Super Bowl -joukkueet selvillä – Philadelphia Eagles kohtaa New England Patriotsin


22/01/2018 04:39

NFL-kauden huipentuman – Super Bowl LII:n, joukkueet selvisivät maanantaiaamuna Suomen aikaa, kun Philadelphia Eagles voitti NFC:n konferenssimestaruuden tyrmäämällä liigassa vähiten pisteitä kauden aikana päästäneen Minnesota Vikingsin lukemin 38-7. Kun New England Patriots oli selvittänyt tiensä Super Bowliin aiemmin yöllä voittamalla Jacksonville Jaguarsin AFC:n finaalissa lukemin 24-20, kohtaavat kauden huipennuksessa samalla myös molempien konferenssien runkosarjassa parhaiten menestyneet joukkueet.

Siinä missä Patriots onnistui kuromaan Jaguarsia vastaan itsensä kymmenen pisteen takaa-ajoasemasta voittoon, tyrmäsi Eagles vieraansa täysin suvereenin esityksen päätteeksi. Ottelussa ensimmäisenä hyökkäysvuorossa ollut Vikings tehtaili heti avausdraivillaan nopean TD:n, minkä jälkeen Eagles-puolustus tasoitti ottelun palauttamalla seuraavalla Vikingsin hyökkäysvuorolla pelinrakentaja Case Keenumin heittämän syötönkaton TD:ksi. Tämän jälkeen kotijoukkue ei enää katsellut taakseen, vaan sen hyökkäys nöyryytti liigan kovimpana pidettyä puolustusjoukkuetta samaan aikaan kun sen oma puolustus löi luukut kiinni Vikingsin hyökkäykseltä. Eagles karkasi jo puoliajalle mentäessä 24-7-johtoon, minkä jälkeen toinen puoliaika oli enää läpihuutojuttu kotijoukkueen kasvattaessa johtoaan vielä kahdella TD:llä.

Varsinkin Eaglesin tähtipelinrakentaja Carson Wentzin loukkaannuttua aloittavaksi pelinrakentajaksi nostettu Nick Foles oli ottelussa ilmiliekeissä heittäen yhteensä 352 jaardia sekä kolme TD:tä. Miehen hermojen kestävyys mitataan kuitenkin todenteolla kahden viikon päästä ottelussa, joka pysäyttää käytännössä koko Amerikan.


Kolmatta kertaa neljän vuoden sisällä Super Bowlissa esiintyvä Patriots lähtee hakemaan toista peräkkäistä mestaruuttaan varhain maanantaiyönä 5. helmikuuta Minneapolisissa pelattavassa Super Bowlissa selvänä ennakkosuosikkina. Kolmen kauden tauon jälkeen ylipäänsä pudotuspeleihin selvinneelle Eaglesille Super Bowl -esiintyminen on ensimmäinen sitten kauden 2004, jolloin se hävisi juuri Tom Bradyn johtamalle Patriotsille niukasti lukemin 24-21. Nappaako nykyään 40-vuotias liigan kaikkien aikojen paras pelinrakentaja jo uransa kuudennen Super Bowl -voiton, vai pystyykö Eagles haastamaan 2000-luvun suurimman dynastian kakkospelinrakentajansa Folesin johdolla? Vedonlyöntitoimistojen asettamien kertoimien mukaan Patriots lähtee Super Bowliin 5,5 pisteen ennakkosuosikkina.

LUE MYÖS: New England Patriots nousi upealla loppukirillä Super Bowliin
SAMANKALTAISIA ARTIKKELEITA