa taalaa seuran palkkakatosta. Joukkueella on Talibin lisäksi riveissään nuoremmat ja niin ikään kalliit kulmapuolustajat Chris Harris Jr. sekä Bradley Roby, joiden sopimukset haukkaavat nekin tulevan kauden cap hitistä yhteensä 18 miljoonaa dollaria.

Broncosin rosterin puutteet ovat jossain aivan muualla kuin puolustuksen takakentällä, joten jo tästä syystä Talib kannattaisi laittaa lihoiksi vielä kun veteraanista on mahdollista saada jotain vastineeksi. Myös pelaaja itse myöntää aikansa Kalliovuorilla lähenevän vääjäämättä päätöstään. “Jos en palaa Denveriin, se ei olisi mikään maailman suurin yllätys. Seuralla on sopimuksen alla kolme kulmapuolustajaa isoilla sopimuksilla, mikä on harvinainen tilanne koko liigan mittakaavassa. Keskustelimme asiasta johtoportaan kanssa kauden jälkeen, joten asia on tällä hetkellä tapetilla”, Talib kertoo denveriläiselle radiokanava Altitude 950:lle.

Joe Thomas, LT, Cleveland Browns

11 kautta uskollisesti Brownsia palvellut potentiaalinen tuleva Hall of Fame -linjapelaaja ei ole kokenut urallaan vielä ainuttakaan pudotuspeliottelua ja yksittäisiä voittojakin miehellä on tilillään vasta 48. 33-vuotiaan käsittämätön peräkkäisten snäppien putki katkesi päättyneellä kaudella tulleeseen kauden päättäneeseen loukkaantumiseen, minkä lisäksi veteraanin ura alkaa vääjäämättä kääntyä lopuilleen.

Mikäli uudelleenrakennuksen keskellä olevan Brownsin johtoportaalla olisi vähääkään pelisilmää, antaisi se yhdelle seurahistorian parhaista pelaajistaan vielä mahdollisuuden taistella menestyksestä jossain liigan kärkipään joukkueista.

Thomasin tulevan kauden sopimus vie cap hitistä 14,3 miljoonaa, joten aivan jokaisella liigan kärkipään joukkueista ei tähän mieheen ole varaa, toisin kuin Brownsilla jonka ei ainakaan palkkakattosyistä tarvitsisi luopua tähdestään. Niin tai näin, tämä pelaaja jos kuka ansaitsisi mahdollisuuden tavoitella urallaan vielä jotain suurta muunkin kuin tilipussin osalta.

Eli Manning, QB, New York Giants

Kaksinkertaisen Super Bowl -voittajan siirrolla on spekuloitu siitä asti, kun tämä hyllytettiin avauskokoonpanosta viikolla 13. Tämän jälkeen maisemaa ovat saaneet vaihtaa niin GM kuin päävalmentajakin, mutta Manningin lähtöhuhut eivät taatusti ota laantuakseen ennen kuin saaga saa lopullisen päätöksensä.

Manningin jälkeisen aikakauden rakentaminen kannattaisi aloittaa juuri nyt, saihan Giants itselleen tulevan varaustilaisuuden kakkospickin kiitos surkeasti sujuneen kautensa. Tarjolla olisi siis nuoria pelinrakentajia, joiden tasoisiin Giants ei lähitulevaisuudessa välttämättä pääse käsiksi. Manningin tulevan kauden cap hittiin laskettava palkka on 22,3 miljoonaa taalaa – summa jonka voisi käyttää osittain esimerkiksi surkean hyökkäyksen linjan vahvistamiseksi.

