Kolumni: Onko tässä offseasonin kovin törsääjä? 49ersilla riittää pelimerkkejä rakentaa vahva rosteri jo tulevalle kaudelle

Juuri pelinrakentajastaan Jimmy Garoppolosta liigan palkkakuninkaan tehnyt San Francisco 49ers on yksi tulevan kauden mielenkiintoisimpia joukkueita. Nuoren joukkueen palkkakatossa on kolmanneksi eniten tilaa kaikista liigan joukkueista ja juuri nyt Bay Arean lämpimissä oloissa uudenkarhealla stadionilla pelaava seura onkin yksi mielenkiintoisimmista kohteista myös nimekkäimmille vapaille agenteille.

Eaglesin, Ramsin ja Jaguarsin esimerkki viime offseasonilta osoitti, että muutama kovanluokan täsmähankinta saattaa nostaa keskinkertaisen joukkueen vuodessa liigan kärkikahinoihin – tapa, johon Ninersissa saatetaan suurella todennäköisyydellä tarttua tulevalla offseasonilla. Missä sitten ovat Ninersin rosterin tärkeimmät parannuskohteet? Siitä seuraavassa.Keskushyökkääjät

27-vuotiaan ykköskeskushyökkääjä Carlos Hyden sopimus päättyy ja jatkosopimus on kaikkea muuta kuin itsestäänselvyys. Päättyneellä kaudella 938 jaardia vaatimattomalla 3,9 jaardin keskiarvolla palloa kantanut running back saattaa löytää itsensä vapailta markkinoilta, varsinkin jos seura päättää luottaa tulokaskaudellaan väläytelleeseen Matt Breidaan. Vapailla markkinoilla lienee tarjolla niin ikään muutamia mielenkiintoisia nimiä, joista Patriotsista mahdollisesti vapautuva Dion Lewis saattaisi olla mielenkiintoinen lisä 49ersin hyökkäykseen, samoin kuin Vikingsin Jerick McKinnon. Molemmat keskushyökkääjät toisivat heittouhkansa myötä päävalmentaja Kyle Shanahanille samanlaisia vapauksia mistä tämä pääsi nauttimaan Falcons-vuosinaan Tevin Colemanin tuotua peliin oman heittopeliuhkansa. Myös tulevan draftin tarjonta antaa seuralle pelimerkkejä kyseiselle pelipaikalle, mikäli se aikoo panostaa vapailla markkinoilla mieluummin muihin osa-alueisiin.

Laitahyökkääjät

Marquise Goodwinin loistava kemia Jimmy Garoppolon kanssa tuo vakaan selkänojan kiinniotto-osastolle, joskin joukkueelta puuttuu isokokoinen redzone-uhka. Konkari Pierre Garconin varaan ei voida rakentaa seuran tulevaisuutta, joten tälläkin pelipaikalla saatetaan nähdä uutta verta ensi kaudella.

Mahdollisia ison rahan hankintoja ovat Jaguarsissa viimeisen sopimuskautensa pelannut Allen Robinson sekä Dolphinsista mahdollisesti vapautuva Jarvis Landry. Varsinkin 24-vuotias Robinson voisi olla seuralle pitkäaikainen ykkösreceiver kokonsa, nopeutensa ja isojen pelien uhkan myötä. Mikäli Jags päästää miehen vapaille markkinoille, saattaa Robinson löytää itsensä Levi´s Stadiumilta ison sopimuksen turvin.

