New England Patriots eteni upealla loppukirillä Super Bowliin

New England Patriots ja Jacksoville Jaguars tarjosivat upean trillerin AFC:n konferenssifinaaleissa varhain maanantaiyönä Suomen aikaa. Pitkään voitonsyrjässä kiinni ollut vierasjoukkue Jaguars taipui viime hetkillä kokeneen Patriotsin käsittelyssä, joka eteni Super Bowliin kolmatta kertaa neljän vuoden sisällä 24-20-voiton turvin. Jacksonvillen hyökkäys piti ottelun ensimmäisellä puoliajalla Patriots-puolustusta pilkkanaan samalla kun liigan paras heittopuolustus onnistui Tom Bradyn johtaman Patriots-hyökkäyksen pysäyttämisessä lähes täydellisesti. Patriotsin puoliajan viimeisen minuutin TD:n turvin tauolle mentiin vieraiden 10-14-johdossa. Jakson ottelun ikävin hetki koettiin, kun Patriotsin sisempi laitahyökkääjä Rob Gronkowski sai aivotärähdyksen takapuolustaja Barry Churchin kiinnioton jälkeisestä taklauksesta. Liigan paras TE ei palannut enää kentälle, mikä hankaloitti entisestään Patriotsin muutenkin tukkoiselta näyttänyttä heittohyökkäystä.


Toisella jaksolla Jaguars-puolustus jatkoi siitä mihin ensimmäisellä jäi pitäen Patriotsin nollilla kolmannen neljänneksen ja siirtyen kahdella kenttäpotkumaalilla jo 10-20-karkumatkalle heti viimeisen neljänneksen alkusekunneilla. Pats-keskushyökkääjä Dion Lewisin rähmättyä pallon Jaguarsille syvällä hyökkäyspäässä alkoivat asetelmat näyttää kotijoukkueen kannalta jo kohtalaisen synkiltä.

Puolustus pelasi kuitenkin pallon nopeasti takaisin Bradyn käsiin, ja tästä alkoi Patriotsin ja ennenkaikkea pelinrakentaja Bradyn niin monesti aiemminkin tosipaikan tullen nähty dominointi, kun hyökkäys rynni kahdella peräkkäisellä draivilla touchdowniin saakka. Varsinkin molemmat TD:t viimeistellyt kokenut laitahyökkääjä Danny Amendola oli jälleen tosipaikan tullen mies paikallaan miehen napattua touchdowniensa lisäksi useita upeita kiinniottoja.

Patriotsin kaiken kokenut ja voittanut valmennus näytti jälleen tasonsa, kun se onnistui puoliajalla tehdyillä muutoksilla hyydyttämään täysin vieraiden avauspuolikkaalla tuhojaan tehneen juoksuhyökkäyksen, minkä lisäksi ilman tärkeintä heittokohdettaan operoinut hyökkäys löysi aukot liigan kovimman heittopuolustuksen selustasta.

Vastustaja viime kauden mestarijoukkueelle selviää kello 1.40 alkavassa NFC:n mestaruusottelussa, jossa kohtaavat Philadelphia Eagles sekä Minnesota Vikings. Lue ennakko otteluun täältä.