Colts palkkasi päävalmentajakseen tuoreen Super Bowl -voittajan – ja muita alkuviikon NFL-aiheita

Indianapolis Colts palkkasi uudeksi päävalmentajakseen Philadelphia Eaglesin hyökkäyksen koordinaattorina juuri Super Bowlin voittoa juhlineen Frank Reichin, joka toimi joukkueen valmennusportaassa muutaman vuoden ajan kauteen 2011 saakka. Eaglesin hyökkäyksen koordinaattorina 56-vuotias entinen NFL-pelaaja toimi puolestaan viimeiset kaksi kautta, joista varsinkin viimeinen oli varsinainen menestys Reichin kutsuessa kakkospelinrakentajansa johtaman hyökkäyksen pelejä Super Bowl -voiton arvoisesti. Eaglesille hyökkäyspään valmentajamenetys oli toinen muutaman päivän sisään QB-koutsina toimineen John DeFilippon siirryttyä Minnesota Vikingsin hyökkäyksen koordinaattoriksi perjantaina.San Fransisco 49ersin huippulupavaa tukimies Reuben Foster on jälleen ongelmissa virkavallan kanssa. Viime kuussa marihuanan hallussapidosta pidätetty Foster päätyi jälleen pidätetyksi viikonloppuna. Tällä kertaa syytteitä olivat mm. kotirauhan rikkominen, laiton uhkaus sekä aseen luvaton hallussapito. Tulokaskaudellaan loukkaantumisista kärsinyt mutta terveenä ollessaan huippuotteita esittänyt 23-vuotias varattiin 49ersiin vuosi sitten ensimmäisellä kierroksella ja miehen esitykset olivat lopulta suurin syy seuralegenda NaVarro Bowmanin lähtöön Ninersista. Foster oli alunperin varaustilaisuuden top-10-prospektina pidetty pelaaja, jonka aiemmat kentänulkopuoliset ongelmat pudottivat miehen varausnumeron aina avauskierroksen loppupuolelle. Niners nappasi miehen 31. varausvuorolla.

Takavuosien kohupelinrakentaja Johnny Manziel on antanut ensimmäisen julkisen haastattelunsa kahteen vuoteen. Good Morningin Americalle antamassaan haastattelussa Cleveland Brownsia lyhyeksi jääneellä urallaan edustanut Manziel kertoi miehelle diagnosoidusta kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä, joka oli miehen mukaan syypää tämän uran lopullisesti pilanneeseen juhlimiseen ja päihteiden väärinkäyttöön. Mies käytti alkoholia omien sanojensa mukaan paetakseen masennustaan sekä kaksisuuntaista mielialahäiriötään. 25-vuotias vuoden 2014 ykköskierroksen varaus edusti Brownsia kahden kauden ajan, mutta miehen jatkuva juhliminen ja osittain siitä seuranneet heikot esitykset kentällä olivat lopulta liikaa seuralle.

Manzielista tuli yliopistourallaan ensimmäinen Heisman Trophyn voittanut freshman eli ensimmäisen vuoden pelaaja, josta odotettiin uutta supertähteä myös NFL-tasolle. Lopulta miehen NFL-ura jäi kuitenkin 14 ottelun mittaiseksi. Mies heitti näissä otteluissa seitsemän TD:tä sekä seitsemän syötönkatkoa heikolla QB-ratingillä 74,4.

Kuuntele myös: NFL Jenarihaiden kauden päätösjakso