Chicago Bearsin kalliille pelinrakentajaflopille lähtöpassit vain yhden kauden jälkeen

Vain viisi ottelua päättyneellä kaudella voittanut Chicago Bears aikoo luopua seuran vuosi sitten 3-vuotisella 45 miljoonan dollarin diilillä hankkimasta pelinrakentaja Mike Glennonista, joka floppasi pahasti päättyneellä kaudella pelaten lopulta vain neljässä ottelussa. Asiasta kertoi ensimmäisenä Chicago Tribune, jonka mukaan Glennonin sopimuksessa oleva ulosostopykälä mahdollistaa sopimuksen purun vasta uuden kauden virallisesti käynnistyessä 14. maaliskuuta. 28-vuotiaan Tampa Bay Buccaneersista tulleen pelinrakentajan 3-vuotisen sopimuksen guaranteed-summa oli 18,5 miljoonaa taalaa, mikä on varsin suolainen korvaus miehen pelaamista neljästä ottelusta.

Glennonin asema Bearsissa hankaloitui jo ennen päättyneen kauden alkua Bearsin varattua draftin toisella varausvuorolla yliopistosarjojen tähtipelinrakentaja Mitchell Trubiskyn. Glennon sai Trubiskyn tulosta huolimatta aloittaa kauden neljä ensimmäistä ottelua, joissa tämä heitti yhteensä 833 jaardia, neljä TD:tä ja viisi syötönkatkoa, minkä lisäksi mies rähmäsi pallon peräti viidesti. Glennonin katastrofaalisten otteiden seurauksena Bears nosti tulokas Trubiskyn ykköspelinrakentajakseen viidennellä peliviikolla, eikä tämä enää luopunut paikastaan loppukauden aikana.

Bears on viime päivinä karsinut muutenkin rankalla kädellä rosteriaan antamalla lähtöpassit mm. kokeneille puolustajilleen Jerrell Freemanille, Pernell McPheelle, Quintin Dempsille sekä Willie Youngille. Viimeksi kaudella 2010 pudotuspeleissä esiintyneessä seurassa onkin alkamassa varsinainen uudelleenrakennus GM Ryan Pacen sekä Chiefsistä tulleen uuden päävalmentaja Matt Nagyn johdolla.

KATSO MYÖS: Offseasonin kaikki tärkeimmät sopimus- ja siirtouutiset, jatkosopimukset ja ulosostot löydät nyt reaaliajassa SOPIMUSUUTISET-sivulta!