Seuran uusi GM Dave Gettleman kuului Giantsin johtoportaaseen jo sen varatessa Manningin vuosituhannen alussa ja uusi seurapomo onkin jo ehtinyt toteamaan Manningin jatkon MetLifella olevan mahdollista. Toisaalta tuleva varaustilaisuus saattaa muuttaa asioita dramaattisesti. Yhtenä vaihtoehtona Manningin tulevaksi seuraksi on nostettu Jacksonville Jaguars, jonka johtoportaassa Manningin pitkäaikainen päävalmentaja Tom Couglin vaikuttaa nykyään. Jaguars saattaa etsiä kauden jälkeen korvaajaa keskinkertaiselle pelinrakentajalleen Blake Bortlesille. Toinen tarina on se, haluaako Jags pestata tehtävään tilapäisratkaisuna uransa ehtoopuolella olevaa veteraania.

Odell Beckham Jr, WR, New York Giants

Liigan tähtilaitahyökkääjiin kuuluva OBJ viihdyttää, ihastuttaa, vihastuttaa ja parhaillaan repii koko joukkueen yhteishengen palasiksi diivailullaan. 25-vuotias showmies tienaa tulevasta kaudesta 8,5 miljoonan taalan peruspalkan, minkä jälkeen laitahyökkääjä olisi vapaa hakemaan ehkäpä kaikkien aikojen isointa laitahyökkääjälle maksettavaa sopimusta UFA-markkinoilta. Giantsin onkin päätettävä nopeasti, haluaako se rakentaa tulevaisuutensa oikuttelevan supertähden varaan tarjoamalla tälle jättimäistä jatkosopimusta.

Uusi GM Dave Gettleman ei pelkää tehdä isoja ja faneja raivostuttavia päätöksiä, laittoihan mies Panthers-aikoinaan pihalle peräkkäisinä vuosina nimimiehiä kuten Steve Smithin, DeAngelo Williamsin ja Josh Normanin. Haluaako Beckham signata jatkosopimusta New Yorkiin vielä kuluvan kauden jälkeen, vai jättäytyykö mies megadiilin perässä vapaille markkinoille? Mikäli vastaus on jälkimmäinen, kannattaa Giantsin hankkiutua eroon Beckhamista nyt kun miehestä olisi tarjolla kunnon korvaus.

Larry Fitzgerald, WR, Arizona Cardinals

Seurahistorian rakastetuin ja kirkkain supertähti allekirjoitti kesken kuluvaa kautta vuoden ja 11 miljoonan dollarin siirron estävän jatkosopimuksen Cardinalsiin, jota tämä on edustanut koko 14-vuotisen ammattilaisuransa ajan. Tuosta hetkestä asiat ovat kuitenkin muuttuneet, kun sekä päävalmentaja Bruce Arians että pelinrakentaja Carson Palmer päättivät lopettaa uransa tähän kauteen. Samalla se tiesi uudelleenrakennuksen todellista alkua Arizonassa, joka ei totisesti taistele nykyisellä kokoonpanollaan pudotuspelipaikoista tulevalla kaudella kivikovassa NFC Westissä.

Haluaako 11-kertainen Pro Bowl -laitahyökkääjä olla mukana tässä projektissa, vai kiinnostaisiko ensi kauden alussa 35-vuotiasta supertähteä tavoitella vielä kerran menestystä jonkin liigan contenderin riveissä? Seurauskollisena tunnetun Fitzgeraldin uran jatko muualla kuin Arizossa vaikuttaa kaukaa haetulta, mutta toisaalta nykytilanteessa se ei loppupeleissä olisi välttämättä järisyttävä yllätyskään.

Martavis Bryant, WR, Pittsburgh Steelers

Bryant aiheutti kiukuttelullaan valtavan kohun kesken kuluvaa kautta ja miehen siirto tuntuukin paljon todennäköisemmältä verrattuna vaikkapa Beckhamiin tai Fitzgeraldiin myös sen takia, ettei Bryant ole joukkueensa ykköslaitahyökkääjä tai menestyksen kulmapalanen.

