New England Patriotsin dynastian jatkuvuudessa mukana “paljon tuuria”

Jo kahdeksanteen Super Bowliinsa tällä vuosituhannella valmistautuva New England Patriots on saanut nauttia koko tuon ajanjakson muutaman avainhenkilönsä lojaalisuudesta seuralle. Seuraa koko nykyisen vuosituhannen ajan yhdessä edustanut kolmikko Robert Kraft (omistaja), Bill Belichick (päävalmentaja) sekä Tom Brady (pelinrakentaja) on rakentanut Bostoniin palkkakattomaailmassa uskomattoman dynastian, joka tavoittelee yhdessä jo kuudetta Super Bowlin voittoaan. Robert Kraft omisti joukkueen jo viime vuosituhannella sen käytyä miehen omistuksessa Super Bowlissa häviävänä osapuolena kauden 1996 päätteeksi.

Patriots-fanien kannattaa ottaa nyt ilo irti joukkueensa menestyksestä, sillä tulevaisuudessa vastaavanlaisen dynastian ylläpitäminen on kaikkea muuta kuin itsestäänselvyys. Patriots menettää molemmat koordinaattorinsa kauden jälkeen, kun hyökkäyksestä vastaava Josh McDaniels siirtyy Indianapolis Coltsin päävalmentajaksi puolustuksen koordinaattori Matt Patrician ottaessa Detroit Lionsin päävalmentajan paikan vastuulleen. Omistaja Kraft on jo 76-vuotias, päävalmentaja Belichick 65-vuotias ja pelinrakentaja Bradykin ensi kauden alkaessa jo 41-vuotias. Jo tuleva kausi saattaakin olla koko kolmikon viimeinen seurassa.“Jatkuvuuden ylläpitäminen on vaikeaa. En tiedä toista tilannetta jossa sekä sama päävalmentaja että pelinrakentaja olisivat toimineet yhdessä 18 vuoden ajan – olemme olleet todella onnekkaita saadessamme nauttia siitä täällä”, omistaja Kraft myöntää.

Patriotsilla on lähes kahden viime vuosikymmenen ajan ollut riveissään sekä historian paras päävalmentaja että pelinrakentaja, jotka ovat lähes kahdestaan kannatelleet joukkuetta vuodesta toiseen. Onkin vaikeaa nähdä kummankaan jatkavan seurassa yksin toisen lähdettyä, joten Patriotsin olisi korkea aika aloittaa valmistautuminen tulevaisuuteensa ilman näitä kahta lajilegendaa.

Patriotsin koordinaattorit ovat tällä vuosituhannella vaihtuneet aiemminkin. Joukkueen voitettua viimeksi kolmannen mestaruutensa neljän vuoden sisään se menetti samalla kertaa molemmat koordinaattorinsa, minkä jälkeen seuraavaa Super Bowlin voittoa saatiin odottaa peräti 10 vuoden ajan. Nyt joukkue on jälleen tilanteessa, jossa se voi voittaa kolmannen Lombardi Trophynsa neljän vuoden sisällä.

“Luulen että olemme menettäneet viisi tai kuusi miestä GM:ksi tai päävalmentajiksi muihin seuroihin tänä aikana. Mielestäni se on valtava luottamuslause päävalmentajallemme, kunhan emme vain kansoita koko liigan päävalmentajan paikkoja omilla kasvateillamme”, Kraft kehaisee.

Matt Patricia sivuutti Detroit-utelut maanantaina haluten keskittyä tulevaan Super Bowliin, sen sijaan Belichickiä mies suostui kehumaan: “Siitä päivästä lähtien kun tulin tänne, päävalmentaja on ollut valtava apu minulle yleisesti koko elämässäni. Olen oppinut häneltä valtavasti ja tiedän voivani aina kääntyä hänen puoleensa”, Patricia kertoo.

Pelinrakentaja Brady kommentoi puolestaan suhdettaan hyökkäyksen koordinaattoriinsa, lähes samanikäiseen Josh McDanielsiin, jonka kanssa tällä on jäljellä enää yksi yhteinen ottelu: “Olemme kokeneet yhdessä valtavan paljon. Emme ole puhuneet pahemmin hänen tulevaisuuden suunnitelmistaan, mutta hän on upea valmentaja joka tulee saamaan vielä useita tilaisuuksia voittamiseen”, Brady sanoo.

McDaniels aloitti NFL-valmennusuransa Patriotsissa samoihin aikoihin Bradyn tullessa liigaan vuonna 2001. Mies kävi välissä kokeilemassa siipiään päävalmentajana Denverissä kausilla 2009-2010, joskin 11-17-rekordiin päättynyt stintti osoitti sen, ettei McDaniels ehkä vielä tuolloin ollut valmis päävalmentajan saappaisiin.

“Olen oppinut käsittelemään tunteitani oikein. Olen edelleen tunteella elävä kaveri, mutta yritän nykyään kanavoida sen positiiviseksi energiaksi koko joukkueen kannalta. Tulevaisuudesta puhumisen aika tulee myöhemmin, mutta nyt olen todella onnellinen saadessani keskittyä Eaglesin kaatamiseen”, McDaniels kommentoi omaa tilannettaan.

Patriotsin tuleva viikonloppu saattaa joka tapauksessa olla päätös historian ylivoimaisimmalle dynastialle. Katso Tom Bradystä kertova 5-osainen dokumentti Tom vs Time täältä.

LUE MYÖS: Tulevan viikonlopun huipentava Super Bowl katsottavissa tänäkin vuonna ilmaiseksi