Falconsin GM: “Matt Ryanin jatkosopimus offseasonin ykkösprioriteetti”

Viime kaudella lähellä Super Bowlin voittoa käynyt mutta 28-3-johtoasemansa Patriotsia vastaan lopulta menettänyt Atlanta Falcons ja sen seurajohto myöntää tähtipelinrakentaja Matt Ryanin jatkosopimuksen olevan sen tulevan offseasonin tärkeimmän tavoitteen. Viime kauden MVP:n viisivuotinen sopimus päättyy ensi kauden jälkeen, eikä seuralla ole aikomustakaan päästää 32-vuotiasta tähteään vapaille markkinoille.

Seuran GM Thomas Dimitroff myöntää Ryanin sopimuksen tärkeyden: “Ryanin sopimuksen jälkeen tiedämme paremmin käytettävissä olevat resurssimme muiden tulevaisuuden palasten kokoamisessa joten kyllä, Mattyn sopimusneuvottelut ovat tulevan offseasonin tärkein prioriteettimme”.

Dimitroff ei odota Ryanin sopimusneuvotteluiden kaatuvan raha-asioihin, vaikkakin miehen palvelukset tulevat maksamaan Falconsille jättimäisen summan rahaa. Detroit Lionsin pelinrakentaja Matthew Stafford allekirjoitti taannoin seuransa kanssa viiden vuoden ja 135 miljoonan taalan sopimuksen, josta 92 miljoonaa on ns. guaranteed-rahaa sisältäen 50 miljoonan taalan allekirjoitusbonuksen. Staffordia astetta kovemman kaliiberin pelinrakentajana Ryan tuskin tyytyy vähempään. “Luonnollisesti vertaat sopimuksia aina markkinoiden tasoon. Palkkakatto on menossa ylöspäin ja on päivänselvää, että Matt Ryanin tasoinen pelinrakentaja maksaa sinulle tietyn summan rahaa”, Dimitroff myöntää.Yksi uusi vertailunkohde tulee luonnollisesti olemaan Green Bay Packersin megatähti Aaron Rodgersin tuleva jatkosopimus. Ryan, joka on Falconsin vuoden 2008 ykköskierroksen varaus, saattaakin odottaa rauhassa Rodgersin sopimuksen syntymistä ennen kuin rustaa nimensä Falconsin tarjoamaan jatkopahviin. 4095 jaardia, 20 TD:tä ja 12 syötönkatkoa tällä kaudella merkkauttanut ja Pro Football Focusin toiseksi parhaaksi pelinrakentajaksi rankkaama Ryan itse on jo kertonut haluavansa jatkaa täksi kaudeksi uudelle upealle stadionille siirtyneessä seurassa, joten jatkosopimusneuvottelut lienevät lopulta melko kivuttomat.

Myös seuran upporikas omistaja Arthur Blank tunnustaa Ryanin sopimuksen olevan arvoasteikossa ykkössijalla, joskin mies toivoi pelinrakentajaltaan pientä joustoa varmistaakseen seuransa menestyksen myös tulevaisuudessa. “Hänellä on varmasti viidestä seitsemään hyvää pelivuotta edessään. Matt on ollut meille loistava pelaaja viimeiset kymmenen vuotta sekä kentällä että sen ulkopuolella. En sano, etteivätkö raha-asiat olisi tärkeässä osassa jatkosopimuksen kannalta, mutta toivon meidän silti löytävän molempia tyydyttävän balanssin asiassa. Sopimuksen on oltava kunnioittava Mattya kohtaan, mutta samalla meidän on muistettava että tarvitsemme pelimerkkejä kootaksemme hänen ympärilleen menestyvän joukkueen. Ihan sama kuka pelaaja on kyseessä, emme silti voita mestaruuksia yhden pelaajan voimin”, Blank kommentoi NFL Networkille.