Varsinkin tulokas JuJu Smith-Schusterin loistokausi osoitti seurajohdolle, ettei sen kiinniotto-osasto välttämättä kaipaa tuittuilevaa, joskin laadukasta Bryantia. All Pro -laitahyökkääjä Antonio Brownilla on tankissaan bensaa vielä muutamaksi kaudeksi, minkä jälkeen ykkösvastuu langennee joka tapauksessa ennemmin Smith-Schusterille kuin Bryantille, joka ehti jo ilmoittaa tulevan kauden jäävän joka tapauksessa miehen viimeiseksi seurassa – ellei siirtoa toisaalle kuulu sitä ennen.

Palkkasyistä Steelersin ei Bryantista tarvitse luopua, sillä miehen tuleva kausi on samalla tämän viimeinen tulokassopimusvuosi, joka kustantaisi seuralle vaivaiset 705 000 dollaria. Mikäli taas Steelers haluaa Bryantista korvauksen, oli se sitten mitä tahansa, on sen toimittava nyt.

Jason Verrett, CB, Los Angeles Chargers

Chargersilta löytyy laajuutta kulmapuolustajaosastoltaan, onhan sillä Verrettin lisäksi riveissään tuore Pro Bowl -valinta Casey Hayward, tulokassensaatio Desmond King sekä Trevor Williams. 25-vuotias Verrett on tulevalla kaudella nelikosta selvästi kallein 8,5 miljoonan peruspalkallaan. Pahasta polvivammasta kärsinyt Verrett on pelannut kahdella viime kaudella yhteensä vain viisi ottelua, mikä laskee kauden 2015 Pro Bowl -pelaajasta saatavaa korvausta huomattavasti.

Silti, joku liigan seuroista saattaisi olla valmis antamaan kiistatta laadukkaalle vuoden 2014 ykköskierroksen varaukselle mahdollisuuden. Toinen vaihtoehto olisi treidata kahdesti peräkkäin Pro Bowl -valinnan saanut 28-vuotias Hayward, joka kuittaa tulevasta ja samalla viimeisestä sopimuskaudestaan 5,1 miljoonaa taalaa. Haywardista saatava korvaus olisikin tässä tilanteessa todennäköisesti Verrettiä parempi, mikäli Chargers haluaa ottaa itse riskin Verrettin suhteen.

Tyrod Taylor, QB, Buffalo Bills

Billsin seurajohto viimeistään tällä kaudella varsin selväksi sen, ettei Taylorin palveluksia tarvita seurassa tulevina vuosina. Miehen tulevan kauden palkkakattoon laskettava tienesti on reilut 18 miljoonaa taalaa, mikä saattaa karsia halukkaita ostajia, joskin kertaalleen Pro Bowliin valittu pelinrakentaja on edelleen parhaassa iässään vasta 28 vuotiaana. Toinen kysymys on puolestaan se, mistä Bills löytää edes samantasoisen korvaajan tulevaksi kaudeksi, paremmasta vaihtoehdosta puhumattakaan. Viime dratissä viidennellä kierroksella napattu Nathan Peterman ei ainakaan ollut vastaus tähän kysymykseen. Päätös Taylorin jatkosta syntynee ennen maaliskuun puolivälissä virallisesti alkavaa uutta kautta. Tuolloin miehen sopimuksessa oleva kuuden miljoonan dollarin optio menisi nimittäin maksuun, mikä tarkoittaisi samalla suurella todennäköisyydellä miehen jatkoa seurassa. Vaihtoehto, joka juuri nyt vaikuttaa sangen kaukaiselta. Saattaakin olla mahdollista, että Bills ulosostaa Taylorin sopimuksen ennen sitä, mikäli se ei onnistu treidaamaan pelinrakentajaansa muualle.

NFL:n pelaajasiirrot ovat mahdollisia aikaisintaan 20. helmikuuta.

Pysy mukana NFL-pudotuspelien tapahtumissa ja SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA!

Lue kaikki NFL-pudotuspelien tärkeimmät uutiset, kolumnit ja tapahtumat reaaliajassa.

Kaipaatko ajanvietettä? Ota suunnaksi Suomen paras casino ja nappaa pelaamiseen parhaat bonukset!

Suomi Casino tarjoaa parhaat pelielämykset ja puitteet.