Hyökkäyksen linja

Kokenut 33-vuotias Joe Staley pelaa viimeisiä vuosiaan, joskin mies olisi loistava esimerkki nuorille tulevaisuuden nimille vielä kauden tai parin ajaksi. Guardien osastolla tilanne on sen sijaan kaikkea muuta kuin selvä. Sentteri Daniel Kilgore sekä RG Brandon Fusco tuskin jatkavat uraansa seurassa, joten linjan keskusta vaatii usaemmankin täydennyspalasen. Vapailta markkinoilta on saatavilla kasapäin hyviä pelimiehiä, joista Ravensin sentteri Ryan Jensen sekä Panthersin guardi Andrew Norwell ovat ehkäpä mielenkiintoisimmat nimet. Titansin guardi Josh Kline puolestaan sopisi Shanahanin zone-blocking-systeemiin kuin nyrkki silmään. Pelinrakentaja Garoppolon työn helpottamiseksi seura panostaneekin isolla kädellä O-lineen tulevalla offseasonilla.Heittoryntäys

Ykköskierroksen varaus Solomon Thomas väläytteli atleettisuuttaan loppukaudesta, mutta vain 30 säkitystä viime kaudella (27. liigassa) ottanut puolustus kaipaisi kipeästi tulivoimaa heittoryntäysosastolleen. Jaguarsin puolustus loisti päättyneellä kaudella pitkälti isolla rahalla hankitun Calais Campbellin tulon myötä – seikka joka on takuulla huomioitu myös Ninersin toimistolla. Cowboys tuskin päästää omaa tähteään DeMarcus Lawrencea vapaille markkinoille, joten nimekkäimmät pelimiehet saattaisivat olla kalibeeria Ezekiel Ansah ja Andrian Clayborn. Varsinkin Shanahanille Falcons-vuosilta tuttu Clayborn saattaisi tulla kyseeseen, mikäli seura ei ole valmis antamaan jättisopimusta Lionsista todennäköisesti vapautuvalle Ansahille. 49ersin yhtenä mahdollisuutena on napata vapailta markkinoilta täydennystä lähinnä hyökkäyksen linjaansa ja jättää passrusherin paikka draftin ensimmäisten varausvuorojen varaan.

Tukimiehet

Jo toistamiseen kauden jälkeen pidätetty nuori ongelmapelaaja Reuben Foster on 49ersin juoksupuolustuksen sydän, mutta miehen kentänulkopuolisten ongelmien varalta Niners tarvitsisi syvyyttä myös puolustuksen keskustaan. Puolustuksen koordinaattori Robert Saleh haluaisi tiettävästi pelipaikalle vanhan tuttunsa Paul Poslusznyn, jolla on takanaan pitkä ura Jaguarsin puolustuksessa. 34-vuotias konkari toisi joukkueeseen myös kaivattua johtajuutta sekä kokemusta.

Kulmapuolustajat

Isokokoinen Akhello Witherspoon pelasi hyvän toisen kauden liigassa, mutta toinen CB:n paikka huutaa edelleen vahvistusta. Patriotsista vapautuva Malcolm Butler saattaisi sopia nuoreen joukkueeseen, joskin seura saattaa hakea pelipaikalle myös kokeneempaa pelimiestä, joista varsinkin Bearsin Kyle Fuller sekä Billsin E.J. Gaines saattaisivat olla mainioita valintoja muoren Witherspoonin pariksi. Witherspoon, Adrian Colbert, Jacquiski Tartt sekä Jimmie Ward muodostavat lupaavan takakentän perusrungon, johon yksi kovan luokan kokenut vapaa agentti toisi viimeisen silauksen.

49ersin seurajohdon tavoitteena on tuoreiden haastattelujen perusteella tehdä joukkueesta houkutteleva paikka pelata myös liigan tähtikategorian nimimiehille. Noin sadan miljoonan dollarin pelivara palkkakatossa antaa joukkueelle myös kaikki avaimet toteuttaa suunnitelmansa. Onnistuuko seura tavoitteessaan jo tulevalle kaudelle lähdettäessä, selviää seuraavan parin kuukauden aikana.

LUE MYÖS: Vain seitsemän NFL-ottelua aloittaneesta pelinrakentajasta liigan parhaiten palkattu pelaaja!


SAMANKALTAISIA ARTIKKELEITA